Connect with us

crypto nieuws

Litecoin-prijsvoorspelling terwijl LTC boven de $ 100 stijgt – Kan LTC dit jaar $ 1.000 bereiken?

Gepubliceerd

op

Litecoin-prijsvoorspelling terwijl LTC boven de $ 100 stijgt - Kan LTC dit jaar $ 1.000 bereiken?
Bron: TradingView

De Litecoin-prijs is de afgelopen 24 uur met 5% gedaald tot $ 96,29 nadat deze gisteren boven de $ 100 was gestegen. Dit huidige niveau betekent dat het in twee weken tijd met 7% is gestegen en met 17,5% in de afgelopen 30 dagen, opgestuwd door de aankondiging van de Litecoin Foundation dat de door Mastercard aangedreven Litecoin Card in Europa zal worden gelanceerd.

Dergelijk nieuws herinnerde de markt aan het bestaan ​​van Litecoin als ‘het zilver voor het goud van Bitcoin‘, waarbij de altcoin een van de meest gebruikte cryptomunten in het ecosysteem blijft. En ervan uitgaande dat de bredere markt en de wereldeconomie zich dit jaar blijven herstellen, zou het gemakkelijk kunnen uitbreken naar nieuwe niveaus.

Litecoin-prijsvoorspelling terwijl LTC boven de $ 100 stijgt – Kan LTC dit jaar $ 1.000 bereiken?

Het lijkt erop dat de sprong van litecoin boven de $100 enigszins van korte duur was, waarbij deze prijs een hardnekkig weerstandsniveau bleek te zijn voor het token. Het heeft de afgelopen week een paar pogingen ondernomen om duurzaam boven dit niveau uit te stijgen, maar elke poging is mislukt.

Bron: TradingView

Dat gezegd hebbende, blijven de indicatoren van LTC bemoedigend. De relatieve sterkte-index (paars) is de afgelopen dag iets gezakt, maar blijft rond de 60 staan, wat wijst op aanhoudende koopdruk.

Tegelijkertijd blijft het voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen (rood) verder stijgen boven het gemiddelde over 200 dagen (blauw). Hoewel er een kans is dat het zijn hoogtepunt heeft bereikt, wijst het nog steeds naar boven, wat suggereert dat er nog meer winst in het verschiet ligt.

Zoals hierboven vermeld, is de uitbreiding van Litecoin’s samenwerking met Unbanked en Mastercard naar Europa de belangrijkste reden voor de recente geneugten van LTC. De stichting werkte zo’n twee jaar geleden al samen met beide firma’s om de Litecoin Card in de Verenigde Staten te lanceren, maar na het succes van deze lancering arriveert de kaart nu in Europa en het Verenigd Koninkrijk.

“Ik vind het geweldig om met Mastercard samen te werken om cryptokaart programma’s te openen in het VK, Europa en daarbuiten”, aldus Ian Kane, mede-oprichter en CEO van Unbanked. “Mastercard is erg vooruitstrevend als het gaat om digitale activa, dus het is een geweldige prestatie om ze samen te brengen met de Litecoin Foundation, zodat consumenten Litecoin in hun dagelijks leven kunnen gebruiken.”

Met de Litecoin Card kunnen houders in het VK en Europa inderdaad hun LTC-bezit gebruiken om goederen en diensten te betalen. Net als in de VS zal de kaart ook het Mastercard netwerk gebruiken, zodat LTC op het verkooppunt kan worden omgezet in fiat-valuta.

Deze aankondiging heeft het nut van Litecoin onderstreept als een (iets) meer schaalbare – en besteedbare – versie van Bitcoin. Hoewel de altcoin semi-vergeten is geworden te midden van de opkomst van Web3, NFT’s, de metaverse, DeFi en proof-of-stake, blijft het een van de meest gebruikte en meest waardevolle cryptomunten op de markt.

Actieve adressen van de afgelopen drie jaar voor Bitcoin (blauw), Ethereum (rood), Litecoin (oranje), Dogecoin (groen) en Dash (paars). Bron: BitInfoCharts

Op het moment van schrijven is de marktkapitalisatie van Litecoin $ 6,958 miljard, waarmee het op de 16e plaats staat. Misschien nog indrukwekkender is dat de gegevens van BitInfoCharts onthullen dat het in de afgelopen 24 uur iets meer dan 300.000 actieve adressen heeft, waarmee het Dogecoin en Dash voor is (Bitcoin en Ethereum hebben respectievelijk 888.000 en 655.000).

Dergelijk gebruik benadrukt het feit dat, ook al haalt het zelden de krantenkoppen, Litecoin meer dan zijn mannetje staat in de markt als een van de meest populaire cryptomunten. Als zodanig is de kans groot dat het dit jaar blijft stijgen naarmate de markt zich in het algemeen herstelt.

Hoewel $ 100 op dit moment te veel is gebleken, zal het dit niveau waarschijnlijk in de komende weken passeren. Vanaf daar zou het tegen het einde van het jaar $ 200 of $ 300 kunnen bereiken, met zijn huidige recordhoogte ooit op $ 410,26 (vastgesteld in november 2021).

Voor diehard Litecoin supporters zullen dergelijke niveaus natuurlijk het topje van de ijsberg zijn. Sommige houders voorspellen zelfs viercijferige prijzen in de komende jaren, wat ambitieus is, maar de aanhoudende groei van Litecoin laat zien dat het mogelijk is.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending