Connect with us

crypto nieuws

PayPal hield op 31 december $ 604 miljoen in crypto, Microsoft ontsloeg zijn Metaverse-team, Binance nam zk-SNARKs op in zijn bewijs-van-reserves-verificatie

Gepubliceerd

op

paypal crypto

paypal crypto

Bron: Adobe/prima91

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse crypto nieuws.
_________

Beleggingsnieuws

  • PayPal hield op 31 december in totaal $ 604 miljoen aan crypto voor zijn klanten, volgens een recente aanvraag bij de VS. Beveiligingen en Uitwisselingen Commissie (SEC). Bijna 90% van het bedrag was in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH): $ 291 miljoen in BTC en $ 250 miljoen in ETH. De resterende $ 63 miljoen werd gehouden in litecoin (LTC) en bitcoin cash (BCH).
  • Sesam Labseen Web3-marketingplatform, kondigde de lancering aan en een seed-ronde van $ 4,5 miljoen onder leiding van Patroon En Vleugel durfkapitaalmet deelname van South Park Commons, Scripthoofdstad, Dubbele sprong, fort, MaanVuur, Samsung, Tweelingondernemingen, en engelen, waaronder Balaji Srinivasan, Robin Chan, Ryan Spoon en anderen. “In samenwerking met hebben we een web3 marketing platform ontwikkeld Veelhoek en toonaangevende web3-gamingpartners zoals Decentrale spellen, Ethermon, Liga van koninkrijkenen anderen, ‘zei het.

Metavers nieuws

  • Microsoft beëindigde een project dat tot doel had het gebruik van de metaverse in industriële omgevingen aan te moedigen vier maanden nadat het was gevormd, aldus The Information, daarbij verwijzend naar een persoon met directe kennis van de zaak. De ongeveer 100 werknemers van het Industrial Metaverse Core-team zijn allemaal ontslagen, zei de persoon.

Wissel nieuws uit

  • Binance heeft opgenomen zk-SNARKs in zijn proof-of-reserves-verificatie om te bevestigen dat fondsen op het platform 1:1 worden ondersteund met behoud van de privacy van gevoelige gebruikersgegevens. “Binance zet haar inspanningen voort om transparantie te bieden over gebruikersfondsen en is verheugd om zk-SNARKs, een verificatiemethode zonder kennis die gevoelige informatie privé en veiliger houdt, te introduceren in haar Proof of Reserves (PoR) verificatiesysteem”, aldus het.

Blockchain-nieuws

  • China is klaar om de Nationaal Blockchain Technology Innovation Center met de Beijing Academie voor Blockchain en Edge Computing er de leiding over hebben. Volgens China Daily zal het centrum een ​​onderzoeksnetwerk opzetten met lokale universiteiten, denktanks en blockchain-bedrijven om de belangrijkste blockchain-technologieën te verkennen, met als doel de bevindingen te gebruiken om de digitalisering van China en zijn blockchain-industrie te bevorderen.

Gaming nieuws

  • Titanen van oorlog een Web3 AAA strategisch ruilkaartspel (TCG) gebaseerd op historische gebeurtenissen, kondigde plannen aan om te lanceren op onveranderlijkX, een platform voor het bouwen en schalen van games op Ethereum. Met de game kunnen spelers een leider kiezen uit vele historische figuren om toegang te krijgen tot hun specifieke militaire eenheden, uitvindingen, tactieken en monumenten. Titans of War is van plan om ook meer combinaties aan te bieden in mechanica voor het bouwen van decks, grotere gameplay-dimensies en diepere strategie. Titans of War wil een volwaardige competitieve TCG worden die Staking-competities, weddeschnaps toernooien en een betaalde topladder aanbiedt om gamers volledig te betrekken bij de duurzame in-game-economie “Master-to-Earn”, aldus het bedrijf.

Carrière nieuws

  • Rebecca Rettig, lid van de cryptovriendelijke bank Zilverpoort De raad van bestuur van het bedrijf is donderdag afgetreden, volgens een recente aanvraag bij de VS Beveiligingen en Uitwisselingen Commissie (SEC). Er stond: “Mevr. Rettig liet het bedrijf weten dat ze een leidinggevende functie bij een ander bedrijf heeft aanvaard en ontslag neemt vanwege haar nieuwe verplichtingen. Het aftreden van mevrouw Rettig was niet het resultaat van enig geschil of onenigheid […] Het Nominating and Corporate Governance Committee van het bedrijf zal op zoek gaan naar een gekwalificeerde bestuurskandidaat om de vacatures in de raden van bestuur te vervullen.”
  • Crypto-mijnwerker Argo-blockchain zei donderdag dat oprichter Peter Wall zijn functie als CEO en interim-voorzitter zou neerleggen om “andere kansen na te streven”, meldde Reuters. Chief Operating Officer Seif El-Bakly is met onmiddellijke ingang aangesteld als interim-CEO, terwijl Matthew Shaw de functie van bestuursvoorzitter zal overnemen.

Mijnbouw nieuws

  • Bitcoin-mijnwerker CleanSpark kondigde zijn inkomsten aan voor de drie maanden die eindigden op 31 december 2022, en zei dat het 1.531 bitcoins had gewonnen, een stijging van 132% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Vorige maand had het bedrijf zijn hoogste maandelijkse productie ooit, met bijna 700 bitcoins, aldus de aankondiging. De inkomsten voor het kwartaal waren $ 27,8 miljoen, een daling van $ 9,3 miljoen, of 25%, van $ 37,1 miljoen voor dezelfde periode vorig jaar. Het nettoverlies bedroeg $ 29 miljoen, vergeleken met een nettowinst van $ 14,5 miljoen voor dezelfde periode vorig jaar.
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending