Connect with us

crypto nieuws

Galaxy en PayPal investeren in Chaos Labs, Tezos werkt samen met Google Cloud, BitPay en ZenLedger slaan handen ineen, The Sandbox werkt samen met Ubisoft, Opera brengt Alteon LaunchPad uit

Gepubliceerd

op

 

Bron: AdobeStock / Worawut

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

Beleggingsnieuws

 • Chaos Labs een in de VS gevestigd cloudplatform voor het beveiligen van blockchains en protocollen, heeft aangekondigd dat het $ 20 miljoen aan startkapitaal heeft opgehaald onder leiding van investeringsbeheerbedrijf Galaxy Digitaal en betalingsgigant PayPal met deelname van Coinbase-ondernemingen, Veelhoek, Lawine, Open zee En UniSwap, onder andere. Het geld zal worden gebruikt “om risico-optimalisatie op de keten te automatiseren” en stelt het team in staat “onze reeks producten uit te breiden en risicobeheer op een optimaal niveau te houden”, volgens aan de oprichter en CEO van Chaos Labs, Omer Goldberg.

Blockchain-nieuws

  • De Stichting Tezos die de goedkeuring van de bevordert Tezo’s blockchain, heeft vandaag aangekondigd dat het werkt met Google Cloud om de ontwikkeling van Web3-applicaties op de Tezos-blockchain te versnellen. De samenwerking houdt in dat Google Cloud een Tezos-netwerkvalidator (of “bakker”) wordt en dat Tezos de zakelijke klanten van Google Cloud helpt bij het implementeren van Tezos-knooppunten, aldus een persbericht. Door de samenwerking komen geselecteerde Tezos incubator-startups ook in aanmerking voor Google Cloud-tegoeden en mentorschap via het Google for Startups Cloud-programma, voegde het eraan toe.
  • Routerprotocol, een infrastructuuronderneming die communicatie tussen blockchains mogelijk maakt, kondigde de devnet-lancering aan van zijn Layer 1-blockchain. Volgens de aankondiging, RouterketenHet primaire doel is om de acceptatie van Web3 te vergroten door bestaande problemen in cross-blockchain-communicatie op te lossen, zoals beveiliging, schaalbaarheid, decentralisatie en een gebrek aan echt blauwe cross-chain gedecentraliseerde apps (dapps). Het voegde eraan toe dat “Router Chain voor het eerst het concept van composability introduceert in de interoperabiliteitsruimte.”
 • Web3-gegevensprovider Covalent kondigde de uitbreiding aan van zijn werk naast de aanbieder van blockchain-infrastructuur NodeReal, wat de release van Premium Balance API inhoudt, een betaald, geüpgraded aanbod voor ontwikkelaars die gebruik willen maken van de infrastructuur van NodeReal en de pool van blockchain-gegevens van Covalent. De Premium Balance API stelt ontwikkelaars in staat om API-mogelijkheden te maximaliseren door de snelheid en efficiëntie van dataquery’s te verhogen, aldus de aankondiging.

Fiscaal nieuws

 • Crypto-betalingsdienstverlener BitPay kondigde een samenwerking aan met cryptobelastingsoftwarebedrijf ZenLedger. BitPay-gebruikers kunnen portemonnee-transacties rechtstreeks vanuit de app synchroniseren met de belastingsoftware van ZenLedger, aldus het persbericht. “Met slechts een paar tikken van de BitPay-app berekent ZenLedger automatisch de kostenbasis, eerlijke marktwaarde, winsten/verliezen en belastingverliezen voor de transactiegeschiedenis van een gebruiker”, voegde het eraan toe. Nieuwe en huidige gebruikers van de BitPay-app ontvangen 20% korting op hun jaarabonnement op ZenLedger, evenals gratis toegang tot ZenLedger’s tool voor het verzamelen van belastingverliezen.

Gaming nieuws

 • De zandbak een gedecentraliseerde virtuele gamingwereld en een dochteronderneming van Animoca-merken in samenwerking met uitgever van videogames Ubisoft kondigde 2.066 unieke exemplaren aan Rabbids avatars, elk met zijn eigen speciale voordelen en in-game features. Volgens de aankondiging zullen de Rabbids specifieke hulpprogramma’s in de virtuele wereld ontgrendelen, zoals speciale drops en verrassingen. De collectie gaat op 21 februari in de verkoop voor kopers op de toelatingslijst en de openbare verkoop begint de volgende dag. De avatars worden op 25 februari aan hun eigenaren onthuld.
 • Web3 game-ontwikkelingsstudio Laguna-spellen kondigde de benoeming aan van Andrew ‘Zyori’ Campbell als Product and Market Growth Lead. “Als voormalig programmaleider van Axie Oneindigheid voor Esports en Content Creators en een leidende stem in de Esports-wereld, brengt Zyori verhalen uit de eerste hand en uitgebreide ervaring naar Laguna Games en zal helpen bij het ontwikkelen van een duurzame game-economie in web3 via Crypto-eenhoorns”, aldus het persbericht.

NFT-nieuws

 • Opera kondigde de vrijlating aan van Alteon Launchpad, een nieuwe tool die exclusief beschikbaar is op Opera Crypto Browser, waarmee iedereen ‘snel’ non-fungible tokens (NFT‘s) kan slaan. Er zijn geen platformgebruikskosten of speciale vereisten, maar gebruikers moeten een standaard muntgeld betalen, zei het. Gebruikers kunnen hun bestanden gewoon naar Alteon LaunchPad slepen en neerzetten om een ​​voorbeeld van hun NFT te bekijken en de details van hun slimme contract te bekijken. Na goedkeuring uploadt LaunchPad het bestand naar een blockchain en kunnen gebruikers de NFT native bekijken in Opera Crypto Browser, waarna ze deze mediabestanden kunnen delen via dapps of ze kunnen verkopen op particuliere marktplaatsen.
 • Kimo Sabé Mezcal aangekondigd Kimo Sabe Mezcal Sacred Heritage-collectie NFT, met het persbericht waarin staat dat elke fles Kimo Sabe 6 Year Grand Reserve Añejo uniek is, met handgerolde ontwerpen gebaseerd op spirituele visies van Huichol-ambachtslieden. “Kimo Sabe heeft dit project ontwikkeld in samenwerking met de Huichol (Wixarika) mensen, de laatste nomadenstam in Amerika, om de uitzonderlijke kunstzinnigheid van de Huichol mensen een platform te bieden dat hulde brengt aan hun erfgoed,” zei het.

Web3 nieuws

 • De Web3 Domein Alliantie een door leden geleide coalitie die zich inzet voor het verbeteren van de technologische en openbare beleidsomgevingen voor gebruikers van Web3-naamgevingsdiensten, kondigde 51 nieuwe leden aan, waaronder Blockchain.com, Zeldzaam, Wyre, Bitgraad, WazirX En Klever, naast andere naamgevingssystemen, projecten en bedrijven, aldus een persbericht. De Alliance-leden, waaronder Niet te stoppen domeinen, zal bijdragen, inclusief technologie, om interoperabiliteit en veiligheidsnormen mogelijk te maken. “Als onderdeel van deze toezegging heeft Unstoppable er onherroepelijk mee ingestemd om zijn patenten die nodig zijn om de interoperabiliteits- en veiligheidsnormen van de Alliantie over te nemen, niet tegen Alliantieleden te doen gelden”, voegde het eraan toe.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending