Connect with us

crypto nieuws

Kunnen BTC en ETH terugveren van ondersteuningsniveaus met dubbele bodem?

Gepubliceerd

op

Kunnen BTC en ETH terugveren van ondersteuningsniveaus met dubbele bodem?

Crypto-markten hebben de afgelopen weken enorme schommelingen gekend, waarbij de prijzen van Bitcoin en Ethereum plotseling stegen en daalden. Dit is een turbulente tijd geweest voor investeerders in de digitale valutaruimte.

Op maandag zag Bitcoin (BTC) zijn waarde kelderen tot onder de $23.000 terwijl investeerders wachtten op bericht van Jerome Powell, voorzitter van de Federal Reserve. Andere digitale activa, zoals Ethereum, waren ook vlak, waarbij BTC met 2,05% daalde en ETH met 2,36% daalde.

De belangrijkste beïnvloeders van de kosten van Bitcoin en andere activa waren een toename van de angst rond de pandemie en een schokkerige cryptomarkt. De combinatie van deze elementen heeft geresulteerd in verhoogde handelsactiviteit met digitale valuta.

De bullishness van de Amerikaanse dollar heeft een aanzienlijke impact gehad op de crypto-ruimte, wat heeft bijgedragen aan de strijd op de crypto-markt en een einde heeft gemaakt aan de crypto-boom.

Onlangs hebben veel negatieve factoren geleid tot een daling van de cryptocurrency-markt. Deze omvatten verhoogde zorgen over mogelijke valutaverkrapping en weerstand van Sri Lanka tegen het gebruik van bitcoin.

In de toekomst zijn traders extra voorzichtig als het gaat om beleggen vanwege het aanstaande gesprek tussen Federal Reserve-voorzitter Jerome Powell en de Economic Club van Washington DC op dinsdag. De verwachting is dat het gesprek beleggers nieuwe inzichten zal verschaffen in het economische landschap. Er zal nauwlettend worden gelet op opmerkingen over het inflatieverloop en de meest recente arbeidscijfers.

Stijgende Amerikaanse dollar dempt de bullrun van de cryptomarkt – waar nu heen?

De wereldwijde cryptomarkt kon de opwaartse rally van vorige week niet volhouden en werd maandag bearish. De BTC-prijzen daalden met 2,5% omdat het arbeidsmarktrapport vaststelde dat de Amerikaanse werkgelegenheid in januari sterker was gegroeid dan verwacht.

Dit zorgde voor onzekerheid rond het besluit van de Fed om de rentetarieven te verhogen, wat een negatief effect had op de cryptoprijzen.

Veel cryptomunten zagen een daling in het weekend, als gevolg van de daling van Amerikaanse aandelen als gevolg van de verrassende stijging van de werkgelegenheidsgroeicijfers van vrijdag. Daardoor zijn de zorgen over verwachte rentestijgingen toegenomen, wat uiteindelijk voor een bearish druk op de cryptomarkt zorgde.

Beleggers wachten nog steeds terwijl ze anticiperen op de opmerkingen van de Fed-voorzitter deze week. Het hoofd van de Amerikaanse Fed heeft verklaard dat er in de strijd tegen de inflatie agressievere beleidsmaatregelen worden verwacht.

Vorige week verhoogde de Fed de rente zoals voorspeld en gaf aan dat binnenkort weer te doen; het is de moeite waard eraan te herinneren. In de toekomst verwachten de markten meer economische aanwijzingen uit de toespraak van voorzitter Jerome Powell op dinsdag in de Economic Club of Washington, DC.

Bovendien zullen ze eventuele opmerkingen over het inflatieverloop en de meest recente arbeidsgegevens nauwlettend in de gaten houden.

Wat u moet weten over Bitcoin in Sri Lanka

Nandalal Weerasinghe, de gouverneur van de Centrale Bank, is van mening dat de acceptatie van gedecentraliseerde cryptomunten de economische toestand van het land zal verslechteren. De Amerikaanse miljonair Tim Draper reisde onlangs naar Sri Lanka en stelde voor om Bitcoin te gebruiken als wettig betaalmiddel om de corruptie te bestrijden die de hyperinflatie van het eiland veroorzaakte.

Tijdens een tv-opname in Sri Lanka ontmoette Draper president Ranil Wickremesinghe en Weerasinghe om Bitcoin voor te stellen als een praktische oplossing voor het oplossen van financiële problemen.

Nandalal Weerasinghe, de gouverneur van de Centrale Bank van Sri Lanka – een belangrijke autoriteitsfiguur – dacht dat dit de economische toestand van de natie zou verslechteren. Bijgevolg heeft dit nieuws tot nu toe geen significante invloed gehad op de Bitcoin-prijzen.

Bitcoin-prijs

Vanaf vandaag is de waarde van Bitcoin $22.877. In de afgelopen 24 uur bedroeg het handelsvolume $ 21,8 miljard en daalde het met 2,17%. Het staat momenteel op de eerste plaats in termen van marktkapitalisatie met een waarde van $ 441 miljard.

De afgelopen tijd heeft Bitcoin een neerwaartse trend doorgemaakt en schommelt momenteel rond het ondersteuningsniveau van $22.700. Als het dit niveau overschrijdt, wordt verder prijsverlies verwacht en kan het zich uiteindelijk vestigen op $ 22.400, wat wordt benadrukt door een stijgende trendlijn en kan worden gezien als een potentieel steunpunt.

Technische analyse met behulp van tools zoals RSI en MACD heeft tekenen vertoond van een mogelijke stijging van de verkoopdruk die er vervolgens toe zou kunnen leiden dat de waarde van BTC daalt tot $22.350 als het volgende laagste punt.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Volgens het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen kan BTC/USD weerstand ondervinden in de buurt van het $23.250-niveau en onder deze verkoop blijft de trend sterk. Als het de grens van $ 23.250 overschrijdt, kan het mogelijk het niveau van $ 23.500 bereiken. Dit suggereert dat een waardestijging waarschijnlijk is.

Ethereum-prijs

Momenteel wordt Ethereum verhandeld tegen $ 1.633 en heeft het de afgelopen 24 uur een daling van 2,02% gezien. Het 24-uurs handelsvolume is $ 7,5 miljard en het staat op de 2e plaats op basis van marktkapitalisatie met een live marktkapitalisatie van $ 199 miljard volgens de CoinMarketCap-ranglijst.

Het ETH/USD-paar heeft de afgelopen dagen geen significante verandering in zijn koers gezien en wordt verhandeld binnen het bereik van $1.610 tot $1.650. Als dit niveau wordt overschreden, kan de ETH-prijs stijgen tot $1.720.

De indicatoren Relative Strength Index (RSI) en Moving Average Convergence/Divergence (MACD) hebben onlangs tegenstrijdige signalen afgegeven, wat zou kunnen betekenen dat de trend op het punt staat te veranderen. De ene suggereert kopen, terwijl de andere verwijst naar verkopen.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen heeft een mogelijke bullish trend voor cryptomunten aangegeven. Waarden boven $ 1.620 suggereren dat er een stijging van de muntprijzen zou kunnen zijn.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending