Connect with us

crypto nieuws

Filecoin-prijsvoorspelling als FIL 70% oppompt in 7 dagen – Koopt China?

Gepubliceerd

op

Filecoin-prijsvoorspelling als FIL 70% oppompt in 7 dagen - Koopt China?

 

Bron / MerlinLightPainting x Sam Cooling

Toonaangevend gedecentraliseerd opslagprotocol Filecoin (FIL) ondernam tijdens het weekend een magnifieke rally van 75%.

Dit markeert een pauze van een half jaar van verstikkende prijsactie voor het eens zo gewaardeerde cloud opslagmiddel.

Filecoin wordt momenteel verhandeld op $8,59 (+1,45% in de afgelopen 24 uur).

Op 17 februari was er een enorme uitbraak van een consoliderende prijsactie die al meer dan een maand varieerde van $ 5,00 – $ 5,50.

Toen de vrijdagavond aanbrak, begonnen hamerende groene kaarsen over de kaart te schilderen. Hoog op de rug van de push tot $ 24.500 door Bitcoin (BTC) vorige week.

De rally ging het hele weekend door totdat hij uiteindelijk op zondag voor slechts $ 10 tot stilstand kwam.

Dit is een niveau dat sinds augustus 2022 (meer dan 6 maanden geleden) niet meer is gezien. Het terugwinnen van de $ 10-markering is een belangrijk doel voor FIL, dat neerkomt op enkele cijfers, een val uit de gratie voor een munt die ooit voor $ 237 werd verhandeld.

 

TradingView / FIL USDT

Lokale prijsactie in de afgelopen 24 uur is aan het wankelen. Terwijl bulls zich haasten om steun te verzamelen en de hernieuwde winsten te consolideren.

Consolidatie lijkt inderdaad benen rond de $8 te vinden – een kleine retracement van -10% vanaf de lokale top.

Met prijsactie stevig vastgelijmd aan de bovenkant van het handelskanaal van FIL, lijkt het sentiment optimistisch.

Zou Filecoin (FIL) kunnen stijgen?

Kijken naar de indicatoren daagt deze theorie echter uit.

De RSI 14 ging tot het uiterste toen hij tijdens de weekendrally opwarmde. Een enge top van 85 bereiken – dit was een duidelijk overboughtsignaal.

En de zaken zijn nog niet gekalmeerd. Ondanks de lokale retrace en ondersteunende consolidatie is de RSI niet significant afgekoeld. Zat nog steeds hoog op een huidige 76.

Dit is een duidelijk bearish signaal en zou kunnen duiden op een drop-down om de onderste ondersteunings trendlijn te testen. De onderste trendlijn is al bijna een hele week niet getest.

De MACD van Filecoin verstevigt deze hoek verder, waarbij ook deze indicator bearish divergentie laat zien. De lokale retrace heeft de MACD zien dalen van enorme hoogten van 0,162 in het weekend naar -0,023 nu.

Ondanks de bullish rally en het historisch aangetoonde opwaartse potentieel van Filecoin, lijkt lokale actie het potentieel voor een storing aan te geven om de ondersteuning verder te testen.

 

TradingView / FIL USDT

Het neerwaartse risico vanaf hier is niet onbelangrijk, met een daling die waarschijnlijk terug zal landen op het lagere ondersteuningsniveau rond $ 5,50. Dit zou een neerwaartse beweging van -34,96% betekenen.

Opwaarts potentieel als $ 10 kan worden omgedraaid om te ondersteunen, is ook niet onbelangrijk. Met historische weerstandsniveaus vanaf mei 2022 die suggereren dat $11,50 de volgende stop zou kunnen zijn (+35,98%).

Al met al is Filecoin’s korte tijdsbestek (STF) Risk: Reward ratio 1,03. Met opwaarts potentieel en neerwaarts risico ongeveer evenredig – dit is een 50/50 toss-up. Het kan de moeite waard zijn om te wachten op een betere invoer.

Waarom explodeert Filecoin (FIL)?

Cryptomarkten zijn de afgelopen twee weken ingehaald door het idee van een ‘Chinees crypto’-verhaal.

Dat heeft ertoe geleid dat investeerders zich in ‘Chinese munten’ stortten als gevolg van het groeiende macro-sentiment rond regelgevende versoepelingen voor crypto in Hong Kong (VASP’s). En het plagen van de CCP met de aanstaande kwantitatieve versoepeling.

Massale liquiditeitsinjecties door de People’s Bank of China vielen inderdaad samen met een golf van Chinese cryptoprojecten.

Bijgevolg zijn cryptoprojecten die populair zijn bij Chinese ontwikkelingsteams enorm gestegen. Met Filecoin (FIL), Polkadot (DOT) en VeChain (VET) posten allemaal indrukwekkende rally’s in het weekend.

Maar dit verhaal zou misplaatst kunnen zijn.

Vorige week ontsloeg ’s werelds grootste videogamebedrijf Tencent (Chinees) zijn volledige metaverse-afdeling. 300 medewerkers ontslagen, slechts enkele maanden na een miljardeninvestering.

En dit verhaal is ondanks serieel hardhandig optreden tegen crypto door Peking. Die heeft geprobeerd een twee vogels te achtervolgen; one stone policy tegen de crypto-industrie.

Met het Bitcoin-verbod in China wordt zowel de suprematie van de nieuwe digitale yuan CBDC bevestigd als de druk op een gespannen nationaal elektriciteitsnet verminderd.

Wat is Filecoin (FIL)

Filecoin (FIL) haalde de krantenkoppen tijdens de bull run van 2021, toen het opduwde tot oogverblindende hoogten boven de $200.

Dit heeft het project gecementeerd in de top 25 crypto’s op basis van marktkapitalisatie, met FIL momenteel gerangschikt als de 22e grootste cryptocurrency.

Het gedecentraliseerde protocol stelt gebruikers in staat om opslagruimte op hun persoonlijke apparaten te verhuren. Gebouwd met behulp van open source-codering, is het doel hier om een ​​gedecentraliseerde ‘cloud’ te creëren die sterk gecentraliseerde datacenterspelers zou kunnen evenaren.

Het Filecoin-netwerk omvat drie belangrijke mechanismen: storage mining (opslag aanbieden), retrieval mining (verwerking van gegevensquery’s over het netwerk) en klanten die de opslagruimte huren.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending