Connect with us

crypto nieuws

Solana-prijsvoorspelling als SOL meer dan verdubbelt van recent dieptepunt – Kan SOL $ 1.000 bereiken in 2023?

Gepubliceerd

op

Solana price

Solana, ’s werelds 12e grootste cryptocurrency met een marktkapitalisatie van $ 9,2 miljard, blijft sinds eind december de aandacht trekken met zijn voorbeeldige prestaties. Hoewel de lancering van Bonk (BONK) de rally leek te hebben ontstoken, heeft SOL deze bijna zes weken volgehouden. De prijs van Solana wordt nu verhandeld op $ 25,00 na een stijging van 6,3% in 24 uur.

Wat drijft Solana Price Rally?

De cryptocurrency-industrie lijkt de ellende van het Solana-ecosysteem in 2023 te hebben overwonnen. Een van de verontrustende trends die zich in de loop van de 12 maanden talloze keren voordeden, was de frequente netwerkuitval. Het Solana-ecosysteem werd vervolgens het slachtoffer van de implosie van de FTX-uitwisseling, wat resulteerde in een enorme uitverkoop, waarbij SOL de ondersteuning testte op $ 8,05.

Sommige mensen bestempelden Solana al snel als een mislukt project, maar ontwikkelaars binnen het ecosysteem bleven bouwen te midden van deze kritiek. Het netwerk leed aan ernstige liquiditeitsproblemen toen FTX en Alameda Research een faillissementsprocedure aanvroegen op grond van Hoofdstuk 11 van de Amerikaanse wetgeving.

Aan de positieve kant behoren de frequente netwerkuitval nu tot het verleden en is het Solana-ecosysteem volledig geaard. Tegen het einde van vorig jaar meende Vitalik Buterin, de mede-oprichter van Ethereum, dat Solana een levendige ontwikkelingsgemeenschap heeft. Buterin voegde eraan toe dat het Solana-ecosysteem klaar was om van de grond te komen, nu geldbeluste individuen uit de weg waren.

In de tussentijd blijft de prijs van Solana momenteel binnen de grenzen van een dalend trendkanaal, terwijl bulls een nieuwe grote doorbraak beramen. SOL heeft sinds mei geprobeerd, maar slaagde er niet in om boven dit kanaal te schieten, hoewel dalingen onder het kanaal het token minstens zes maanden in een neerwaartse trend hielden.

Als de steun aan de ondergrens van het trendkanaal aanhoudt, krijgen bulls nog een kans om in de aanval te gaan – voor een ontsnapping gericht op $ 40,00 en $ 60,00 in de komende weken.

Daarvoor moet de prijs van Solana de mogelijkheid bestrijden dat een verkoopsignaal van de Moving Average Convergence Divergence (MACD)-indicator de teugels aan de bears overdraagt. Traders zouden de positie van de momentumindicator moeten overwegen voordat ze all-in gaan op SOL.

Initiële kooporders kunnen iets boven de middelste weerstand in het trendkanaal worden geplaatst. Sommige beleggers willen misschien wachten tot de Solana-prijs boven het bovenste weerstandsniveau van het kanaal explodeert in samenloop met het 200-dagen exponentieel voortschrijdend gemiddelde (EMA) in paars op $ 29,67.

Solana prijs
SOL/USD dagelijkse grafiek

De congestie van de verkopers op $ 30,00 is een cruciaal niveau in het herstelpad, met een duidelijke breuk en houvast daarna zal waarschijnlijk een opwaartse trend in de Solana-prijs op middellange termijn valideren, waar het bereiken van $ 40 en $ 60 een conservatieve projectie zou zijn.

Bullish investeerders kunnen hun posities behouden, wetende dat de kansen momenteel gunstig zijn voor een ontsnapping naar het noorden. Let op de 50-daagse EMA (in rood) die het gat dicht naar de 100-daagse EMA (in blauw) en een inkomend gouden kruispatroon signaleert.

Een gouden kruispatroon is in de loop der jaren door handelaren gebruikt om winstgevende longposities in activaparen te bevestigen. Het treedt op wanneer een voortschrijdend gemiddelde op korte termijn boven een voortschrijdend gemiddelde op lange termijn komt. Met een dergelijk patroon op de SOL/USD daily chart, zou een bullish piek een kwestie zijn van wanneer en niet of.

Evaluatie van de winstgevendheid op korte termijn in Solana Price

Sommige analisten zouden kunnen beweren dat de prijs van Solana nadert bij een potentiële uitbraak van 18% op korte termijn, waarbij het token zich iets boven de $30,00 zal vestigen. Deze optimistische vooruitzichten voor SOL volgen de vorming van een rechthoekpatroon, aangezien consolidatie voorrang had tussen $ 22,00 en $ 26,00.

Aangezien de Solana-prijs boven alle toegepaste grote voortschrijdende gemiddelden zit, beginnend met de 200-daagse EMA (in paars), de 100-daagse EMA (in blauw) en de 50-daagse EMA (in rood), een uitbraak naar de upside is het meest waarschijnlijke vervolg.

In dat geval kunnen beleggers overwegen om Solana iets boven $ 26 te kopen, nadat het door de rechthoekweerstand is gebroken. Vanaf hier kan SOL een beweging van ongeveer 18% naar $ 30,62 oplossen. Volgens de dagelijkse grafiekanalyse zou een beweging boven $30,00 een bullish vooruitzicht op middellange termijn in de Solana-prijs valideren voor winsten gericht op respectievelijk $40,00 en $60,00.

Solana prijs
SOL/USD grafiek van vier uur

De MACD signaleert een sterk koopsignaal op de vieruurgrafiek, wat aangeeft dat de performance van SOL in de nabije toekomst een opwaartse trend zou kunnen vertonen. Als dit momentum aanhoudt tot het einde van de handel op donderdag, kunnen beleggers verwachten dat de prijs vanaf vrijdag en in het weekend mogelijk boven de $30 zal stijgen.

De Solana-gemeenschap viert de nieuwste ontwikkelingen

De Kin Foundation heeft onlangs een on-ramp-oplossing aangekondigd genaamd Kinetic, speciaal voor app-ontwikkelaars in het Solana-ecosysteem. Volgens een artikel dat voor het eerst verscheen op The Block, stelt deze on-ramp-functie ontwikkelaars in staat om eenvoudig cryptobetalingen en andere use-cases op hun platforms toe te voegen.

Kinetic verwijst naar een open-source middleware-technologie die is ontworpen voor op Solana gebaseerde in-app-integratie. Het bevat API’s en SDK’s die ontwikkelaars gebruiken bij het implementeren van crypto-integraties op hun platforms. Het systeem is gebouwd om het proces te vereenvoudigen; daarom heeft het geen overmatige codering nodig. De Kin Foundation zegt dat het softwarepakket zowel crypto-native als reguliere ontwikkelaars ten goede zal komen.

De Solana Foundation zei onlangs tijdens een toespraak tot de gemeenschap dat ze gelooft dat “2023 een jaar zal zijn waarin de Solana-gemeenschap echt de teugels in handen neemt en doorgaat met het bouwen aan het raamwerk voor een gedecentraliseerde economie zonder toestemming.” Er werd ook een visie voor de Solana-gemeenschap in 2023 vrijgegeven.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending