Connect with us

crypto nieuws

Kunnen FOMC-vergadernotulen de cryptocurrency-markt een boost geven?

Gepubliceerd

op

Bitcoin

 

Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency, is er niet in geslaagd zijn opwaartse kracht vast te houden en is in de afgelopen 24 uur onder de $24.000 gezakt, vanaf het hoogtepunt van $25.100 als gevolg van een aanzienlijke ommekeer in de cryptocurrency-markt. In navolging van Bitcoin heeft ook Ethereum de afgelopen 24 uur een geleidelijke daling gezien.

Terwijl de markt voor cryptocurrency volatiliteit blijft ervaren, zijn alle ogen gericht op de notulen van de vergadering van het Federal Open Market Committee (FOMC) die vandaag worden vrijgegeven. De uitkomst van dit evenement zal naar verwachting een aanzienlijke impact hebben op de markt, met name op de prijzen van Bitcoin en Ethereum.

Cryptocurrency-marktanalyse: een fundamentele vooruitzichten

De neerwaartse trend in de cryptocurrency-markt kan voornamelijk worden toegeschreven aan de aanstaande publicatie van voorlopige BBP-gegevens en PCE-cijfers uit de Verenigde Staten, die naar verwachting de marktvolatiliteit zullen vergroten.

Bovendien wordt de aanstaande publicatie van de notulen van de vergadering van februari van de Federal Reserve gezien als een andere factor die investeerders doet aarzelen en bijdraagt ​​aan de verliezen van Bitcoin. De centrale bank zal naar verwachting een agressief standpunt innemen in de Fed-minuten, wat de winsten van cryptocurrency onder controle houdt.

Bovendien heeft de eerder gepubliceerde hoger dan verwachte Amerikaanse PMI de Fed extra economische ruimte gegeven om de rentetarieven te verhogen, wat bijdraagt ​​aan het voorzichtige sentiment in de cryptomarkt.

Risk-Off Wave in de cryptomarkt: ogen op belangrijke Amerikaanse gegevens

Ondanks de opkomst van verschillende positieve regels voor de cryptocurrency-markt, heeft de wereldwijde cryptocurrency-markt zijn opwaartse trend niet volgehouden en is hij voor vandaag negatief geworden. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het voorzichtige beleggerssentiment in de aanloop naar de notulen van de vergadering van de Federal Reserve in februari, aangezien beleggers wachten op meer duidelijkheid over de Amerikaanse rentetarieven en de koers van het monetaire beleid.

Bovendien wordt verwacht dat de aanstaande release van de Personal Consumption Expenditures Index ook de marktvolatiliteit zal vergroten.

Het is vermeldenswaard dat algemeen wordt verwacht dat de notulen van de vergadering van februari van de Federal Reserve, die later vandaag zullen worden vrijgegeven, de agressieve toon van de centrale bank zullen weerspiegelen.

Dit betekent dat de stijgende rente de liquiditeit zal beperken, wat niet goed is voor cryptocurrencies. Hogere opbrengsten leiden er doorgaans toe dat beleggers hun geld terugtrekken uit risicovollere beleggingen.

Deze week zijn alle ogen ook gericht op het donderdagrapport van de Prijsindex Persoonlijke Verbruiksuitgaven, waaruit naar verwachting zal blijken dat de inflatie in januari sterk is gebleven. Dit kan een verdere rechtvaardiging zijn voor de Fed om de rente verder te verhogen.

Nieuwe economische gegevens die dinsdag werden vrijgegeven, toonden aan dat de Amerikaanse PMI’s voor februari beter waren dan verwacht, waardoor de Federal Reserve meer economische speelruimte kreeg om de rentetarieven te verhogen, zoals het heeft aangegeven dat het binnenkort wil doen.

New York State Department of Financial Services verbetert de capaciteit om virtuele valuta te monitoren

Het New York State Department of Financial Services (NYDFS) heeft aangekondigd dat het beter in staat is om illegale activiteiten met betrekking tot virtuele valuta op te sporen binnen de entiteiten die het reguleert. Het bureau verklaarde dat deze upgrades deel uitmaken van zijn voortdurende inspanningen om concurrerend te blijven in de branche en proactief te zijn in het aanpakken van problemen met virtuele valuta.

De recente verbeteringen die zijn aangebracht door het New York State Department of Financial Services (NYDFS) om onwettige activiteiten met betrekking tot virtuele valuta op te sporen bij de organisaties die onder toezicht staan, worden gezien als een positieve ontwikkeling voor de cryptocurrency-markt.

De NYDFS onderneemt proactief stappen om concurrerend te blijven en gelijke tred te houden met het evoluerende landschap van virtuele valuta. De afdeling heeft onlangs aanvullende mogelijkheden aangekondigd om potentiële handel met voorkennis, marktmanipulatie en front-running-activiteiten te detecteren die verband houden met de blootstelling of potentiële blootstelling van door de afdeling gereguleerde entiteiten en aanvragers aan beursgenoteerde adressen voor virtuele valuta.

Deze stap zal naar verwachting helpen bij de uitbreiding van cryptocurrencies. De NYDFS deed de aankondiging op 21 februari, maar gaf geen details over de “nieuwe risicobewakingsinstrumenten voor handel met voorkennis en marktmanipulatie”.

Laten we het technische aspect van de markt eens bekijken.

Bitcoin-prijs

Kijkend naar de technische analyse van BTC/USD, heeft het paar een cruciaal ondersteuningsniveau van $24.500 doorbroken en is het begonnen te dalen naar $23.900. Het dubbele bodempatroon heeft dit niveau echter getransformeerd in een aanzienlijk ondersteuningsniveau voor Bitcoin.

In het tijdsbestek van 2 uur heeft zich een stijgend driehoekspatroon gevormd met een opwaartse trendlijn die ondersteuning biedt in de buurt van $ 24.000. Als Bitcoin onder dit niveau zakt, zal het volgende ondersteuningsniveau rond de $23.400 liggen. De RSI- en MACD-indicatoren bevinden zich in de verkoopzone, wat de verkoopdruk op Bitcoin verhoogt.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

De directe weerstand van Bitcoin is $ 24.500, en een stijging van de koopdruk zou kunnen leiden tot een uitbraak boven dit niveau, waardoor BTC wordt blootgesteld aan het volgende weerstandsniveau van $ 25.200.

Beleggers houden de notulen van de FOMC-vergadering nauwlettend in de gaten, die vandaag om 19:00 uur (GMT) worden vrijgegeven. Deze gebeurtenis zal naar verwachting toekomstige trends op de financiële markten beïnvloeden, waardoor het cruciaal is om gefocust te blijven.

Ethereum-prijs

Het ETH/USD-paar is onder zijn schokkerige bereik van $1.675 tot $1.725 gebroken en vertoont momenteel een neerwaartse trend. Het volgende ondersteuningsniveau van Ethereum zal naar verwachting rond het 38,2% Fibonacci-retracement niveau van $ 1.630 liggen.

Als het neerwaartse momentum aanhoudt en er een bearish uitbraak is onder het 38,2% Fibonacci-retracement niveau, zou de neerwaartse trend zich kunnen uitbreiden naar het niveau van $1.600 of $1.565.

 

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als het ETH/USD-paar boven het $1.630-niveau kan blijven, kan dit leiden tot een potentiële prijsstijging naar het $1.675- of $1.740-niveau.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending