Connect with us

crypto nieuws

Lido V2-upgrade voor opnames en uitzetrouter, BANXA Holdings integreert met MetaMask, Ramp onthult off-ramp-product, StarkWare gaat samenwerken met Chainlink Labs

Gepubliceerd

op

Lido V2-upgrade voor opnames en uitzetrouter, BANXA Holdings integreert met MetaMask, Ramp onthult off-ramp-product, StarkWare gaat samenwerken met Chainlink Labs
Bron: AdobeStock/freshidea

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse crypto nieuws.
_________

DeFi-nieuws

 • Technische bijdragers aan Lido een gedecentraliseerd financieel (DeFi) protocol en een externe staking pool-operator voor Ethereum (ETH) 2.0, presenteerde vandaag het voorstel voor Lido V2 – De grootste “upgrade tot nu toe van het Lido-protocol en een stapsgewijze verandering op weg naar verdere decentralisatie”, aldus het persbericht. De twee belangrijkste aandachtspunten van deze upgrade zijn:
 1. Staking Router: dankzij een nieuw modulair architectonisch ontwerp kan iedereen on-ramps ontwikkelen voor nieuwe Node Operators, variërend van solo-stakers tot gedecentraliseerde autonome organisaties (DAO‘s) en Distributed Validator Technology (DVT)-clusters.
 2. Intrekkingen: de upgrade stelt stETH-houders in staat om zich terug te trekken uit Lido in een verhouding van 1: 1, “waardoor een belangrijke mijlpaal wordt gerealiseerd van een echt open aan / uit-helling in het Ethereum-staking-ecosysteem”, zeiden ze.

Betalingen nieuws

 • Een Web3 oplossing voor op- en afritten BANXA Holdings kondigde een integratie aan met de belangrijkste blockchain-technologie ConsenSys‘ zelfbewarende portemonnee Metamasker om het in- en uitschakelen van fiat naar crypto te vereenvoudigen, aldus een persbericht. Naast dat wereldwijde gebruikers crypto kunnen kopen via standaardmethoden zoals creditcards en Apple Pay, stelt deze samenwerking MetaMask-gebruikers in Canada nu in staat crypto te kopen via een interbancair netwerk interac terwijl MetaMask-gebruikers in Nederland, Australië, Zuid-Afrika en Turkije nieuwe toegang krijgen tot Banxa’s crypto-opritten via lokale blankinfrastructuur, voegde het eraan toe.
 • Financieel technologiebedrijf Oprit kondigde de wereldwijde beschikbaarheid aan van off-ramp, een softwareproduct waarmee bedrijven hun klanten een manier kunnen bieden om crypto te verkopen. Terwijl Ramp’s on-ramp-product – geregistreerd bij de Britse Financial Conduct Authority (FCA) en Amerikaans netwerk voor handhaving van financiële misdaden (FinCEN) – stelt gebruikers in staat cryptomunten te kopen van traditionele valuta’s, het nieuwe off-ramp-product stelt gebruikers in staat hun digitale activa weer om te zetten in fiat-valuta, zei het. Verschillende grote bedrijven hebben toegezegd om off-ramp te integreren, waaronder Moedig, Grootboek En Vertrouw op portemonnee.

Blockchain-nieuws

 • StarkWare het bedrijf achter STARK-technologie bedoeld om blockchain schaalbaar te maken voor massale acceptatie, kondigde een aanstaande samenwerking aan met Chainlink Labs het team dat helpt bij het bouwen van het industriestandaard Web3-serviceplatform, om de acceptatie van te versnellen StarkNet en zijn ontwikkeling uitbreiden in zijn hele ecosysteem. Volgens het persbericht zal StarkWare met deze samenwerking officieel toetreden tot het Chainlink SCALE-programma en Chainlink Price Feeds beschikbaar maken op het StarkNet-testnet.
 • De DICHTBIJ Stichting en de NYU School of Professional Studies (NYU SPS) Preston Robert Tisch Institute for Global Sport in de VS, een samenwerking aangekondigd om een ​​leerworkshop te lanceren die achtergrondintroducties van blockchain en digitale activa en hun groeiend gebruik in de sport zal behandelen, evenals praktische ervaring met de technologieën. De persoonlijke workshop wordt gegeven door Michael Kelly, mede-oprichter en CPO van Open Bosprotocol. Ook zal NYU SPS samenwerken met NEAR om later dit jaar een NFT-beloningstoepassing voor NYU SPS-studenten te introduceren.

Beveiliging nieuws

 • Blockchain beveiligingsbedrijf CertiK onlangs ontdekte aanwijzingen dat Iraanse inlichtingendiensten actief zouden kunnen probears om sommige cryptoprojecten vroeg in hun ontwikkelingsfase te infiltreren. Volgens het rapport “suggereren inlichtingen- en onderzoekswaarnemingen dat sommige inlichtingendiensten een systematische inspanning zouden kunnen leveren om de crypto-industrie te infiltreren door zich te richten op specifieke ontwikkelaars.”

Fiscaal nieuws

 • CoinTracker kondigde de lancering aan van zijn nieuwste product, CoinTracker Connect. Het dashboard stelt gebruikers in staat om in realtime samen te werken met doorgelichte belastingprofessionals om onjuiste gegevens te identificeren, ontbrekende transacties op te sporen, volledige belastingaangiften in te vullen of tijdig advies over belastingoptimalisatie te krijgen, aldus een persbericht. Crypto-uitwisseling Muntbasis zal het eerste bedrijf zijn dat de nieuwe oplossing gaat gebruiken.

Liefdadigheidsnieuws

 • Bitfinex, Keet, Synoniem En Tether hebben TRY 5 miljoen ($ 265.550) toegezegd voor het herstel van de aardbeving in Turkije. Volgens het persbericht worden de fondsen toegezegd “voor onmiddellijke humanitaire hulp en herstelinspanningen en [the companies] zal zoeken naar manieren om voortdurende steun te bieden om Turkiye te helpen bij de wederopbouw voor de toekomst.”
 • Binance zal BNB ter waarde van USD $100 uitzenden naar alle Binance-gebruikers waarvan is vastgesteld dat ze in de regio’s wonen die het zwaarst zijn getroffen door de tragedie. Volgens een aankondiging zal de identificatie van de gebruikers gebaseerd zijn op een bewijs van adres (POA) dat vóór 6 februari is voltooid in 10 steden waar de aardbeving een aanzienlijke impact heeft gehad. Binance Charity lanceerde ook een openbaar donatieadres waar iedereen kan doneren aan het Turkey Earthquake Relief Fund.

Carrière nieuws

 • SEBA Bank heeft Amy Yu aangesteld als Chief Executive Officer (CEO) van zijn APAC-divisie, zei de cryptobank in de aankondiging. Voorafgaand aan haar overstap naar de ruimte voor digitale activa, ondersteunde ze de ontwikkeling van JP Morgan’s Prime Services in de APAC-markt. Yu zal in eerste instantie in Singapore gevestigd zijn. Om tegemoet te komen aan de uitbreidingsplannen van de groep in Azië-Pacific, heeft SEBA Bank onlangs ook een kantoor in Hong Kong geopend voor haar dochteronderneming, voegde het eraan toe.
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending