Connect with us

crypto nieuws

Hoe Blockchain-technologie de reis- en toeristenindustrie transformeert

Gepubliceerd

op

Hoe Blockchain-technologie de reis- en toeristenindustrie transformeert

Veilige en betrouwbare transacties zijn cruciaal in de reisbranche. Dit is bijzonder relevant gezien de vele internationale transacties die dagelijks plaatsvinden tussen verschillende organisaties in de sector.

De acceptatie van blockchain-technologie kan de betrouwbaarheid en veiligheid van de transactie vergroten. Bovendien zou de afwezigheid van tussenpersonen in het proces kunnen resulteren in veel snellere betalingen met behulp van blockchain-technologie.

Verder kan het decentrale karakter van blockchain voordelig zijn voor internationaal reizen. Zonder uniforme dataopslag is het nog steeds mogelijk om een ​​infrastructuur op te bouwen.

Het is onwaarschijnlijk dat een dergelijk systeem uitvalt vanwege hardwareproblemen of kwaadaardige aanvallen. Vanwege het gedecentraliseerde karakter van blockchain is het eenvoudiger en betrouwbaarder om belangrijke gegevens te verkrijgen en op te slaan.

Vanwege de zekerheid van beveiligde transacties en interoperabiliteit, laten verschillende bedrijven nu aangepaste reisapplicaties bouwen en integreren met blockchain-technologie. Sterker nog, de wereldwijde uitgaven aan blockchain-oplossingen zullen naar verwachting in 2024 een waarde van 19 miljard dollar bereiken.

Door het beste op maat gemaakte blockchain-ontwikkelingsbedrijf in te huren, creëren ze nu een op maat gemaakte softwareoplossing of upgraden ze hun bestaande oplossing met blockchain-technologie.

Deze blog bespreekt de veelbelovende kansen die blockchain-technologie biedt in de reis- en toerismebranche.

Hoe blockchain-technologie een revolutie teweegbrengt in de reisindustrie

Hier zijn zes manieren waarop blockchain-technologie de reis- en toerismesector transformeert.

Helpt bij identificatie

De reisindustrie is sterk afhankelijk van identificatiediensten en blockchain kan uiteindelijk andere methoden om deze gegevens als industriestandaard te behouden, vervangen.

Bij gebruik op deze manier heeft technologie het potentieel om de inchecklijnen of wachttijden op de luchthaven aanzienlijk te verkorten, aangezien het tonen van identificatiepapieren kan worden vervangen door een snelle vingerafdruk- of netvliesscan.

Bagage lokaliseren

Blockchain-technologie heeft veel potentieel als hulpmiddel om de verblijfplaats van bagage te volgen vooral als het gaat om internationale reizen.

Tijdens een reis wisselt de bagage van een klant vaak meerdere keren van eigenaar. Het delen van monitoringgegevens tussen bedrijven is veel eenvoudiger wanneer dit wordt gedaan met behulp van een gedecentraliseerde database.

Gestroomlijnde betalingen

De schikkingen tussen hotels, reisbureaus, externe verkopers en verschillende aggregators worden gestroomlijnd en versneld met behulp van blockchain.

Het gecentraliseerde grootboek maakt interacties sneller en veiliger dan ooit en helpt bedrijven fraude en gegevensdiefstal tegen te gaan. Dit is een uitstekende toepassing van blockchain in de toeristische sector.

Blockchain als systeem helpt bedrijven bij het beheersen van hun zakenreis kosten door uitgaven nauwkeurig vast te leggen, te analyseren en te voorspellen. Bovendien stelt deze combinatie het bedrijf in staat om operationele procedures te stroomlijnen en klanten een meer naadloze betalingservaring te bieden.

Vendor en supply chain administratie

Door verbeterde zichtbaarheid van de volledige toeleveringsketen kan blockchain hotels en hotelketens mogelijk helpen bij het verbeteren van hun interacties met leveranciers.

Exporteurs, importeurs, verpakkers en alle andere betrokken partijen kunnen via een particulier blockchain-netwerk worden verbonden tot een gemeenschappelijke keten die volledig traceerbaar en voor iedereen toegankelijk is.

Verbeterde tracking en traceerbaarheid

Een gedecentraliseerde database maakt het eenvoudiger, sneller en persoonlijker om tracking gegevens te delen tussen bedrijven, allianties en locaties.

In verschillende stadia van het volgproces helpt dit bij het verhogen van het bewustzijn, zorgen voor tijdige leveringen en zelfs het voorkomen van negatieve incidenten. Dit gebruik van blockchain-technologie in de reissector heeft voor veel bedrijven nieuwe kansen gecreëerd.

Gedecentraliseerde boekingen

Er is vraag naar meer kanalen en samenwerkingen die de operationele en financiële voordelen voor het bedrijf en de consument kunnen verbeteren. Een klein aantal OTA’s (online reisbureaus) domineert momenteel de reisbranche.

Introductie van gedecentraliseerde platforms voor boekingen. Voor bedrijven over de hele wereld is deze toepassing van blockchain-technologie in de reissector baanbrekend.

Door tussenpersonen te elimineren, stroomlijnen deze platforms de communicatie en bieden ze aanzienlijke macht aan zowel klanten als hotels, waardoor het proces voor alle partijen betaalbaarder wordt.

Andere toepassingen van blockchain in de reis- en toerismebranche

Sommige van de andere technologieën die blockchain als basis hebben gebruikt, kunnen voordelig zijn voor de reis- en toerismesector.

Hier zijn een paar voorbeelden.

Slimme contracten

Door tussenpersonen (zoals notarissen, banken of andere entiteiten) te elimineren, maken slimme contracten, die blockchain-technologie gebruiken om contracten te beheren, lagere kosten en snellere verwerkingstijden mogelijk.

Digitale identiteitskaart

Er is veel discussie over op digitale identificatie gebaseerde initiatieven zoals het Alastria-project, dat wordt geleid door de topbedrijven die genoteerd staan ​​op de Spaanse IBEX 35-beurs.

Met behulp van dit systeem kunnen toeristische bedrijven hun werkprocessen stroomlijnen en op één locatie toegang hebben tot alle relevante gegevens over een persoon.

Cryptovaluta

Virtuele munten die kunnen worden ingewisseld zoals elk ander type geld, vormen cryptocurrencies. Het verschil is dat noch overheden, noch financiële instellingen er enige invloed op hebben. Als er een transactie plaatsvindt, wordt deze volledig transparant vastgelegd in het blockchain-netwerk.

Het is tijd om blockchain-technologie aan het werk te zetten voor uw reis- en toerismebedrijven

Het omarmen van blockchain-technologie is eenvoudiger dan het op het eerste gezicht lijkt. Maar voor degenen die niet bekend zijn met digitale technologie, codering, cryptocurrencies of peer-to-peer-netwerken, kan het nog steeds intimiderend of overweldigend lijken om erover te leren.

Gezien het enorme potentieel en de mogelijkheid om de reisbranche volledig te veranderen, is het echter van cruciaal belang om het in het bedrijfsleven te begrijpen en te implementeren.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

 

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending