Connect with us

crypto nieuws

Het deflatiepercentage van Ethereum blijft stijgen – dit is wat dat betekent voor de ETH-prijs

Gepubliceerd

op

Ethereum

 

Ether munt. Bron: Adobe

De geannualiseerde dagelijkse netto-inflatie van de voorraad Ether (ETH) bereikte afgelopen dinsdag een laagterecord van -2,772%, volgens gegevens van crypto-analysebedrijf Glassnode. Ether is het teken dat de smart-contract-enabled Ethereum-blockchain van kracht is, die momenteel ’s werelds dominante blockchain is in termen van de omvang van het bijbehorende ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties. Ether is de op een na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie.

De netto-inflatie van Ether is sindsdien gestegen tot ongeveer -1% vanaf zondag. Maar er is de afgelopen maand een duidelijke trend waar te nemen. De snelheid waarmee de voorraad Ether daalt of leegloopt, versnelt. En als de huidige trendactiviteit in het Ethereum-netwerk aanhoudt, zou dat deflatiepercentage verder kunnen versnellen, een trend die volgens veel analisten bullish zou zijn voor de ETH-prijs.

Hoe hogere gaskosten zorgen voor snellere ETH-deflatie

Volgens Glassnode bereikte de gasprijs op het Ethereum-netwerk een hoogste punt in zeven maanden van 64 Gwei. 1 Gwei is gelijk aan 0.000000001 ETH. De minimale gasvergoeding (uitgedrukt in Gwei) die een gebruiker moet betalen voor een transactie, wordt berekend door de Gwei-gasprijs te vermenigvuldigen met de gaslimiet, die momenteel 21.000 is.

Dat betekent dat gebruikers afgelopen dinsdag, toen de gasprijs 64 Gwei bereikte, minimaal 1.344.000 Gwei of 0,001344 ETH per transactie moesten betalen. Dat is ongeveer $ 2,10 op basis van de slotkoers van Ether afgelopen dinsdag. Zondag was de gasprijs gedaald tot ongeveer 30 Gwei, wat transactiekosten betekent van 0,00063 ETH, ongeveer $ 1,06 op basis van de slotkoers van Ether op zondag.

Een stijgende gasprijs (zoals weergegeven door een stijging van Gwei) is direct gerelateerd aan de snelheid waarmee de Ether-voorraad wordt verbrand. Voordat we begrijpen waarom, moeten we snel begrijpen hoe de kostenstructuur van het Ethereum-netwerk werkt. Netwerkkosten zijn opgesplitst in twee componenten. De eerste is een basisvergoeding die alle gebruikers moeten betalen om ervoor te zorgen dat hun transactie wordt geaccepteerd en verwerkt op de blockchain.

Er is dan een optionele fooi die gebruikers kunnen betalen om hun transactie sneller te laten verwerken. Het Ethereum-netwerk berekent automatisch het basistarief, dat stijgt in tijden van druk netwerkverkeer. Ethereum Improvement Proposal (EIP) 1559, dat in augustus 2021 werd geïmplementeerd in de Ethereum-code in de Londense hardfork, vereist dat al deze door gebruikers betaalde basisvergoedingen vervolgens worden verbrand, waardoor de tokens permanent uit de circulatie worden gehaald.

Als gevolg hiervan, wanneer de basis gas-vergoeding stijgt, stijgt ook de snelheid waarmee Ether wordt verbrand. Dit is te zien in de bovenstaande grafiek – de rode balken vertegenwoordigen de ETH-brandsnelheid als gevolg van EIP 1559. Wanneer deze brandsnelheid hoger is dan de uitgifte-ETH-snelheid, die ongeveer 0,55% is, zal de ETH-voorraad afnemen. ETH wordt uitgegeven aan de knooppunten en stakers die het Ethereum-netwerk beveiligen.

Het ETH-deflatiepercentage zou verder kunnen versnellen

Er zijn tekenen dat de activiteit op het Ethereum-netwerk dit jaar is toegenomen, en dit zou kunnen doorgaan, waardoor de gastarieven verder onder druk komen te staan ​​en de ETH-verbrandingssnelheid verder toeneemt. Volgens DeFi Llama bedroeg het totale bedrag aan kapitaal dat is opgesloten in slimme contracten op het Ethereum-netwerk, of Trade Value Locked (TVL), voor het laatst ongeveer $ 54 miljard, een stijging ten opzichte van ongeveer $ 35 miljard sinds het begin van het jaar.

Dit kan gedeeltelijk worden verklaard door de stijging van de cryptoprijzen. Maar TVL in ETH is gestegen tot ongeveer 32,3 miljoen, van 31 miljoen aan het begin van het jaar. Ondertussen, hoewel het aantal en het volume van ETH-transacties op het Ethereum-netwerk in de loop van het afgelopen jaar vrijwel is gestagneerd, is het aantal zogenaamde interne slimme contractoproepen (oproepen geïnitieerd vanuit een reeds uitgevoerd slim contract) ondertussen trend hoger in de afgelopen maanden, wat wijst op een toenemende activiteit van slimme netwerkcontracten.

Ether is ongeveer 42% gestegen ten opzichte van het jaar, en als cryptoprijzen blijven stijgen, kan worden verwacht dat de activiteitsniveaus van het Ethereum-netwerk zullen blijven stijgen, aangezien investeerders terugduiken in Decentralized Finance (DeFi) te midden van een verbeterd marktsentiment. Hoge netwerkcongestie zorgde ervoor dat de dagelijkse ETH (EIP 1559) brandsnelheid op jaarbasis begin 2022 opliep tot 6,0%.

In die tijd werd de Ethereum-blockchain nog steeds aangedreven door het veel energie-intensievere proof-of-work consensusmechanisme en, als gevolg van de veel hogere energiekosten en mijnbouwkosten die werden gemaakt door de mijnwerkers die het netwerk aandreven, Ethereum’s uitgifte tarief was veel hoger op ongeveer 4,4-4,6% per jaar. Dat betekent dat het deflatiepercentage van Ether slechts een maximum van ongeveer 1,5% bereikte.

Maar als de brandsnelheid van EIP 1559 terugkeert naar de hoogtepunten van begin 2022, zou het deflatiepercentage van Ether maar liefst 5,5% kunnen bedragen. Het is onmogelijk om het toekomstige pad van de gaskosten van het Ethereum-netwerk en de ETH-brandsnelheid te voorspellen. Maar één ding is zeker: het feit dat ETH een deflatoir actief is, zou de prijsprestaties in de komende jaren moeten ondersteunen. Nu de acceptatie van DeFi zal versnellen en het Bitcoin-aanbod nog steeds met ongeveer 2% per jaar stijgt (tot de volgende halvering in ongeveer anderhalf jaar), denken veel analisten dat ETH een goede kans heeft om BTC te vangen of zelfs te overtreffen in termen van markt. kapitalisatie.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending