Connect with us

crypto nieuws

Is het te laat om Cardano te kopen? Crypto-experts geven hun ADA-prijsvoorspellingen

Gepubliceerd

op

Cardano crypto

 

Crypto nieuws – ADA, het token dat de smart-contract-enabled Cardano-blockchain aandrijft, is dinsdag enorm gestegen. De cryptocurrency, ’s werelds achtste grootste qua marktkapitalisatie volgens CoinMarketCap, was voor het laatst ongeveer 8,5% gestegen op de dag, waarbij ADA/USD van eigenaar wisselde in het gebied van $ 0,39, waardoor het een marktkapitalisatie van ongeveer $ 13,5 miljard kreeg.

ADA krijgt een boost door een bredere rally die overal in de crypto-ruimte te zien is – Bitcoin steeg dinsdag met 1,7% en Ethereum ongeveer 3,0%, waarbij handelaren opgelucht waren dat de laatste Amerikaanse inflatiecijfers, hoewel nog steeds hot, niet zo slecht waren als sommigen hadden gevreesd. Tijdens de laatste rally van Cardano herstelde het zich met meer dan 13% van eerdere wekelijkse dieptepunten in de $ 0,34s, waarbij de cryptocurrency nu weer iets boven zijn voortschrijdend gemiddelde van 200 dagen ligt.

Cardano presteert beter te midden van meerdere bullish rugwinden

Terwijl de meeste cryptocurrencies dinsdag met redelijke winsten worden verhandeld, presteert Cardano beter en presteert hij het best in de top 20. Analisten hebben gewezen op enkele bullish ontwikkelingen met betrekking tot de Cardano-blockchain en het ecosysteem die deze outperformance zouden kunnen aandrijven.

Ten eerste zal Cardano dinsdag een grote upgrade implementeren, de “Valentine-upgrade” genaamd, die nieuwe Plutus SECP-cryptografische primitieven in de blockchain zal introduceren. Volgens Input Output Global (IOG), het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van Cardano, is de upgrade ontworpen om “veilige cross-chain DApp-ontwikkeling met Plutus te bevorderen en tegelijkertijd blockchain-interoperabiliteit te bevorderen”.

Elders blijft Cardano’s nieuwe USD-gekoppelde stablecoin Djed, die is gemaakt door IOG en Coti en een paar weken geleden op de blockchain werd gelanceerd, een indrukwekkende groei doormaken. Er is nu een voorraad van 2,239 miljoen DJED in omloop, ondersteund door 30,89 miljoen aan ADA-tokens, die een huidige marktwaarde hebben van ongeveer $12 miljoen. Dat betekent een onderpandsratio van ongeveer 540%, volgens de website van Djed.

Nieuwe opbrengstgenererende mogelijkheden dankzij Djed binnen het kleine maar groeiende Cardano Decentralized Finance (DeFi) ecosysteem heeft Cardano’s Trade Value Locked (TVL) meer dan verdubbeld tot ongeveer $ 130 miljoen vanaf dinsdag sinds het begin van 2023. Cardano’s TVL is nog steeds klein – Cardano staat op nummer 28e cryptocurrency door TVL. Maar de groei is veelbelovend en Cardano zou wel eens kunnen beginnen met klimmen op de TVL-ranglijst zodra Djed meer instroom krijgt.

Sommige analisten speculeren dat een teken dat deze verhoogde instroom zou kunnen komen, te zien is in on-chain data gepresenteerd door crypto-analysebedrijf Santiment. Volgens een recente blogpost van het bedrijf heeft ADA sinds begin februari een enorme toename gezien in whaletransacties. Tot nu toe waren er deze maand dagelijks gemiddeld 1700 transacties met een USD-waarde van $ 100.000 of meer, vergeleken met slechts ongeveer 300 in januari.

Wat is de volgende stap voor Cardano (ADA)?

Als ADA in het noorden van zijn 200DMA kan blijven, opent dit de deur naar een hertest van eerdere maandelijkse hoogtepunten in het midden van $ 0,41. ADA zou dan te maken krijgen met aanzienlijke weerstand in het gebied van $ 0,4250- $ 0,44, maar als de brede crypto-rally en positieve trends binnen Cardano’s DeFi-ecosysteem aanhouden, moet een doorbraak boven dit gebied en een terugval naar $ 0,50 niet worden uitgesloten.

Experts geven hun ADA-prijsvoorspellingen

Crypto-gerichte YouTuber Mind Math Money denkt dat hoe vaker Cardano weerstand test in het gebied van $ 0,4250- $ 0,44, hoe waarschijnlijker het wordt dat de cryptocurrency naar het noorden kan breken. Als ADA een sterke dagelijkse kandelaar dicht boven dit gebied kan opbrengen, dan kan Cardano snel richting $ 0,68 gaan, vervolgde hij, daarbij verwijzend naar een gebrek aan weerstand in de tussentijd om de beweging te voorkomen. Op de langere termijn denkt Mind Math Money dat Cardano waarschijnlijk in een trend zit om terug boven de $ 1,0 te komen, wat volgens hem in het verleden een belangrijk gebied van weerstand op de lange termijn was.

Is het te laat om ADA te kopen?

De vraag of het te laat is om een ​​actief te kopen, is nooit de juiste vraag. Het antwoord is altijd nooit. De juiste vraag is of een actief moet worden gekocht of niet. En dat hangt af van hoe een belegger zijn vooruitzichten voor prijsprestaties op lange termijn beoordeelt.

Als u van mening bent dat ADA de komende jaren aanzienlijk in prijs zal stijgen, op basis van uw eigen onderzoek, is het waarschijnlijk de moeite waard om er wat te kopen. Zo niet, blijf dan weg.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending