Connect with us

crypto nieuws

Ethereum-prijsvoorspelling terwijl Bulls $ 1.400 niveau vasthouden – Waar gaat ETH nu naartoe?

Gepubliceerd

op

Ether munt. Bron: Adobe

Na een korte duik onder het niveau van $1.400 voor het eerst in bijna twee maanden eerder in de sessie, is Ether (ETH) erin geslaagd om een ​​beetje kalmte te herwinnen in de nasleep van de publicatie van een gemengd Amerikaans banenrapport voor februari.

ETH, de cryptocurrency die de smart-contract-enabled Ethereum-blockchain aandrijft, wisselde voor het laatst van eigenaar in de buurt van $ 1.425, nadat de Amerikaanse loongroei koeler was dan verwacht en na een verrassende sprong naar 3,6% in het Amerikaanse werkloosheidspercentage.

Dat laat Ether nog steeds bijna 1,0% lager tijdens de sessie en bijna 7,0% lager in de afgelopen 24 uur. De ETH-prijs kelderde donderdag vanaf het midden van $ 1.500 te midden van een combinatie van zorgen met betrekking tot de ineenstorting van crypto vriendelijke Silvergate Bank en een groeiende liquiditeitscrisis bij collega crypto vriendelijke bank SVB Financial.

De verkoopdruk werd verergerd nadat de procureur-generaal van New York naar Ether verwees als een zekerheid in zijn lopende rechtszaak tegen KuCoin. Crypto-markten maken zich de afgelopen weken zorgen over een regelgevend optreden van de Amerikaanse autoriteiten en sommigen vrezen dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission binnenkort zal proberen hardhandig op te treden tegen Ether, waarbij wordt beweerd dat het een niet-geregistreerde beveiliging is.

Sommigen hebben ook het laatste budget van de Biden-regering genoemd, dat zou proberen hard te werken aan het oogsten van crypto-belastingverliezen, als een tegenwind voor de prijzen.

ETH-liquidaties stijgen terwijl de prijs instort

De laatste daling van de ETH-prijs heeft, niet verwonderlijk, geresulteerd in een piek in liquidaties met longposities met hefboomwerking. De posities van long futures ter waarde van bijna $ 63 miljoen werden donderdag weggevaagd, volgens gegevens gepresenteerd door coinglass.com, de hoogste sinds de 23e.d van januari.

Ook de long liquidaties op vrijdag liggen al rond de $30 miljoen, substantieel hoger dan het gemiddelde niveau van de afgelopen weken.

Optiemarkten worden bearish

Beleggers positioneren zich steeds meer voor het risico dat de laatste daling van de ETH-prijs zich voortzet, volgens gegevens over de optiemarkt gepresenteerd door The Block. De 25% delta-skew van Ether-opties die over 7, 30 en 60 dagen aflopen, zijn elk gedaald tot nieuwe dieptepunten in twee maanden in het -7-gebied.

De scheefheid van 25% delta-opties is een in de volksmond gecontroleerde proxy voor de mate waarin handelsdesks te veel of te weinig in rekening brengen voor opwaartse of neerwaartse bescherming via de put- en callopties die ze aan investeerders verkopen. Putopties geven een belegger het recht maar niet de verplichting om een ​​actief tegen een vooraf bepaalde prijs te verkopen, terwijl een calloptie een belegger het recht maar niet de verplichting geeft om een ​​actief tegen een vooraf bepaalde prijs te kopen.

Een scheefheid van 25% delta-opties boven 0 suggereert dat bureaus meer vragen voor gelijkwaardige call-opties versus puts. Dit impliceert dat er meer vraag is naar calls versus puts, wat kan worden geïnterpreteerd als een bullish teken, aangezien investeerders meer geneigd zijn om bescherming te krijgen tegen (of in te zetten op) een stijging van de prijzen.

Wat is de volgende stap voor Ether (ETH) als Bulls een niveau van $ 1.400 hebben?

Het feit dat ETH voorlopig boven het $1.400 niveau heeft kunnen blijven, betekent dat er nog geen aanhoudende, overtuigende doorbraak is geweest onder het belangrijkste 200-daags voortschrijdend gemiddelde niveau van $1.423. De 200DMA fungeerde als sterke weerstand in 2022 en wordt aangeprezen als een belangrijk ondersteuningsniveau voor 2023.

Een doorbraak eronder zou een enorme klap zijn voor de bullish ETH-these op middellange termijn, aangezien een aanhoudende doorbraak boven de 200DMA (zoals eerder dit jaar te zien was) wordt gezien als een belangrijke indicator van een positieve verschuiving in het momentum van de markt op middellange termijn. Als ETH terugvalt tot onder de $1.400, zou dit momentum aantoonbaar zijn verdampt.

De ogen zullen gericht zijn op de publicatie van de belangrijkste Amerikaanse CPI-inflatiegegevens van volgende week. ETH-bulls hopen dat de cijfers neerwaarts verrassen, waardoor markten het risico van een renteverhoging van 50 basispunten door de Fed later deze maand verder inprijzen. Bulls hopen ook op wat rust in verband met de problemen waarmee crypto vriendelijke Amerikaanse banken worden geconfronteerd.

De belangrijkste weerstand om in de gaten te houden als ETH stuitert, is ongeveer $ 1.460 in de vorm van de dieptepunten van februari. Ondertussen, aan de andere kant, zullen beren een hertest van ondersteuning in de gaten houden voor $ 1.350. Een pauze hier beneden zou de deur kunnen openen voor een hertest van de dieptepunten van afgelopen november onder de $1.100.

Volgens DeFi Llama die on-chain-gegevens citeert, is dit een belangrijk ondersteuningsgebied, aangezien een doorbraak eronder zou leiden tot een enorme $ 68 miljoen aan liquidaties in longposities die zijn ingenomen op gedecentraliseerde beurzen (DEX). Een ander niveau om naar te kijken, volgens DeFi Llama, is ongeveer $ 1.240, waar $ 30 miljoen in DEX lang het risico loopt te worden weggevaagd.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending