Connect with us

crypto nieuws

‘Fundamentele botsing tussen regelgeving en crypto’, Ethereum Devs Patch Testnet Bug, Bank of Japan gaat in april CBDC-piloot lanceren

Gepubliceerd

op

'Fundamentele botsing tussen regelgeving en crypto', Ethereum Devs Patch Testnet Bug, Bank of Japan gaat in april CBDC-piloot lanceren

 

Bron: AdobeStock

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

Regelgeving nieuws

  • Er is “een fundamentele botsing tussen traditionele bankregelgevingsbenaderingen en de cryptowereld”, betoogde Tobias Adrian, financieel adviseur en directeur van de afdeling Monetaire en Kapitaalmarkten van de Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij legde uit dat, terwijl instellingen ervoor moeten kunnen zorgen dat wat er gebeurt legaal is, dat “erg moeilijk is om te doen in een wereld waar transacties fundamenteel anoniem zijn”. Wat toezichthouders willen en moeten doen, meende hij, staat fundamenteel haaks op het ontwerp van crypto.

Ethereum-nieuws

  • Marius VanDerWijden, een kernontwikkelaar op Ethereum (ETH)’s aanstaande Shanghai-Capella-upgrade, meldde donderdag een bug op het Zhejiang-testnet en zei dat deze was opgelost. Hij schreef: “De laatste 4 en een half stressvolle uren van debuggen hebben geleid tot deze geweldige bugfix. We hebben rapporten dat geth nodes het Zhejiang devnet niet correct zouden synchroniseren. Het probleem was dat als een bloklichaam leeg was (geen tx, geen opnames), we het niet correct zouden initialiseren. Ethereum-kernontwikkelaar Tim Beiko toegevoegd dat “iedereen er zeker van was dat ze het snel konden patchen.”

CBDC-nieuws

  • De Bank van Japan kondigde plannen aan om in april een nieuwe pilot uit te rollen voor zijn Central Bank Digital Currency (CBDC)-programma. Er zullen geen echte transacties plaatsvinden tussen deelnemende gebruikers, alleen “gesimuleerde transacties”, legde de Japanse centrale bank uit. “Het doel van het pilotprogramma is tweeledig: ten eerste om de technische haalbaarheid te testen die niet volledig wordt gedekt door de PoC’s [Proof of Concept]en ten tweede om de vaardigheden en inzichten van particuliere bedrijven op het gebied van technologie en werking te gebruiken voor het ontwerpen van een CBDC-ecosysteem in het geval van sociale implementatie”, aldus het.

Stablecoin-nieuws

  • USDT-uitgever Tether zei dat “in het licht van recente regelgevende tegenwind die problemen heeft veroorzaakt voor BUSD en in mindere mate USDC, USDT momenteel ongeveer de helft van de totale stablecoin-markt vertegenwoordigt.” De aankondiging voegde eraan toe dat Tether in 2022 meer waarde schikte dan ooit tevoren en dat de totale schikking voor Tether $ 18,2 biljoen overschreed, wat meer was dan beide. MasterCard of Visa, “beweerde het. USDT wordt nu voor meer dan 81% gedekt door contanten en kasequivalenten zonder enige blootstelling aan handelspapier, waaronder meer dan $ 39 miljard aan directe blootstelling aan Amerikaanse staatsobligaties en de rest bestaat uit geldmarktfondsen, omgekeerde repo-overeenkomsten en contanten en bankdeposito’s , het zei.

DeFi-nieuws

  • Ethereum-schaaloplossing zkSync-tijdperk kondigde zijn Fair Onboarding Alpha aan en zei dat “de eerste zkEVM op Ethereum eindelijk de poorten opheft om geregistreerde projecten op mainnet te laten implementeren.” Het team kondigde ook aan dat zkSync Era nu volledig open source is met de vrijheid om de code te bekijken, aan te passen en te splitsen, evenals dat zkSync 2.0 is hernoemd naar zkSync Era, en zkSync 1.0 is nu zkSync Lite. Het team zal de routekaart van het protocol bijwerken en binnenkort een overzicht van de volgende mijlpalen publiceren.

Beleggingsnieuws

  • De Cornell SC Johnson College of Business kondigde de in de VS gevestigde startup aan Rimpeling als de nieuwste sponsor van de Fintech bij Cornell initiatief. Volgens het persbericht bereidt Fintech bij Cornell studenten voor op het digitale tijdperk door hen te betrekken bij faculteitsleden, opinieleiders, ondernemers, marktleiders en beleidsmakers in discussie en debat over de sociaaleconomische implicaties en toepassingen van AI, big data, blockchain, digitaal middelen, digitalisering en meer.
  • Web3 beveiligingsbedrijf stelo kondigde een startronde van $ 6 miljoen aan onder leiding van a16z cryptovaluta met deelname van Kapitaal van de eerste ronde, Opensea Ventures, Kettingbos, BoxGroep, Peer, Zelf brouwen, Louis Beryl, Sabrina Hahn, Dylan Field, Dan Romero, Gokul Rajaram, Lenny Rachitsky en anderen. Stelo streeft ernaar het bereik van zijn tools uit te breiden om transacties op de blockchain eenvoudig en veilig te maken, zei het. Stelo kondigde ook de Stelo v2-extensie aan, de ontwikkelaar-API om dapps en portemonnees in staat te stellen de Stelo Transaction Engine te gebruiken, en approvals.xyz, een goedkeuringservaring voor gebruikers om de gezondheid van hun portemonnee te begrijpen en veilig te houden, voegde het eraan toe.

Mijnbouw nieuws

  • Bitcoin-mijnwerker CleanSpark kondigde een aankoop van 20.000 gloednieuwe Antminer S19j Pro+ eenheden voor $ 43,6 miljoen. Na coupons verwacht het bedrijf $ 32,3 miljoen te betalen, voor een korting van 25% of een totale prijs per terraash van ongeveer $ 13,25. De Pro + is energiezuiniger en 22% productiever dan het Antminer S19j Pro-model en wordt in batches verzonden, met leveringen die al volgende maand beginnen en tot eind mei duren, aldus het bedrijf. CleanSpark is van plan om de vloot van nieuwe machines in te zetten op zijn volledige bitcoin-mijnbouwlocaties in de VS.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending