Connect with us

crypto nieuws

Kunnen BTC en ETH stuiteren met de 38,2% Fibonacci-retracement?

Gepubliceerd

op

BTC en ETH

 

Bitcoin heeft zijn neerwaartse trend voortgezet en is nu onder de $22.000 gezakt, terwijl de wereldwijde marktkapitalisatie voor cryptocurrency op het punt staat onder de grens van $1 biljoen te dalen. De meeste cryptocurrencies, waaronder Bitcoin en Ethereum, zijn de afgelopen dagen gedaald.

Deze dalingen werden veroorzaakt door het besluit van de in de VS gevestigde crypto-uitwisseling Kraken om de staking-service stop te zetten en een boete van $ 30 miljoen te betalen aan de SEC wegens het niet registreren van het bedrijf. Als gevolg hiervan is de cryptocurrency-markt negatief beïnvloed, wat heeft geleid tot het verlies van BTC.

Positief is dat de optimistische opmerkingen van verschillende opmerkelijke cijfers over Bitcoin-prijzen worden gezien als een sleutelfactor bij het voorkomen van verdere verliezen voor BTC. De CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, is bijvoorbeeld van mening dat Bitcoin, ondanks enig marktpessimisme, al aan zijn volgende bullmarktcyclus is begonnen.

Ondertussen is Adam Back, de mede-oprichter van Blockstream, optimistisch dat Bitcoin (BTC) binnen de komende negen jaar in waarde zal stijgen tot $10 miljoen, waardoor de marktomvang zal toenemen tot meer dan $200 biljoen. Bovendien hebben Bitcoin-mijnbouwbedrijven zoals Core Scientific, Riot en CleanSpark in januari een stijging van hun cryptocurrency-productie ervaren. Dit wordt gezien als een andere kritische factor die kan helpen bij het beperken van de verliezen van BTC-prijzen.

In dit bericht zullen we de mogelijkheid onderzoeken dat Bitcoin en Ethereum stuiteren met de 38,2% Fibonacci-retracement en de mogelijke implicaties voor hun prijzen.

Risicovrije cryptomarkt

De wereldwijde cryptocurrency-markt heeft een aanzienlijke uitverkoop meegemaakt en de kans bestaat dat deze onder de grens van $ 1 biljoen zakt. Bitcoin (BTC) slaagde er dit weekend niet in om de drempel van $22.000 te overschrijden en handelt momenteel ver onder dat niveau. Andere populaire cryptocurrencies zoals Dogecoin (DOGE), Ripple (XRP), Solana (SOL) en Litecoin (LTC) hebben ook verliezen geleden.

De dalingen werden echter veroorzaakt door het besluit van de in de VS gevestigde cryptocurrency-uitwisseling Kraken om de staking-service stop te zetten en een boete van $ 30 miljoen te betalen aan de SEC wegens het niet registreren van het bedrijf.

Volgens een recent rapport hebben de cryptocurrency-uitwisseling SEC en Kraken een schikking bereikt die verduidelijkt dat staking als een technische dienst in de VS zal worden voortgezet, maar met meer transparantie rond tokens die de staking-pool binnenkomen om misbruik van fondsen te voorkomen. Deze ontwikkeling resulteerde in een stijging van de prijs van liquid staking tokens.

Twee macro-economische factoren die prijsschommelingen op de cryptocurrency-markt hebben veroorzaakt, zijn dus onzekerheid over de regelgeving en hoger dan verwachte consumentenprijzen in december.

Mede-oprichter van Blockstream Adam Back voorspelt dat de marktkapitalisatie van Bitcoin $ 200 biljoen zal bereiken

Mede-oprichter van Blockstream, Adam Back, gelooft dat Bitcoin (BTC) een marktkapitalisatie van meer dan 200 biljoen dollar kan bereiken en in de komende negen jaar kan stijgen tot 10 miljoen dollar.

Adam verklaarde in een Twitter-thread op 12 februari dat deze prijs kan worden bereikt als BTC de komende negen jaar met een snelheid van 2x blijft groeien. Het nieuws heeft echter geen significante invloed gehad op de BTC-prijzen.

Inzichten van de CEO van Pantera Capital over het bullish momentum van Bitcoin

Dan Morehead, CEO van Pantera Capital, heeft onlangs verklaard dat Bitcoin zijn volgende bullmarktcyclus is ingegaan. Volgens Morehead zouden beleggers zich niet moeten laten afschrikken door de daling van de cryptocurrency-markt na FTX, aangezien Bitcoin nu in zijn zevende bull-cyclus zit.

In de Blockchain Letter van het bedrijf voorspelde hij dat 2023 een jaar zou zijn van herwonnen vertrouwen in de cryptocurrency-sector en erkende hij dat het tijdens deze cyclus dieptepunten had bereikt.

Het is vermeldenswaard dat het nieuws dat Bitcoin zijn volgende bullmarktcyclus ingaat, zoals aangegeven door Dan Morehead, CEO van Pantera Capital, een aanzienlijke impact kan hebben op de BTC-prijzen en kan helpen bij het beperken van verdere verliezen.

De sterke Amerikaanse dollar: effecten en implicaties

De sterkte van de Amerikaanse dollar is een andere factor die op cryptocurrencies drukt. Maandag veerde de brede US-dollarindex op en bereikte een hoogste punt in vijf weken, gedreven door de verwachting dat de Federal Reserve het beleid verder zal verstrakken in afwachting van kritieke gegevens over de consumentenprijzen die de volgende dag zullen worden vrijgegeven.

De brede US-dollarindex bleef in de buurt van het hoogste punt in vijf weken ten opzichte van grote rivalen.

De US-dollar kreeg veel steun sinds de bekendmaking van aanzienlijk sterker dan verwachte banencijfers in de VS eerder deze maand, en recente opmerkingen van de Federal Reserve waren doorgaans agressiever, wat de kracht van de valuta verder versterkte.

Bitcoin Hash Rate vertoont aanzienlijke groei

Volgens een nieuw Hashrate Index-onderzoek wijst het eerste productierapport voor 2022 van beursgenoteerde Bitcoin-mijnbouwbedrijven op een continue stijging van de hasjsnelheid en een sterke stijging van de BTC-productie in vergelijking met de voorgaande maand. Dit kan te wijten zijn aan verbeterende weersomstandigheden en stabiele elektriciteitstarieven.

In januari verhoogde de meerderheid van de Bitcoin-miners hun productie, waarbij CleanSpark hun output met 50% verhoogde en een nieuw maandelijks record vestigde van 697 Bitcoins. Riot, de op één na grootste producent, ontgonnen 740 Bitcoins in januari, terwijl Core Scientific de grootste BTC-producent bleef, met 1.527 munten.

Als gevolg hiervan kan deze ontwikkeling worden gezien als een positieve factor die verdere dalingen van de BTC-prijzen zou kunnen helpen voorkomen.

Bitcoin-prijs

De contante waarde van Bitcoin staat vanaf vandaag op $21.898, met een handelsvolume van $19 miljard in de afgelopen 24 uur. In de afgelopen 24 uur is Bitcoin met minder dan 0,50% gedaald.

Volgens CoinMarketCap staat het momenteel op nummer 1 met een live marktkapitalisatie van $ 422 miljard. Het circulerende aanbod van Bitcoin is 19.289.343 BTC-munten, terwijl het maximale aanbod 21.000.000 BTC-munten is.

Op technisch vlak nadert Bitcoin momenteel een retracement van 38,6% op het niveau van $21.290. Als dit niveau wordt overschreden, kan er meer verkoopruimte ontstaan, wat mogelijk kan leiden tot een daling naar het niveau van $ 20.300.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als kaarsen echter boven het $21.300-niveau sluiten, is er potentieel voor een bullish bounce, met de mogelijkheid om het $22.375-niveau te bereiken. Een toename van de koopdruk zou de prijs van BTC verder kunnen opdrijven naar het volgende weerstandsniveau van $24.260.

Ethereum-prijs

De huidige Ethereum-prijs is $ 1.524 met een 24-uurs handelsvolume van $ 6.301.002.828 ETH. Het verlies van de cryptovaluta van 0,50% in de afgelopen 24 uur maakt het nummer 2 op CoinMarketCap en heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $186 miljard.

Op technisch vlak handelt Ethereum net boven het 38,2% Fibonacci-retracementniveau van $ 1.500, dat ook fungeert als een ondersteuningsniveau met dubbele bodem. Gesloten kaarsen boven $1.500 hebben het potentieel om een ​​opwaartse trend te stimuleren tot het $1.560 niveau.

Dit weerstandsniveau werd aangedreven door een opwaarts kanaal dat eerder op vrijdag werd geschonden. De doorbraak boven $1.560 kan BTC blootstellen aan het $1.600 of $1.680 niveau.

 

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als u boven de $1.560 kunt breken, blijven de ETH-prijzen hoog en hebben ETH-handelaren betere kansen om winst te maken. Zo niet, dan wordt voorspeld dat de ETH-prijzen zullen dalen en het niveau van $1.435 zullen bereiken.

Mis niets – Abonneer u om crypto e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

 

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending