Connect with us

crypto nieuws

Ethereum-prijsvoorspelling als het handelsvolume van $ 9 miljard binnenkomt – kan ETH Bitcoin inhalen?

Gepubliceerd

op

Ethereum

Ethereum

De prijs van ethereum is de afgelopen 24 uur met 1% gedaald, terwijl de cryptocurrency-markt als geheel met 1,5% daalde. Met $ 1.649 is het na een week nauwelijks veranderd en is het de afgelopen 30 dagen met 6% gestegen, waarbij de grootste altcoin sinds het begin van het jaar ook met 38% is gestegen.

Hoewel ETH vandaag down is, zijn er verschillende goede redenen om te verwachten dat het snel zal stijgen. Omdat het niet alleen het grootste laag-één netwerk blijft op basis van de totale waarde die is vergrendeld en apps, maar Coinbase heeft zojuist zijn eigen laag-twee sidechain voor Ethereum aangekondigd, iets dat ongetwijfeld het gebruik van de laatste zal stimuleren.

Ethereum-prijsvoorspelling als het handelsvolume van $ 9 miljard binnenkomt – kan ETH Bitcoin inhalen?

De grafiek van ETH laat zien dat, ondanks bullish nieuws, de altcoin waarschijnlijk gedaald is omdat hij een daling had verwacht, zoals gesuggereerd door zijn technische indicatoren. De relatieve sterkte-index (paars) had bijvoorbeeld een groot deel van januari boven de 70 gestaan ​​en is nu deze maand aan het dalen, terwijl hij de afgelopen dagen bijna 50 daalde.

Bron: TradingView

Tegelijkertijd heeft de 30-daagse beweging van ETH (rood) een piek bereikt ten opzichte van het 200-daagse gemiddelde (blauw). Nogmaals, dit suggereert dat het mogelijk nog een paar verliezen moet lijden voordat het weer kan stijgen.

Tot nu toe heeft ETH echter vastgehouden aan het ondersteuningsniveau van $1.600. Het is sinds het begin van de maand niet onder deze prijs gedaald, en het is de mening van deze auteur dat het onwaarschijnlijk is dat dit binnenkort zal gebeuren.

Er zijn verschillende redenen voor deze mening, met Coinbase’s aankondiging van Base, zijn laag-twee-oplossing voor Ethereum die enorm bullish is voor ETH.

Coinbase heeft bijvoorbeeld verklaard dat het doel van Base is om “1B+ gebruikers aan boord te krijgen in de crypto-economie”. Dit betekent in feite dat een miljard of meer gebruikers aan boord van het Ethereum-ecosysteem moeten komen, aangezien Ethereum uiteraard de onderliggende afwikkelingslaag voor Base zal zijn.

Als zodanig zal Ethereum de komende maanden en jaren alleen maar groeiend gebruik ervaren. En daarmee zal er meer vraag zijn naar ETH, wat een stijgende prijs impliceert.

Net zo belangrijk was dat Ethereum de komende jaren hoe dan ook een groeiend gebruik en acceptatie zou ervaren, gezien de verschuiving naar een proof-of-stake consensusmechanisme in september. Deze verschuiving heeft de technologische basis gelegd om efficiënter en schaalbaarder te worden, waardoor het zijn dominante positie nog verder kan uitbouwen.

Inderdaad, Ethereum is momenteel goed voor 58% van de totale waarde die is vergrendeld in de gehele cryptocurrency-sector, en deze positie werd veiliggesteld in de tijd dat het netwerk een proof-of-work blockchain was. Met andere woorden, het kan vanaf nu alleen maar dominanter worden.

En het is niet alleen Coinbase dat zijn gewicht achter Ethereum werpt, maar ook grotere bedrijven. Dit omvat Visa, dat niet alleen een voorstander is van Ethereum in het algemeen, maar eerder deze maand onthulde dat het USDC stablecoin-betalingen op de Ethereum-blockchain test.

Dit wijst allemaal op een groeiend gebruik van Ethereum in de loop van de tijd. Ondertussen maakt Ethereum zich op korte termijn op voor de Shanghai-update, die de terugtrekking van ingezette ETH mogelijk zal maken.

Shanghai markeert de voltooiing van de verschuiving van Ethereum naar een proof-of-stake consensusmechanisme, aangezien het stakers in staat stelt hun beloningen in te trekken. Om deze reden zou het meer mensen kunnen aanmoedigen om te gaan staken, aangezien ze weten dat ze zich op elk moment kunnen terugtrekken.

Als geheel schetst een dergelijke groei echt een bullish beeld voor ETH, waarbij sommige analisten voorspellen dat de altcoin dit jaar waarschijnlijk een hoger rendement zal behalen dan bitcoin (BTC).

ETH zou inderdaad gemakkelijk kunnen stijgen tot $1.700 in de komende weken of zelfs dagen. Daarna zou de voltooiing van de Shanghai-update het kunnen opdrijven tot $ 1.800 of zelfs hoger, waarbij de ETH-mogelijkheid medio 2023 weer $ 2.000 zou bereiken.

Hoewel dergelijke stijgingen afhangen van een herstellende markt en wereldeconomie, is het de moeite waard eraan te denken dat de tokenomics van ETH zich lenen voor een grotere prijsstijging. EIP 1559 en andere updates hebben ETH bijvoorbeeld de neiging gegeven om deflatoir te worden tijdens periodes van hogere netwerkactiviteit, in die zin dat er uiteindelijk meer ETH wordt verbrand dan uitgegeven.

En gezien de waarschijnlijke groei van staking, blijft de kans zeer groot dat ETH een inkrimping van het aanbod zal ervaren die de prijsstijgingen zal verhogen. Als gevolg hiervan zou 2023 een heel goed jaar kunnen worden voor de grootste altcoin op de markt.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending