Connect with us

crypto nieuws

Luxe revalidatiecentra introduceren behandeling voor cryptoverslaving – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Luxe revalidatiecentra introduceren behandeling voor cryptoverslaving - hier is waarom
Bron: AdobeStock / beatrice prève

Verslaafd aan het kijken naar het saldo van uw cryptoportfolio? Kan je niet stoppen met staren naar die cryptoprijzen? Daar zijn nu afkickcentra voor.

De balans een revalidatiecentrum op het Spaanse eiland Mallorca, is niet budgetvriendelijk, aangezien het naar verluidt minstens $ 75.000 kost voor één persoon.

BBC sprak met een persoon die Don wilde heten en die beweerde in een privévilla in het centrum te hebben gewoond voor een behandeling van vier weken, verzorgd door zijn eigen butler en een persoonlijke chef-kok. De behandeling van deze hedendaagse verslaving omvatte therapie, massages, yoga en fietstochten.

Don zei dat deze ervaring hem hielp “crypto af te bouwen”. Hij werkt in een bedrijf dat transacties in digitale valuta (CBDC) van de centrale bank verwerkt, maar hij kon niet wegblijven van het monitoren van prijzen en zijn portefeuillesaldo, ook al betekende dat niet slapen. Don zou wekelijks zo’n $200.000 in cryptotransacties stoppen.

The Balance is opgericht in Zürich, Zwitserland, met vestigingen in Londen en Mallorca, en omschrijft zichzelf als een “veilige ruimte die gezondheid en vervulling mogelijk maakt”. Het is “een modern woonbehandelcentrum en een kliniek voor geestelijke gezondheidszorg, in tegenstelling tot traditionele revalidatiecentra”, zegt hun website.

En, met name, dit is verre van het enige centrum dat over de hele wereld opduikt en belooft de verslaving aan cryptomunten te ‘repareren’.

Een andere persoon, Jane, zei dat ze drie tot vier dagen lang “trading benders” zou gaan, een paar duizenden zou investeren toen ze net begon met handelen in 2014, maar uiteindelijk “honderdduizenden” in een enkel handelsjaar zou gieten later.

Keith was afhankelijk van slaapmedicatie, maar ontdekte dat de oorzaak cryptohandel was – iets dat hij tijdens de COVID-19-isolatieperiode had opgepikt.

Zowel Jane als Keith hebben een bezoek gebracht aan een ontwenningscentrum in Zürich Paracelsus-herstel, die programma’s aanbiedt die vier tot zes weken duren voor $ 104.000 per week – of $ 650 per uur voor online sessies. Behandelingen zouden bloedonderzoek, dieetplannen, yoga, acupunctuur en indien nodig medicatie omvatten.

BBC beweerde meer van deze plaatsen te hebben gevonden, waarvan de meeste zichzelf omschrijven als “luxe revalidatiecentrum / kliniek”, en deze bieden ook behandelingen voor aandoeningen zoals alcohol- en / of drugsverslaving en eetstoornissen.

Het rapport verklaarde,

“Drie afkickcentra en twee verslavingsklinieken waarmee de BBC contact opnam, zeiden dat ze de afgelopen twee jaar honderden gerelateerde vragen hebben ontvangen.”

Behandel cryptoverslaving als een gokverslaving

Dat gezegd hebbende, is het nog steeds de vraag of buitensporige cryptohandel dit soort ‘behandeling’ nodig heeft.

Volgens Anna Lembke, professor psychiatrie aan Stanford universiteit en chef van de Stanford Verslavingsgeneeskunde Kliniek voor dubbele diagnose,

“De behandeling van cryptoverslaving is vergelijkbaar met andere verslavingen. Het is een biopsychosociale ziekte, dus het vereist een biopsychosociale interventie: medicijnen in sommige gevallen, individuele en groepspsychotherapie, veranderende gewoonten en omgeving, (of) het implementeren van gezondere vervangende activiteiten.”

Lia Nower, directeur van de Centrum voor gokstudies in Rutgers School voor Maatschappelijk Werk, voerde aan dat ‘verslaving’ aan crypto hetzelfde is als meedoen aan de loterij of wedden op sport – dat het veel lijkt op gokken. Daarom, zei Nower, zullen de “symptomen en behandeling grotendeels hetzelfde zijn.”

Daarom zou de behandeling van verslaving aan cryptohandel op korte termijn beginnen met onthouding, evenals het beheersen van de daaropvolgende, tijdelijke ontwenningsverschijnselen, zoals angst, prikkelbaarheid en slapeloosheid. Het brein heeft minstens vier weken nodig zonder enige cryptohandel of prijsbewaking om te beginnen met het resetten van beloningsroutes, zei Lembke.

Op de lange termijn zou de persoon gezondere opties voor financiële investeringen moeten vinden.

En de rehabilitatiecentra lijken het erover eens te zijn dat cryptohandel een verslaving is die lijkt op gokken – alleen nog verslavender. De reden, zo voerden ze aan, is dat de markt volatieler is en dat de transacties 24/7 open zijn.

Aaron Sternlicht van het in New York gevestigde Specialist Gezinsverslaving zei dat de tekenen van crypto- en gokverslaving hetzelfde zijn: liegen, stelen, schulden, gebrek aan slaap en het opofferen van relaties, carrière en opleidingsmogelijkheden.

Ook werd Jan Geber, CEO van Paracelsus Recovery, als volgt geciteerd:

“Cryptohandel heeft de uitstraling van legitiem, terwijl er meer wordt gesproken over gokken als potentieel problematisch.”

Er is echter een verschil in het aantal mensen dat hulp zoekt: hoewel sommige landen gokplatforms en casino’s zelfs verplichten om problematische gokkers te identificeren en uit te sluiten en/of informatie te verstrekken over hoe om te gaan met tekenen van verslaving, kan hetzelfde niet worden gezegd voor de grotendeels ongereguleerde cryptoverse, betoogde Geber.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending