Connect with us

crypto nieuws

Niet-agrarische loonlijsten veranderen het sentiment bearish – Hoe laag kunnen BTC en ETH gaan?

Gepubliceerd

op

Niet-agrarische loonlijsten veranderen het sentiment bearish - Hoe laag kunnen BTC en ETH gaan?

De cryptomarkten zijn de afgelopen weken in beweging geweest, waarbij de prijzen van Bitcoin en Ethereum beide aanzienlijke dalingen doormaakten. Dit is grotendeels toe te schrijven aan het recente Amerikaanse non-farm payrolls report, dat een sterker dan verwachte banengroei liet zien. Als gevolg hiervan is het sentiment op de markten verschoven naar bearish en beleggers vragen zich nu af hoe laag de prijzen van Bitcoin en Ethereum zouden kunnen gaan.

In dit artikel zullen we enkele van de huidige prijsvoorspellingen voor Bitcoin en Ethereum bekijken en bespreken welke factoren hun toekomstige prestaties kunnen beïnvloeden.

Recordbrekende niet-agrarische loonlijsten in de VS stijgen met 517.000 in januari

Het Amerikaanse Labour Department meldde onlangs dat, rekening houdend met seizoenswisselingen, er in de maand januari een toename was van 517.000 niet-agrarische banen. Volgens de voorspellingen van economen zou er een toename van de werkgelegenheid zijn met 170.000. Het uurloon voor de maand steeg met 0,3% ten opzichte van de voorgaande maand, in overeenstemming met de consensusschatting.

Het groeitempo van de winst vertraagde van 4,8% in december tot 4,4% in januari, vergeleken met het geschatte cijfer van 4,3%. Dit is een daling ten opzichte van de cijfers van vorig jaar.

De gemiddelde arbeidsduur steeg in de loop van de afgelopen maand naar 34,7 uur, een stijging van 0,3% ten opzichte van de voorgaande periode. Ondertussen was het totale wekelijkse totale aantal uren getuige van een aanzienlijke sprong van 1,2%, tot 115,6.

Naarmate de economische positie van de VS verbetert, wordt de Amerikaanse dollar sterker ten opzichte van andere mondiale valuta’s. Deze stijging heeft zowel de Bitcoin– als de Ethereum-prijzen beïnvloed, waardoor ze lager zijn gedaald. Ook het besluit van de Federal Reserve over een waarschijnlijke renteverhoging heeft aan deze ontwikkeling bijgedragen.

Craig Wright’s Bitcoin Battle: zal de beproeving van de eeuw zich in 2023 ontvouwen

Craig Wright heeft een rechtszaak aangespannen tegen Bitcoin-ontwikkelaars om hen ertoe te brengen de crypto-activa over te dragen en de code te wijzigen. Deze zaak zal waarschijnlijk voor de rechtbank komen, volgens het rapport van Reuters van 3 februari. Craig Wright daagt 15 softwareontwikkelaars voor de rechter om toegang te krijgen tot 111.000 bitcoins ter waarde van ongeveer 2,5 miljard dollar.

Volgens de beweringen van Wright zorgde de hack die hij in het verleden onderging ervoor dat hij zonder die sleutels geen cryptocurrency van bepaalde adressen kon extraheren. Rapporten hebben gesuggereerd dat een van de adressen die verbonden zijn met Craig Wright mogelijk het ontbrekende geld van de Mt. Gox-hack bevat, wat hij ontkende.

Als Wright zijn zaak wint, kunnen de softwareontwikkelaars gedwongen worden om patches te maken die Tulip Trading helpen alle geleden verliezen terug te winnen.

Wright sleept deze zaak al een paar maanden voor de rechter in het VK. Het werd vorig jaar weggegooid, maar het Britse Hof van Beroep heeft vandaag besloten dat ontwikkelaars nu mogelijk plichten hebben jegens blockchain-eigenaren.

Rechter Colin Birss oordeelde onlangs dat Tulip een geldig punt heeft dat cryptocurrency onder de hoede van ontwikkelaars wordt geplaatst, die mogelijk het mandaat krijgen om de Bitcoin van de gebruiker naar een veiligere plek te verplaatsen voor veiligheidsdoeleinden.

James Ramsden, een advocaat van enkele van de ontwikkelaars die in beroep gaan tegen hun zaak, zei dat zijn cliënten zich zorgen maken. Dit kan niet alleen betekenen dat je geld uit eigen zak moet betalen, maar het heeft ook een potentieel rimpeleffect in de hele blockchain-industrie.

Craig Wright heeft geleid tot speculaties over cryptocurrency nadat hij beweerde Satoshi Nakamoto te zijn, de anonieme maker van Bitcoin. Dit heeft geleid tot veel discussie en controverse binnen de crypto-ruimte. Ondanks zijn vroege betrokkenheid bij Bitcoin, heeft hij zijn positie in verschillende juridische gevechten gebruikt. Zijn prestaties omvatten het winnen van auteursrechtzaken, samen met het behouden van positieve resultaten en kleine nederlagen in gevallen van laster.

Bitcoin-prijs

Bitcoin (BTC) is momenteel geprijsd op $23.300 met een 24-uurs handelsvolume van $25 miljard. Het staat bovenaan op CoinMarketCap en heeft een marktkapitalisatie van meer dan $449 miljard. Er zijn 19,28 miljoen BTC-munten in omloop en een maximale voorraad van 21 miljoen munten.

Bitcoin vertoont een neerwaartse trend en het directe ondersteuningsgebied bedraagt ​​$23.300. Als dit niveau wordt overschreden, kan het verdere verliezen tot $ 23.000 zien – een potentieel steunpunt gekenmerkt door een stijgende trendlijn.

Volgens de RSI- en MACD-indicatoren kan de verkoopdruk toenemen en bijgevolg de BTC-prijs naar beneden duwen om $22.750 te bereiken als het volgende ondersteuningsgebied.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Momenteel vertoont het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen een bullish trend boven $23.300 voor BTC/USD, dus we zouden binnenkort een opleving kunnen zien. Als de prijs aan de positieve kant uit $ 23.950 komt, kan deze omhoog gaan naar $ 24.500.

Ethereum-prijs

De huidige handelsprijs van Ethereum is $ 1.650 en het 24-uursvolume bedraagt ​​$ 7,6 miljard. Het crypto-activum heeft de afgelopen 24 uur een stijging van 0,50% gezien. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van $ 202 miljard en staat op de 2e plaats op CoinMarketCap.

De waarde van Ethereum daalde aanzienlijk nadat het het weerstandsniveau van $ 1.700 niet had overschreden. De plotselinge daling was vermoedelijk omdat investeerders ervoor kozen om winst te nemen terwijl Ethereum zich in een overdreven gekochte positie bevond en al een Fibonacci-retracement van 50% had bereikt voor $ 1.635.

Als de ETH-prijzen niet boven het huidige niveau blijven, is het mogelijk dat ze dalen tot $1.615, wat het 61,8% Fibonacci-retracementniveau is.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

De Relative Strength Index (RSI) en Moving Average Convergence Divergence (MACD) indicatoren van Ethereum zijn beide gezakt naar respectievelijk 56 en 0,40, wat aangeeft dat ETH mogelijk niet langer in een overboughttoestand verkeert. Het exponentieel voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen suggereert ook een potentiële bullish opwaartse trend met prijzen die boven de $1.620 gaan.

Ethereum heeft momenteel te maken met weerstandsniveaus van rond de $1.650 en $1.680. Als deze cijfers met succes worden doorbroken, zou Ethereum een ​​prijsstijging kunnen zien tot een maximum van $1720.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending