Connect with us

crypto nieuws

Hoe een andere Ethereum DeFi-zomer de volgende grote ETH-prijsrally kan stimuleren

Gepubliceerd

op

Hoe een andere Ethereum DeFi-zomer de volgende grote ETH-prijsrally kan stimuleren

 

Smart-contract-activiteit op de Ethereum-blockchain blijft relatief gezond, ondanks de woeste bearmarkt van 2022 die Ether (ETH), laatst in de lage $ 1.600,- meer dan 65% lager heeft gezet dan de recordhoogtes van november 2021 in de $ 4.800. Volgens een grafiek gepresenteerd door crypto data-analysebedrijf Glassnode, zijn de zogenaamde interne contractoproepen in de afgelopen kwartalen dicht bij hun recordhoogte gebleven van bijna 4,0 miljoen.

Externe contractoproepen zijn de afgelopen kwartalen ook dicht bij of op recordhoogte gebleven van tussen de 600.000 en 800.000 per dag. Glassnode legt uit dat Ethereum-transacties oproepen kunnen omvatten voor de uitvoering van een slim contract dat op de blockchain is geïmplementeerd. “Wanneer een contract wordt geïnitieerd door externe adressen (EOA’s), wordt dit een externe contractoproep genoemd … deze weerspiegelen doorgaans gebruikers die een specifiek slim contract initiëren, zoals een ERC-20-tokenoverdracht, een DeFi-transactie of een NFT-handel”, stelt Glassnode.

Met betrekking tot interne contractoproepen legt Glassnode uit dat “ontwikkelaars van slimme contracten ook contractoproepen kunnen opnemen die worden geïnitieerd vanuit het uitgevoerde slimme contract… dit worden interne contractoproepen genoemd en maken het mogelijk om complexere en samen stelbare systemen te bouwen en te ontwerpen door ontwikkelaars”.

NFT-, ERC-20- en Stablecoin-activiteit blijft robuust

De aanhoudende kracht van smart-contract-activiteit die plaatsvindt op de Ethereum-blockchain is grotendeels het resultaat van robuuste activiteit onder de niet-fungible token (NFT), ERC-20 en stablecoin transactietypes. Volgens een afzonderlijke grafiek gepresenteerd door Glassnode, vormden NFT-transacties iets minder dan 16% van alle transacties die plaatsvonden op Ethereum op maandag 27e van februari.

ERC-20-tokenoverdrachten – denk aan de beweging van tokens zoals Shiba Inu (SHIB) – vormden iets meer dan 11% van alle Ethereum-transacties, terwijl Stablecoin-transacties iets minder dan 10% uitmaakten. Zogenaamde vanilla-transacties (ETH-overdrachten) kwamen uit op 28,5% en “overig” op 31,5%. Dat is vergelijkbaar met deze tijd twee jaar geleden, toen NFT’s slechts ongeveer 1,7% van de transacties uitmaakten, terwijl stablecoins en ERC-20-tokens ongeveer 16% en 12% uitmaakten.

Een van de grote zwakke punten ten opzichte van deze tijd twee jaar geleden is de activiteit in transacties die verband houden met Decentralized Finance (DeFi). Begin maart 2021 vormden DeFi-transacties ongeveer 12% van alle Ethereum-transacties. Eind februari 2023 maken ze slechts ongeveer 4% uit.

Maar DeFi-activiteit heeft een grote klap gekregen

Die achteruitgang is niet zo verrassend in de context van de enorme achteruitgang in de totale waarde vergrendeld (TVL) van het Ethereum DeFi-ecosysteem in slimme contracten. Volgens DeFi Llama was Ethereum TVL voor het laatst ongeveer $ 64,4 miljard waard, een daling van meer dan 65% ten opzichte van de recordhoogtes van eind 2021 van meer dan $ 197 miljard. Een groot deel van die achteruitgang gebeurde samen met de ineenstorting van het Terra DeFi-ecosysteem toen Terra’s UST-algoritmische stablecoin instortte, wat een flinke klap opleverde voor het vertrouwen in de sector.

Minder geld in DeFi-contracten betekent niet verrassend dat er minder DeFi-transacties plaatsvinden op de Ethereum-blockchain.

Een heropleving van DeFi kan de ETH-prijs hoger maken

Kijkend naar de hierboven gepresenteerde Glassnode-afbeelding van ETH-transactietypen, wordt één ding snel duidelijk. Het aantal DeFi-transacties heeft duidelijk een positieve correlatie met de ETH-prijs. De zogenaamde DeFi-zomer van 2020 viel samen met de beginfase van een langdurige ETH-bullmarkt, die pas echt eindigde in 2022 toen de DeFi-activiteit als percentage van de totale ETH-transacties een blijvende daling begon te vertonen.

Er is niet al te veel voor nodig om te concluderen dat, als het DeFi-ecosysteem van Ethereum opnieuw een heropleving kan meemaken, vergelijkbaar met die in de zomer van 2020, dit de volgende ETH-rally zou kunnen stimuleren.

ETH Staking kan de volgende DeFi-zomer aandrijven

Gelukkig voor de ETH-bulls nadert een nieuwe katalysator om de volgende DeFi-zomer snel te activeren. Ethereum-ontwikkelaars zullen naar verwachting binnen de maand de zogenaamde “Shanghai” -upgrade op het mainnet implementeren. En door deze upgrade kunnen degenen die hun ETH-tokens hebben ingezet, voor het eerst hun ETH-hoofdsom en -inkomsten opnemen.

ETH-staking is beschikbaar sinds eind 2020, maar stakers konden voorheen hun tokens niet opnemen. Het gebrek aan inzetflexibiliteit heeft ETH-investeerders afgeschrikt. Eind februari is er slechts 17,3 miljoen ETH ingezet, wat neerkomt op slechts ongeveer 14% van het totale aanbod. Veel andere vergelijkbare laag-1 blockchains die een proof-of-stake consensusmechanisme gebruiken maar flexibele staking hebben, hebben staking-participatie percentages in het bereik van 60-70%.

Er is duidelijk ruimte voor een grote sprong in de verhouding tussen ingezette ETH en totale ETH en gedecentraliseerde protocollen voor het uitzetten van liquide middelen zoals Lido en Rocket Pool zouden grote voordelen kunnen hebben. Liquid staking is al de grootste Ethereum DeFi-sector door TVL (Lido, Coinbase Wrapped Staked ETH en Rocket Pool hebben een gecombineerde TVL van $ 12,76 miljard) en het lijkt erop dat de expansie zal worden voortgezet.

Dit zou kunnen helpen om de groei in andere DeFi-sferen te stimuleren, aangezien ETH-beleggers met inzet meer rendement willen halen uit hun ETH-tokens. En stijgende DeFi TVL binnen het Ethereum-ecosysteem zou kunnen helpen om verhalen te vertellen over de bredere acceptatie van de blockchain en aanzienlijke prijswinsten op middellange tot lange termijn.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending