Connect with us

crypto nieuws

Het verbeteren van het momentum van de inkomsten uit Bitcoin-vergoedingen zou binnenkort een belangrijk bullish BTC-signaal kunnen sturen

Gepubliceerd

op

Het verbeteren van het momentum van de inkomsten uit Bitcoin-vergoedingen zou binnenkort een belangrijk bullish BTC-signaal kunnen sturen
Bitcoins voor een rekenmachine. Bron: Adobe

Crypto nieuws – De mijnwerkers die het Bitcoin-netwerk aandrijven, en nog steeds grotendeels worden gestimuleerd om dit te doen via het drukken van nieuwe BTC-tokens, profiteren van een stijging van de dagelijkse netwerkkosten, volgens gegevens van crypto-analysebedrijf Glassnode. Op dit moment beloont het Bitcoin-netwerk zijn mijnwerkers met 6,25 Bitcoins voor elk blok dat het heeft gedolven (ongeveer elke 10 minuten), hoewel het Bitcoin-netwerk ook een kleine vergoeding in rekening brengt voor transacties, die ook naar mijnwerkers gaat.

Op dinsdag bereikte het zevendaagse voortschrijdend gemiddelde van deze vergoeding zojuist het hoogste sinds begin december 2022 op 22,6 BTC. Dat is substantieel boven het 365-dagen voortschrijdend gemiddelde van slechts ongeveer 15 BTC. En deze stijging van de vergoedingen is anders dan de stijging die we vorig jaar in het vierde kwartaal zagen. Vorig jaar worstelden Bitcoin-eigenaren om hun BTC van de beurs te krijgen in de nasleep van de ineenstorting van de FTX. De stijging van de vergoedingen viel samen met een kortstondige stijging van de netwerkactiviteit en een daling van de BTC-prijs.

Deze keer valt de stijging van de inkomsten uit BTC-vergoedingen samen met een stijging van de prijs van Bitcoin sinds het begin van het jaar. Volgens Glassnode “geeft een aanhoudende stijging van de fee-inkomsten als percentage van de totale beloning aan dat Bitcoin-blokken vol zijn en dat er een groeiende vraag is naar transactieactiviteit”. “Gezien de beperkte blokgrootte van Bitcoin, heeft dit historisch gezien een waardevolle vroege indicator opgeleverd van een macrotrendverschuiving in het netwerkvraagprofiel”, voegen ze toe.

De stijging van het in BTC uitgedrukte zevendaagse voortschrijdend gemiddelde van dagelijkse Bitcoin-netwerkkosten valt samen met een daling van Glassnode’s Bitcoin Fee Ratio Multiple. Dit veelvoud wordt berekend door de totale inkomsten van mijnwerkers (inclusief nieuw geslagen BTC) te delen door dagelijkse netwerkkosten. Wanneer dit veelvoud lager wordt, betekent dit dat een hoger percentage van de inkomsten van Bitcoin-mijnwerkers afkomstig is van netwerkkosten. De zevendaagse Bitcoin Fee Revenue Multiple was voor het laatst rond de 43,8 op dinsdag, het laagste sinds begin december 2022 en ruim onder het 365-dagen voortschrijdend gemiddelde van ongeveer 70.

Vergoeding Inkomstenmomentum Staat op het punt een bullish signaal voor BTC te verzenden?

De stijging van de in BTC uitgedrukte Bitcoin-netwerkkosten betekent dat een belangrijke indicator die door analisten bij Glassnode wordt gevolgd, op het punt staat positief te worden en zijn eerste bullish signaal voor de Bitcoin-markt sinds 2021 af te geven (exclusief een kortstondig vals signaal dat het afgelopen november heeft verzonden) . Om eerst wat context te geven: Glassnode heeft een populair dashboard dat wordt gebruikt om te meten wanneer Bitcoin mogelijk herstelt van een bearmarkt genaamd “Recovering from a Bitcoin Bear”.

Het dashboard bewaakt acht on-chain en technische statistieken. Twee kijken of Bitcoin handelt boven de belangrijkste prijsmodellen (de 200DMA en de gerealiseerde prijs). Twee kijken of de winstgevendheid op de markt terugkeert. Twee onderzoeken of de balans van het vermogen in USD voldoende is verschoven ten gunste van HODLers op langere termijn. De laatste twee kijken of het momentum op het Bitcoin-netwerk in een positieve richting is verschoven.

Zeven van deze acht statistieken zijn allemaal flitsende bullish signalen dat de Bitcoin-bearmarkt van 2022 voorbij zou kunnen zijn, zoals besproken in een recent artikel. De enige statistiek die geen bullish signaal geeft, is Glassnode’s 2-jarige Z-score van de Revenue Fee Multiple – om dit te doen, moet de 2-jarige Z-score positief worden. Ter referentie: de 2-jarige Z-score is het aantal standaarddeviaties boven of onder het gemiddelde van de gegevens van de afgelopen twee jaar.

Echter, temidden van de recente stijging van de in BTC uitgedrukte netwerkvergoedingen die hebben geleid tot een daling van de Fee Revenue Multiple, nadert de Z-score bijna nul en kan deze binnenkort positief worden, en daarmee de achtste van Glassnode’s acht statistieken worden om te flitsen groente. De Z-score is sinds het begin van het jaar trending hoger en lag voor het laatst rond de -0,15.

Wat betekent dit voor BTC?

Als de 2-jarige Z-score van de Bitcoin Revenue Fee Multiple positief wordt, zullen alle acht Glassnode’s “Recovering from a Bitcoin Bear”-dashboardindicatoren voor het eerst in bijna twee jaar gelijktijdig groen knipperen. Wanneer het dashboard overschakelt van minder dan acht van zijn indicatoren die groen knipperen naar alle acht, betekent dit op zichzelf niets voor de Bitcoin-prijs. Zoals de onderstaande afbeelding laat zien, is het tijdens een Bitcoin-bullmarkt gebruikelijk om het dashboard te zien schakelen tussen acht en minder dan acht indicatoren die groen knipperen.

De donkerblauwe gearceerde gebieden zijn tijdsperioden waarin alle acht Glassnode-indicatoren groen knipperden.

Wat hier zinvoller is, is wanneer u nadenkt over het moment waarop alle acht indicatoren van het dashboard voor het eerst groen beginnen te knipperen na een langdurige Bitcoin-bearmarkt. De laatste keer dat dit gebeurde was in oktober 2020, toen Bitcoin rond de $11.500 handelde. In april 2021 was Bitcoin gestegen tot $ 63.000. Vóór oktober 2020 knipperden alle acht indicatoren sinds juli 2019 niet meer groen, afgezien van een korte periode in april 2020.

Andere voorbeelden van wanneer alle acht indicatoren voor het eerst sinds lange tijd groen begonnen te knipperen na een langdurige Bitcoin-bearmarkt, zijn onder meer in mei 2019 en in oktober 2015. Al deze eerder genoemde gevallen vertegenwoordigen uitstekende momenten om Bitcoin te hebben gekocht. Als alle acht Glassnode’s Recovering from a Bitcoin Bear-indicatoren groen beginnen te knipperen, wat binnenkort waarschijnlijk is, zouden analisten dit dus kunnen interpreteren als een signaal dat de risico-rendementsverhouding van Bitcoin bij het huidige prijsniveau inderdaad erg goed is.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending