Connect with us

crypto nieuws

Kan BTC’s 61,8% Fibonacci-retracement duiden op een bounce-back in prijs op zondag?

Gepubliceerd

op

Bitcoin

 

Bitcoin

Tijdens de Aziatische handelssessie was de algehele cryptocurrency-markt relatief stabiel, met BTC boven de $23.000 en ETH die zich herstelde boven $1.550. Vanwege het gebrek aan volatiliteit worden toonaangevende cryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum momenteel verhandeld binnen nauwe prijsklassen, aangezien marktdeelnemers een drukke week verwachten.

Laten we eerst even kijken naar de fundamentele aspecten van de markt voordat we ingaan op de technische vooruitzichten.

whales verplaatsen miljoenen: zijn Coinbase en Binance de volgende grote Ethereum, Bitcoin-hotspots?

In de afgelopen 24 uur hebben drie Ethereum-whales aanzienlijke bedragen overgemaakt naar Binance en Coinbase. De eerste overdracht leverde 92.170 ETH ter waarde van $ 150,9 miljoen op aan Binance vanuit een geheime portemonnee. Interessant is dat de whale een relatief klein bedrag van 1.000 ETH, ter waarde van $ 1,6 miljoen, in hun portemonnee achterliet.

Een andere Ethereum-whale volgde een paar uur later met een overdracht van 25.361 ETH ter waarde van $ 40,5 miljoen van een onbekende portemonnee naar Coinbase.

Deze whale heeft hun Ethereum-portemonnee praktisch tot nul uitgeput in het proces. Kort daarna maakte een derde Ethereum-whale abrupt 15.110 ETH ter waarde van $ 24,3 miljoen over van een geheime portemonnee naar Coinbase, waardoor ook hun bankrekening leegliep.

Om niet achter te blijven, verscheen er vervolgens een grote Bitcoin-whale, die 9.475 BTC ter waarde van $ 219,5 miljoen overbracht tussen twee onbekende portemonnees. De Bitcoin lijkt niet onderweg te zijn naar cryptobeurzen, waar hij op de open markt zou kunnen worden verhandeld.

Welke invloed heeft het op cryptoprijzen?

Grote overdrachten door whales veroorzaken vaak rimpelingen in de markt en kunnen worden geïnterpreteerd als een teken van mogelijke prijsbewegingen. Sommige beleggers kunnen deze overdrachten zien als een signaal van positief sentiment, wat de prijzen van Bitcoin en Ethereum mogelijk kan opdrijven.

Aan de andere kant kunnen sommige beleggers deze overdrachten interpreteren als een teken van potentiële verkoopdruk, waardoor de prijzen van deze cryptocurrencies kunnen dalen.

Week vooruit: belangrijkste gebeurtenissen om naar te kijken vanuit de Amerikaanse economie

Verschillende belangrijke indicatoren die de prijzen van cryptocurrency kunnen beïnvloeden, zullen de komende week nauwlettend worden gevolgd door de financiële markten. CB Consumer Confidence, ISM Manufacturing PMI, Unemployment Claims en ISM Services PMI behoren tot de indicatoren.

  • De CB Consumentenvertrouwen-index kan het vertrouwen van investeerders beïnvloeden, wat de vraag naar cryptocurrency kan beïnvloeden. Als het consumentenvertrouwen hoog is, kan dit wijzen op positieve vooruitzichten voor de economie en een grotere vraag naar cryptocurrencies.
  • De ISM Manufacturing PMI geeft inzicht in de gezondheid van de productiesector, die een cruciale motor is voor economische groei. Als deze indicator sterk is, kan dit erop wijzen dat het goed gaat met de economie, waardoor de vraag naar cryptocurrencies zal toenemen.
  • Werkloosheid aanspraken informatie verstrekken over de gezondheid van de arbeidsmarkt, die een cruciaal onderdeel is van de algehele economie. Een laag werkloosheidspercentage kan duiden op een positieve stemming en de vraag naar cryptocurrencies vergroten.
  • eindelijk, de ISM-services PMI geeft informatie over de gezondheid van de dienstensector, die een belangrijke bijdrage levert aan de economie. Als deze indicator sterk is, kan dit duiden op een positief sentiment en de vraag naar cryptocurrencies vergroten.

Bitcoin-prijs

Bitcoin wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $ 23.000, met een 24-uurs handelsvolume van $ 18 miljard en een stijging van 0,50% in de afgelopen dag. Het onmiddellijke ondersteuningsniveau voor Bitcoin is $ 22.800, en een doorbraak onder dit niveau door het BTC/USD-paar kan de prijs van BTC mogelijk blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied op het $ 22.150-niveau.

In het tijdsbestek van 4 uur heeft Bitcoin 61,8% Fibonacci-retracement voltooid bij de $ 22.800 en een close boven dit niveau heeft het potentieel om een ​​opwaartse trend in BTC te stimuleren.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Aan de positieve kant blijft het directe weerstandsniveau van Bitcoin rond de $23.500. Aangezien het BTC/USD-paar echter de oververkochte zone is binnengegaan, bestaat de mogelijkheid dat BTC herstelt en het weerstandsniveau van $23.500 doorbreekt, wat mogelijk kan leiden tot een prijs van $24.250.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending