Connect with us

crypto nieuws

Kunnen BTC en ETH nieuwe hoogtepunten bereiken na het doorbreken van nauwe marges?

Gepubliceerd

op

bitcoin en ethereum

 

Nu Bitcoin en Ethereum al een tijdje in nauwe marges vastzitten, vragen investeerders zich af of de twee leidende cryptocurrencies kunnen uitbreken en nieuwe hoogtepunten kunnen bereiken. Ondanks de recente volatiliteit zijn er verschillende bullish indicatoren die suggereren dat BTC en ETH zich opmaken voor een belangrijke stap.

Laten we eens kijken naar de belangrijkste fundamenten van de cryptocurrency-markt die van invloed kunnen zijn op de algehele prijsactie.

Crypto-veteraan analyseert BTC- en cryptomarkten: wat is er veranderd en wat te verwachten?

Na twee weken van stilte heeft een prominente cryptocurrency-handelaar die tijdens de rally van 2023 een bearish standpunt over Bitcoin heeft behouden, uitgesproken. Bekend onder het pseudoniem “Capo”, trok de handelaar zich terug uit de markten toen Bitcoin in april 2022 zakte naar $40.000.

Sindsdien heeft hij vastgehouden aan zijn overtuiging dat de bearmarkt zal eindigen met BTC die een nieuw dieptepunt bereikt van $12.000. Ondanks het feit dat hij erkent dat de recente prijsstijging van Bitcoin een significante bearsmarktrally is, geeft Capo toe verrast te zijn door de omvang ervan, omdat hij een dergelijke beweging niet had voorzien.

Capo is van mening dat de recente Bitcoin-rally een bearmarkt-rally is, die kunstmatig wordt opgepompt met BUSD en USDC. Volgens hem is dit nog steeds de grootste bulltrap ooit en is de bearish analyse nog niet ontkracht. Capo verwacht dat Bitcoin een nieuw dieptepunt van $12.000 zal bereiken.

Hoewel hij toegeeft dat hij deze bounce niet zag aankomen, feliciteert hij degenen die van de situatie konden profiteren, vooral omdat sommige altcoins sterkere rally’s zagen dan verwacht vanwege het Al-verhaal.

Coinbase heeft een boete van meer dan $ 3 miljoen gekregen van de Nederlandse bank

De Nederlandse bank, De Nederlandsche Bank (DNB), heeft een boete van meer dan $3 miljoen opgelegd aan Coinbase, een toonaangevende Amerikaanse cryptocurrency exchange. Volgens de DNB opereerde Coinbase sinds november 2020 zonder registratie. Hoewel Coinbase zich in september 2022 aan de registratieprotocollen hield, betaalde het geen toezichtsvergoedingen voor de periode van twee jaar vóór registratie.

Volgens de Nederlandse wet moet elk bedrijf dat cryptocurrency-diensten in het land aanbiedt, zich bij de DNB registreren op grond van de Wet ter voorkoming van witwassen en terrorismefinanciering. Coinbase vecht de boete echter aan en stelt dat de betreffende periode was hoe lang het duurde voordat het bedrijf zich in Nederland registreerde en dat het aan de wet heeft voldaan.

Deze boete komt omdat regelgevers over de hele wereld hun greep op cryptocurrency-uitwisselingen verstevigen, met de nadruk op het verbeteren van de beveiliging en het voorkomen van witwassen. De boete die aan Coinbase is opgelegd, is een van de grootste regelgevende boetes die zijn opgelegd aan een cryptocurrency-uitwisseling.

Ethereum test 5 maanden hoog terwijl whalesmeer dan 80% van het aanbod oppotten

Gevoelens recente gegevens onthulden dat grote ETH-houders, inclusief whale- en haaienadressen, hun ETH-bezit bleven behouden. De grafiek liet zien dat de adressen met 100-100.000 ETH nog steeds bijna 47% van de totale ETH-voorraad bezaten. Bovendien gaf het uitblijven van een uitverkoop na de recente prijsstijging aan dat investeerders in de toekomst meer koerswinsten verwachtten.

Bovendien geeft een analyse van het aanbod van de grootste adressen aan dat deze adressen Ethereum hebben verzameld.

Gedurende het grootste deel van januari vertoonde de grafiek die het bedrag weergeeft van de grootste adressen als percentage van het totale aanbod van Ethereum een ​​opwaartse trend. Hoewel het nu is gestabiliseerd, bleef het op het moment van schrijven op 123.

Bitcoin-prijs

De huidige prijs van Bitcoin is $24.756, met een 24-uurs handelsvolume van $18,7 miljard. In de afgelopen 24 uur is de prijs van Bitcoin met minder dan 0,50% gestegen. Als de best gerangschikte cryptocurrency heeft Bitcoin een live marktkapitalisatie van $ 477 miljard, volgens CoinMarketCap. Het heeft een circulerende voorraad van 19.295.475 BTC-munten en een maximale voorraad van 21.000.000 BTC-munten.

Op zondag bleef het BTC/USD-paar zijwaarts handelen, met behoud van een smal bereik tussen $24.400 en $25.250. Een bullish breakout van het $25.250-niveau kan de BTC-prijs mogelijk blootstellen aan $26.000 of $26.450.

De onmiddellijke ondersteuning van Bitcoin is $ 24.300, en een doorbraak onder dit niveau zou de BTC-prijs kunnen doen dalen tot $ 23.750 of $ 23.300. Verderop aan de onderkant zou een extra uitbraak van het $23.300-niveau BTC naar de $22.850 kunnen sturen.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Over het algemeen is de handelsbias neutraal en zowel de RSI- als de MACD-indicatoren duiden op besluiteloosheid bij beleggers. De sluiting van Doji en de tolkaarsen in het tijdsbestek van 4 uur betekent ook onzekerheid bij investeerders. Het wordt aanbevolen om de grens van $ 24.300 in de gaten te houden voor koopmogelijkheden en vice versa.

Ethereum-prijs

Vanaf nu wordt de Ethereum-prijs verhandeld op $ 1.701, met een 24-uurs handelsvolume van $ 5,3 miljard. In de afgelopen 24 uur is Ethereum meer dan 0,10% gestegen. De huidige marktkapitalisatie is $ 208 miljard en staat op nummer 2 op CoinMarketCap.

Tijdens de Aziatische sessie ervaart het ETH/USD-paar zijwaartse handel en blijft het binnen een smal bereik van $1.670 tot $1.720. De richting van de trend van Ethereum zal afhangen van het feit of dit bereik wordt verbroken.

 

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

In het tijdsbestek van 4 uur heeft Ethereum een ​​opwaarts kanaal gevormd dat de ETH-prijs ondersteund houdt in de buurt van het niveau van $1.650. Als de koopdruk toeneemt, zou ETH de grens van $1.720 kunnen doorbreken en de volgende weerstandsgebieden van $1.740 en $1.825 kunnen bereiken.

Aan de andere kant zou een doorbraak onder het niveau van $ 1.675 de neerwaartse trend kunnen verlengen naar $ 1.635 of $ 1.600.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending