Connect with us

crypto nieuws

Hobbelige rit waarschijnlijk voor Bitcoin na sterk Amerikaans banenrapport, maar on-chain statistieken schreeuwen nog steeds bullmarkt

Gepubliceerd

op

Hobbelige rit waarschijnlijk voor Bitcoin na sterk Amerikaans banenrapport, maar on-chain statistieken schreeuwen nog steeds bullmarkt
Bitcoin. Bron: Adobe

Vrijdag was een woelige, besluiteloze dag op de Bitcoin-markt, met prijzen die heen en weer schommelden tussen verliezen en winsten van ongeveer 1,0% in beide richtingen toen traders het laatste veel sterker dan verwachte Amerikaanse arbeidsmarktrapport van vorige maand verwerkten. Volgens de laatste cijfers van het Amerikaanse Bureau of Labor Statistics kwamen er afgelopen maand maar liefst 517.000 banen bij in de Amerikaanse economie, ver boven de verwachte banengroei van 190.000, terwijl het cijfer van december ook met 30.000 naar boven bijgesteld werd tot 260.000.

Ondertussen bleek uit de enquête onder huishoudens dat het werkloosheidspercentage daalde tot een nieuw dieptepunt in meer dan vijf decennia van 3,4%, ondanks een stijging van de participatiegraad. Het gemiddelde uurloon bleef groeien met een solide joj-tempo van 4,4%, iets boven de verwachtingen. Het rapport overtrof de verwachtingen van economen over de hele linie.

Een senior econoom bij BMO Capital Markets merkte tegenover de financiële pers op dat het rapport “ernstige twijfels oproept over het feit dat de economie in een recessie afglijdt en dat de Fed dit voorjaar haar verkrappingscyclus beëindigt”. Andere analisten waren sceptisch over het NFP-nummer, daarbij verwijzend naar het risico van grote herzieningen in het verschiet.

Hoe dan ook, zelfs met mogelijke toekomstige herzieningen zal het “echte” aantal waarschijnlijk nog steeds erg sterk zijn. Als gevolg hiervan stegen de rendementen op de Amerikaanse schatkistcurve en de Amerikaanse dollar, terwijl aanvankelijk Amerikaanse aandelen en Bitcoin aanvankelijk daalden.

Er kwamen echter kopers om risicovolle activa te ondersteunen, misschien in de hoop dat de laatste gegevens de kans vergroten dat de Amerikaanse Federal Reserve zijn langverwachte “zachte landing” kan bereiken – waar het beleid voldoende wordt aangescherpt om de inflatie te doen dalen zonder een recessie uitlokken die op grote schaal banenverlies veroorzaakt. Bitcoin kon een rally echter niet volhouden en staat momenteel een beetje lager op de dag.

Bitcoin zou op korte termijn kunnen lijden

Ondanks het herstel binnen de dag zou Bitcoin nog steeds lager kunnen gaan, meenden veel cryptohandelaren en analisten via sociale media. “Als we een lagere high verwachten, wordt Bitcoin verzonden”, zei WSB Trader Rocko.

“Analisten zijn nog steeds optimistisch over de cryptocurrency, maar het doel van $25.000 is misschien moeilijker te bereiken”, aldus Krypton AI.

Anderen wezen inderdaad op een veel langdurigere daling van de goudprijs, die voor het laatst ongeveer 2,5% daalde op de dag, en nu bijna 5% is teruggetrokken van de hoogtepunten van meerdere maanden die het slechts een dag geleden op $ 1960 drukte.

Dat lijkt misschien geen grote stap in de wereld van crypto, maar voor goud, een typisch veel stabieler actief, is het groot. En het is representatief voor een aanzienlijke mate van verkrapping van de financiële condities in de nasleep van deze gegevens, aangezien traders hun verwachtingen van de Fed op agressieve wijze herzien.

Kijkend naar Bitcoin vanuit een technisch perspectief, als pessimisme over krappere financiële voorwaarden een toename van winstnemingen aanmoedigt, zou de cryptocurrency op korte termijn een keerzijde kunnen hebben in de richting van ondersteuning in het gebied van $ 22.500, waar enkele recente dieptepunten en de 21-daagse Simple Voortschrijdend gemiddelde (SMA) wonen. Daaronder is $ 21.500 het volgende belangrijke ondersteuningsgebied op korte termijn.

Maar on-chain-statistieken schreeuwen bullmarkt

Maar zelfs in het geval dat de Amerikaanse economie een recessie vermijdt, het wat langer duurt voordat de inflatie daalt en de Fed de rest van dit jaar rentetarieven boven de 5,0% moet houden, denken velen dat het onwaarschijnlijk is dat Bitcoin terugkeert naar een nieuwe cyclus. dieptepunten. Een reden voor dit denken is dat een samenloop van on-chain-indicatoren schreeuwt dat de bearmarkt voorbij is, de meeste voor het eerst in lange tijd.

Zoals besproken in een recent artikel, geven zeven van de acht belangrijkste on-chain en technische indicatoren die worden bijgehouden door crypto-analysebedrijf Glassnode’s “Recovering from a Bitcoin Bear” nu aan dat de volgende Bitcoin-bullmarkt hier zou kunnen zijn. Het dashboard van Glassnode analyseert of Bitcoin handelt boven de belangrijkste prijsmodellen, of het momentum van het netwerkgebruik al dan niet toeneemt, of de marktwinstgevendheid terugkeert en of de balans van de in USD luidende Bitcoin-rijkdom in het voordeel is van de HODLers op de lange termijn.

Afzonderlijke indicatoren op de keten, zoals het reserverisico van Bitcoin en de MVRV-Z-score, geven ook bullish signalen af. Zoals besproken in een recent artikel, daalde Bitcoin Reserve Risk onlangs naar het laagste niveau ooit, wat aangeeft dat de HODLer-overtuiging dicht bij recordhoogtes staat.

Volgens Glassnode wordt Reserve Risk “gebruikt om het vertrouwen van langetermijnhouders te beoordelen ten opzichte van de prijs van de eigen munt op een bepaald moment”. Reserverisico is “een cyclische oscillator op lange termijn die de verhouding modelleert tussen de huidige prijs (prikkel om te verkopen) en de overtuiging van langetermijnbeleggers (opportuniteitskosten van niet verkopen)”.

Ondertussen heeft de MVRV-Z-score, die “marktwaarde en gerealiseerde waarde vergelijkt om te beoordelen wanneer een actief overgewaardeerd of ondergewaardeerd is”, volgens Glassnode, onlangs ook een duurzaam herstel boven nul gebracht na een langdurige periode beneden. Dit gebeurde historisch gezien aan het begin van bullmarkten.

Verwacht wordt dat Bitcoin binnenkort ook pas zijn zevende “gouden kruis” zal meemaken (waarbij de 50-daagse SMA de 200-daagse SMA overschrijdt) in de afgelopen 10 jaar. Wanneer deze zich voordoen na een langdurige bearmarkt, zijn dit doorgaans uitstekende koopsignalen voor de middellange tot lange termijn. Gezien het bovenstaande lijkt het waarschijnlijk dat er voldoende vraag zal zijn naar Bitcoin op de belangrijkste ondersteuningsniveaus als (en als) deze daalt.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending