Connect with us

crypto nieuws

Qori lanceert Europa’s eerste Multi-channel Pay by Bank & Pay by Crypto

Gepubliceerd

op

Qori lanceert Europa's eerste Multi-channel Pay by Bank & Pay by Crypto

Disclaimer: Onderstaande tekst is een persbericht dat geen onderdeel uitmaakt van cryptonieuws.org redactionele inhoud.

Qori kondigt de lancering aan van zijn nieuwe wrijvingsloze betalingsmethode voor verkopers die de acceptatie van Pay by bank- en Pay by crypto-betalingen mogelijk maakt en sluit een startfinancieringsronde van EUR 1,8 miljoen af

Parijs – maandag 11 juli 2022

Met de officiële lancering van het product stelt Qori meer dan 350 miljoen Europese consumenten in staat om in de winkel, op afstand of online te betalen met hun bank of crypto-portemonnee zonder een eigen app te hoeven downloaden.

De missie van Qori is om de betalingservaring te transformeren – voor verkopers, hun klanten en hun betalingspartners – door een volledig digitaal, multi-channel en goedkoper alternatief voor kaartbetalingen aan te bieden, gecombineerd met innovatieve functies voor klantbetrokkenheid. Qori kondigt vandaag de afronding aan van een financieringsronde van EUR 1,8 miljoen en de officiële lancering van haar product op de Europese markt.

Qori werd in 2021 opgericht door seriële Fintech-ondernemers Alain Falys en Daniel Maurice-Vallerey – die het betalingsplatform Yoyo Wallet lanceerden in het VK (overgenomen door SaltPay) – samen met David Zerah, Meghan Lenaerts, Joakim Vivas en doorgewinterde VC en ondernemer Olivier Schuepbach .

Investeerders in de ronde zijn onder meer Hottinger AG en Golden Record Ventures – een in Europa gevestigd Blockchain VC-fonds dat de volgende generatie innovatieve bedrijven in de financiële sector ondersteunt – evenals Firestartr en Systema VC. Prominente technologie- en fintech-engelen namen ook deel aan de ronde, waaronder Guillaume Princen, voorheen hoofd van Stripe Europe, Mark Ransford, Leonid Gluzman en Sean Obispo.

Na maanden van productontwikkeling lanceert het bedrijf zijn Pay by bank- en Pay by crypto-oplossingen voor honderdduizenden handelaren via ondertekende partnerschappen met toonaangevende Europese PSP’s (betalingsdienstverleners), distributeurs van terminals, e-commerce integrators en SmartPOS-fabrikanten, met een in eerste instantie gericht op Frankrijk, Spanje en het VK.

Qori zal het geld gebruiken om zijn ontwikkelingsteam uit te breiden en zijn product op grote schaal in te zetten in de luxe-, horeca- en lifestylesectoren, met zijn betalingspartners, evenals online marktplaatsen.

“Tegenwoordig verstoren twee fundamentele trends de betalingssector en dagen ze de centrale rol van kaarten uit: open banking en crypto. Qori grijpt deze unieke kans aan om de geprefereerde multi-channel betaalmethode te worden voor in-store, e-commerce en transacties op afstand.” zegt Daniel Maurice-Vallerey, mede-oprichter en CEO.

Alain Falys, mede-oprichter en CSO zegt: “Met Qori hebben verkopers een beter en aanzienlijk goedkoper alternatief voor kaart- en contante betalingen en kunnen ze unieke digitale ervaringen voor hun klanten creëren via een reeks geavanceerde CRM-tools, zonder hun bestaande betalingsinfrastructuur te wijzigen. in de winkel. Dit is een doorbraak in de betaalwereld.”

Over Qori

Qori is een gereguleerd mobiel betalingsplatform waarmee fysieke en online verkopers bankbetalingen (via Open Banking) en cryptobetalingen (terwijl ze EUR, GBP of USD ontvangen) kunnen accepteren.

Qori werd in 2021 opgericht door seriële Fintech-ondernemers Alain Falys en Daniel Maurice-Vallerey – die het betalingsplatform Yoyo Wallet lanceerden in het VK (overgenomen door SaltPay) – samen met David Zerah, Meghan Lenaerts, Joakim Vivas en doorgewinterde VC en ondernemer Olivier Schuepbach .

Met de Qori-handelaarsapplicatie die draait op een telefoon, tablet of een Android-betaalterminal, genereert de handelaar eenvoudig een QR-code die wordt gelezen door de telefooncamera van de klant: er is geen app nodig aan de kant van de klant. Na simpelweg de QR-code te hebben gescand, voert de klant automatisch zijn/haar mobiele bank- of cryptoportemonnee in om de betaling te autoriseren. De Pay by bank-functie is nu beschikbaar in heel Europa met circa 100% bankdekking. Voor cryptobetalingen kan de klant ervoor kiezen om met elke portemonnee en tot 70 cryptovaluta’s te betalen, terwijl de handelaar fiat (EUR, GBP, USD) blijft ontvangen.

Qori kan worden gebruikt voor betalingen in de winkel, op afstand en online. Qori is beschikbaar als app voor verkopers voor mobiele apparaten, in de app store van toonaangevende aanbieders van betaalterminals en als API-plug-in voor op Android gebaseerde SmartPOS en e-shops.

Voordelen voor de handelaar:

Tot 5x goedkoper dan kaarten en andere crypto-acceptatiemethoden (bijv. crypto-kaarten, eigen portefeuilles)

Snellere afwikkeling dan kaarten – Geen terugboekingen

Volledig mobiel (iOS & android) of geïntegreerd in android betaalterminals*

Nieuwe generatie volledig digitale klantbetrokkenheid

Vereenvoudigde crypto-acceptatie zonder portemonnee aan de kant van de handelaar

*Beschikbaar op de PAXSTORE en andere toonaangevende Android-terminals

Voordelen voor de klant:

Geen kaart of app nodig

Geen kaartlimieten meer of het delen van kaartgegevens

Crypto-portemonnee en mobiel bankieren agnostisch

Volledige transparantie over cryptokosten

Merchant gedreven beloningen direct op de mobiel

Waarom nu?

  • Open Bankieren is nu bewezen en groeit snel

Open Banking-acceptatie in Europa (PSD2) en het VK creëerden de vereiste infrastructuur voor Pay by bank om een ​​aantrekkelijk alternatief voor kaarten te worden. Platformaggregators bieden nu toegang tot honderden miljoenen bankrekeningen via één enkele API.

  • Groeiende vraag naar Crypto-betalingen

Het toenemende volume aan cryptovaluta, de opkomst van stablecoins en de wens om met crypto te kopen bij fysieke en online winkels zijn sterke factoren. Handelaren luisteren en willen gemakkelijk elke cryptovaluta accepteren, zonder noodzakelijkerwijs een cryptoportemonnee te bezitten.

De belangstelling voor crypto explodeerde van 2020 tot 2021, waarbij de totale marktkapitalisatie van alle cryptomunten toenam van $ 192 miljard begin 2020 tot $ 2,2 biljoen eind 2021. De handelsvolumes van crypto hebben een vergelijkbare trend gevolgd, aangedreven door groeiende retail- en institutionele adoptie. De totale geschatte transactiewaarde op de blockchain groeide met 307% tussen 2020 en 2021. Nieuwere use-cases zoals non-fungible tokens (NFT‘s) en Decentralized Finance (DeFi) hebben ook geleid tot aanzienlijke belangstelling en activiteit in zowel de retail- als de institutionele markt.

  • MKB-detailhandel is onderbediend

Hoewel in-store commerce 82% van het wereldwijde betalingsvolume plaatsvindt, heeft het niet geprofiteerd van hetzelfde niveau van technologische vooruitgang als online commerce.

De Covid-crisis van de afgelopen twee jaar heeft het gebruik van QR-codes op de mobiele telefoon versneld, een alledaagse gebeurtenis voor de meeste mensen in Europa, de VS en Azië.

Oorsprong van de naam Qori: Qori is een andere manier om Quri te spellen in de Quechuan-taal. Quri (Qori) betekent goud en het is ook een berg in de regio Cusco in Peru. Ons doel is om de gouden standaard van betalingen te worden en zo solide en onwrikbaar als een berg.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending