Connect with us

crypto nieuws

On-chain Digital Art Advocates hopen dat deze nieuwste grote donatie de ruimte vooruit kan helpen

Gepubliceerd

op

On-chain Digital Art Advocates hopen dat deze nieuwste grote donatie de ruimte vooruit kan helpen

 

Crypto nieuws – Pseudonieme verzamelaar van digitale kunst en schrijver achter de populaire nieuwsbrief voor digitale kunst, de Medici Minutes, die het Twitter-handvat @CozomoMedici gebruikt, kondigde onlangs een grote on-chain donatie aan het Los Angeles County Museum of Art aan. Volgens een tweet van @CozomoMedici, wiens volledige naam op Twitter Cozomo de ‘Medici is, deed ij de eerste schenking van on-chain kunst van een verzamelaar aan een museum, wat de grootste verzameling digitale kunst is die een museum binnenkomt.

Concreet schonk de Cozomo de’ Medici-collectie 22 niet-fungibele tokens voor digitale kunst, waaronder werken van 2017 tot 2022, van 13 verschillende internationale kunstenaars. Cozomo de’ Medici verklaarde dat “deze werken nu in een van de grootste kunstcollecties in de menselijke geschiedenis zullen zitten, naast fysieke werken die de laatste 6000 jaar artistieke expressie bepalen”. Deze omvatten “werken van Rembrandt, Picasso, Frida Kahlo, Cassatt, Andy Warhol, Monet en Georgia O’Keeffe”.

Cozomo de’ Medici sprak de hoop uit dat “deze schenking helpt om de on-chain kunstbeweging voor altijd te versterken in de canon van de kunstgeschiedenis… Maakt de weg vrij voor musea overal om de grootste digitale werken naast de grootste fysieke te houden… En inspireert ons allemaal om te blijven maken geschiedenis samen”.

Een beginnershandleiding voor NFT‘s: wat u moet weten

Crypto Community prijst donatie

Liefhebbers van digitale kunst waren er snel bij om de donatie te prijzen, waarvan velen beweerden dat het de digitale kunstruimte vooruit zou helpen. “Namens ons allemaal bedankt voor deze genereuze bijdrage! Ik ben echt opgewonden om te zien dat zulk geweldig werk wordt beheerd door een geweldig instituut!” zei @pixelpete.

“Het zijn dit soort dingen die de ruimte vooruit helpen en ons helpen ons volledige potentieel te bereiken. Bedankt, dit is geweldig. Ik kan niet wachten om te gaan wanneer het klaar is”, zei @500arts.

“Kerel, je bent een echte GEIT om dit te doen … gefeliciteerd en bedankt … zal een grote bijdrage leveren aan het vergroten van het bewustzijn rond NFT-kunst als een kunstvorm”, zei @iamDCinvestor.

“Gefeliciteerd Signore met deze belangrijke mijlpaal voor de hele ruimte. We zijn allemaal erg trots op je leiderschap en vrijgevigheid”, zei @kukulabanze.

On-chain Art Revolution – nog in de beginfase

“Het mooie van deze digitale wereld is dat alles on-chain en online is”, vertelde Cozomo de’ Medici in een gesprek aan de op digitale kunst gerichte website Artnet News. “Je kunt andere werken zien van de kunstenaars waarin je geïnteresseerd bent, wie de eigenaar is, waar ze zijn geweest en de prijzen – versus de hedendaagse kunstwereld, waar het erg moeilijk is om als buitenstaander toegang te krijgen tot die gegevens,” hij toegevoegd.

Medici vertelde de digitale kunstnieuwswebsite dat hij hoopt dat de superieure toegankelijkheid van on-chain digitale kunst en NFT’s versus de traditionele kunstwereld meer mensen zal aanmoedigen om verzamelaar te worden. Dat zou op zijn beurt het aantal digitale kunstenaars kunnen vergroten dat van hun werk kan leven, zei hij.

Medici bezit momenteel 1.124 NFT’s voor digitale kunst volgens Open Sea. De exacte waarde van de collectie is onbekend, maar loopt waarschijnlijk in de tientallen miljoenen. Maar dat is slechts een klein deel van de marktkapitalisatie van digitale kunst, volgens NFT Price Floor. De website, die momenteel de top 559 NFT-kunstcollecties bijhoudt, geeft momenteel een totale NFT-marktkapitalisatie van bijna $ 7,2 miljard aan. Twee collecties, de Bored Ape Yatch Club- en CryptoPunks-collecties, zijn goed voor meer dan $ 2,0 miljard van deze marktkapitalisatie.

Hoe een NFT te kopen op OpenSea

Dat klinkt misschien als veel, maar de NFT-markt blijft een zeer nichemarkt. Inderdaad, de totale marktkapitalisatie van NFT’s verbleekt in vergelijking met die van de bredere cryptocurrency-markt, die volgens CoinMarketCap een marktkapitalisatie van $ 1,05 biljoen heeft. Goud heeft een marktkapitalisatie van meer dan $ 11 biljoen en in 2020 had de wereldwijde aandelenmarkt een marktkapitalisatie van ongeveer $ 94 miljard (het zal nu veel hoger zijn).

Als pleitbezorgers als Cozomo de’ Medici gelijk hebben in hun overtuiging dat on-chain digitale kunst de toekomst is, dan zou het niet onredelijk zijn om te denken dat de marktkapitalisatie van digitale NFT-kunst op een dag boven de $ 1,0 biljoen zou kunnen stijgen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending