crypto nieuws
SEC en CFTC’s rechtszaken tegen Sam Bankman-Fried in de wacht gezet door Amerikaanse rechter – hier is waarom

Een rechter in New York heeft de zaken tegen de voormalige FTX-CEO die zijn aangespannen door de Securities and Exchange Commission en de Commodity Futures Trading Commission opgeschort totdat de strafzaken tegen hem zijn afgerond.
Maandag keurde de Amerikaanse districtsrechter Kevin Castel in Manhattan een motie goed om de door de SEC en de CFTC aangespannen civiele rechtszaken terug te dringen, met het argument dat de uitkomst van de strafzaak waarschijnlijk van invloed zou zijn op de resterende problemen in de civiele zaken, aldus een rapport door Reuters.
Aanklagers beweerden ook dat Bankman-Fried “bewijsmateriaal kon verzamelen in civiele zaken om regeringsgetuigen ten onrechte af te zetten, ontdekkingsregels in strafzaken te omzeilen en zijn strafrechtelijke verdediging aan te passen”, aldus het rapport.
Damian Williams, Amerikaanse advocaat voor het zuidelijke district van New York, diende vorige week een verzoek in om de civiele procedure uit te stellen totdat de zaak van het ministerie van Justitie tegen de voormalige CEO is afgerond.
FTX en zijn groep cryptobedrijven hebben begin november het faillissement van Chapter 11 aangevraagd. Sam Bankman-Fried, de in ongenade gevallen oprichter van FTX, werd later op de Bahama’s gearresteerd nadat Amerikaanse aanklagers formeel strafrechtelijke aanklachten tegen hem hadden ingediend. Hij werd uiteindelijk uitgeleverd aan de VS, waar hij uit de gevangenis werd vrijgelaten na het plaatsen van een borgsom van $ 250 miljoen in een rechtbank in New York.
De DOJ heeft acht strafrechtelijke aanklachten ingediend, waaronder bankfraude, witwassen van geld, effectenfraude, grondstoffenfraude en samenzwering om campagnefinancieringswetten tegen de in ongenade gevallen cryptobaas te overtreden.
De Commodity Futures Trading Commission beschuldigde SBF ook van civiele aanklachten wegens fraude en zei dat Bankman-Fried, FTX en Alameda Research het verlies van meer dan $ 8 miljard aan klantdeposito’s veroorzaakten. De Securities and Exchange Commission heeft soortgelijke aanklachten ingediend.
SEC begint regelgevende oorlog tegen crypto
De ongekende ineenstorting van FTX, die miljarden aan verliezen voor particuliere klanten opleverde, wekte de woede van regelgevers over de hele wereld. Met name Amerikaanse aanklagers hebben hun inspanningen opgevoerd om cryptobedrijven onder hun heerschappij te brengen.
Eind januari heeft het Witte Huis zijn plannen uiteengezet om mogelijke risico’s van cryptocurrencies aan te pakken in een stappenplan dat autoriteiten oproept om “waar nodig de handhaving op te voeren” en het Congres “om zijn inspanningen op te voeren” om de industrie te reguleren.
Vorige week bereikte de SEC een overeenkomst met crypto-uitwisseling Kraken om te stoppen met het aanbieden van staking-services of -programma’s aan klanten in het land en $ 30 miljoen te betalen om beschuldigingen te schikken die het aanbod en de verkoop van hun cryptoasset staking-as-a-service niet konden registreren. programma’, die de commissie nu kwalificeerde als effecten.
En meer recentelijk heeft het bureau onthuld dat het van plan is om stablecoin-uitgever Paxos, die achter de Pax Dollar (USDP) en Binance USD (BUSD) tokens zit, aan te klagen over de laatste stablecoin.
Gezien de recente FTX-situatie is het normaal dat de SEC reageert door meer druk en regelgeving op de cryptomarkt op te leggen, zoals controleren of stablecoins worden ondersteund door vertrouwde effecten, zei Stanislav Havryliuk, COO bij Zonda, in een commentaar. Hij voegde toe:
“Hoewel het bereiken van een overeenkomst tussen de Amerikaanse regelgevers en de crypto-industrie even kan duren, geloof ik dat de uitkomst gunstig zal zijn voor alle betrokken partijen, aangezien alle activiteiten worden ondernomen met de veiligheid van de op crypto gebaseerde oplossingen en marktdeelnemers in het achterhoofd. .”
Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.
crypto nieuws
Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.
Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.
Legt uit SlowMist,
“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”
Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.
“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.
Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.
Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.
In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.
Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.crypto nieuws
Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.
Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.
De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.
Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”
Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.
Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.
De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.
“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:
“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”
Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.
“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”
De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.
Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.
Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.
Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.
crypto nieuws
Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.
De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.
Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.
Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.
De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.
De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.
De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.
Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.
Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.
Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?
Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.
Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.
Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.
Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.
Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.
Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.