Connect with us

crypto nieuws

Swift ziet ‘duidelijk potentieel en waarde’ in CBDC’s, Whitehat-hackers geïnteresseerd in Ethereum en Solana, Safeheron zegt dat multisig-portemonnees en -dapps kwetsbaar zijn, Gate.io plant Visa Crypto-betaalpas

Gepubliceerd

op

Swift ziet 'duidelijk potentieel en waarde' in CBDC's, Whitehat-hackers geïnteresseerd in Ethereum en Solana, Safeheron zegt dat multisig-portemonnees en -dapps kwetsbaar zijn, Gate.io plant Visa Crypto-betaalpas

 

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

CBDC-nieuws

  • Interbancair berichtenbedrijf Snel kondigde “verdere vooruitgang aan met zijn experimentele oplossing voor het onderling koppelen van Central Bank Digital Currencies (CBDC’s), waarbij werd gemeld dat 18 centrale en commerciële banken” duidelijk potentieel en waarde “vonden in de API-gebaseerde CBDC-connector na een uitgebreide beoordeling.” De komende maanden ontwikkelt Swift een bètaversie van de oplossing voor betalingen die door centrale banken verder getest kan worden, terwijl er ook een tweede fase van sandbox-testen zal plaatsvinden, waarin de Swift-gemeenschap verder kan samenwerken met focus op nieuwe use cases, onder meer bij effectenafwikkeling (zoals een cross-asset-uitwisseling), handelsfinanciering en voorwaardelijke betalingen, zei het.

Beveiliging nieuws

  • Bug bounty en platform voor beveiligingsservices immuniteit bracht zijn ‘The Hacker Ecosystem Survey 2023’ uit, waaruit bleek dat whitehats voornamelijk geïnteresseerd zijn in Ethereum (92%), met Solana (31%) op de tweede plaats. 76,1% van de whitehats ziet het aanvalsoppervlak groeien, maar 88,5% ziet ook verhoogde beveiligingsmaatregelen door projecten in de hele branche. De meeste whitehats noemen herintreding (43,2%) als de meest voorkomende kwetsbaarheid die ze tegenkomen bij het beoordelen van code, gevolgd door toegangscontrole (18,2%), met andere kwetsbaarheden waaronder invoervalidatie (9,1%), orakelmanipulatie (6,8%), logische fouten ( 6,8%), afrondingsfouten (4,5%), gas optimalisatie (4,5%), ongecontroleerde geretourneerde waarden (2,3%), niet-geïnitialiseerde proxy (2,3%) en flitslening (2,3%). De meeste respondenten (77%) zijn vooral geïnteresseerd in het oplossen van technische uitdagingen, gevolgd door geld (69%), dan carrièremogelijkheden (62%) en gemeenschap (38%).
  • Safeheron een provider van infrastructuur voor zelfbewaring van digitale activa, zei dat het een kwetsbaarheid heeft geïdentificeerd die de integratie beïnvloedt van mogelijk honderden multi-party computation (MPC) -portefeuilles en gedecentraliseerde apps (dapps), waaronder Vuurblokken En dYdX. De provider “ontdekte dat gebruikers van dYdX en andere dApps die de STARK-sleutelauthenticatiemethode gebruiken, onbewust hun MPC-portemonnees blootstellen aan ongeoorloofde toegang en controle”, aldus het rapport. Safeheron kondigde ook de aanstaande lancering aan van zijn open-source MPC-ECDSA-protocol half maart, dat helpt bij het patchen van deze kwetsbaarheid, zei het.

Wissel nieuws uit

  • Poort groep het moederbedrijf van crypto-exchange Gate.io is van plan een Gate Visa crypto-betaalpas te lanceren via zijn in Litouwen gevestigde bedrijf, Poort Global UAB. Er is nu een wachtlijst en registratieproces beschikbaar voor de nieuwe kaart, die openstaat voor gebruikers in de meeste landen van de Europese Economische Ruimte (EER) met plannen om uit te breiden naar andere regio’s, aldus het.
  • Muntbasis kondigde de lancering aan van Wallet-as-a-Service (WaaS), een set portemonnee-infrastructuur-API’s waarmee elk bedrijf zijn gebruikers kan onboarden naar Web3. WaaS stelt bedrijven in staat om Web3 / crypto-ervaringen native in te bedden via Web3-portemonnees vergelijkbaar met Web2-portemonnees (zoals ApplePay, maar Web3), zei de aankondiging. Bedrijven houden van Derdeweb, Vloer, Tokenbestendig En Maanstraal maken al gebruik van WaaS om gebruikers aan boord te krijgen van Web3-ervaringen in gaming, token-gated events en digitale marktplaatsen, voegde het eraan toe.

Fiscaal nieuws

  • Portfoliotracker voor cryptocurrency en belastingcalculator CoinTracker kondigde zijn samenwerking aan met belastingvoorbereidingsbedrijf H&R-blok voor het belastingseizoen 2023, waardoor gebruikers gebruik kunnen maken van geautomatiseerde crypto belastingaangifte mogelijkheden om nauwkeurige crypto-aangifte te garanderen. De samenwerking biedt voordelen voor H&R Block- en CoinTracker-gebruikers, waaronder een gratis CoinTracker-belastingplan voor mensen met minder dan 25 cryptotransacties, 10% korting op CoinTracker-belastingplannen voor mensen met meer dan 25 cryptotransacties en 20% korting op H&R Blokkeer online producten voor CoinTracker-gebruikers, zei het.

Web3 nieuws

  • zkSync kondigde een integratie aan met Axelair waarmee Web3-applicaties die zijn gebouwd op zkSync Era’s zkEVM dapp-functies en liquiditeit kunnen samenstellen over alle 32+ ketens die Axelar verbindt – waaronder Kosmos ketens, EVM’s en andere Ethereum Layer 2-ketens. Volgens de blogpost, “zijn bruggen van oudsher een belangrijke kwetsbaarheid in crypto, en alleen al van januari tot augustus van vorig jaar goed voor $ 1,4 miljard aan gestolen fondsen (69% van het totale aantal hacks”). het implementeren van cross-chain-mogelijkheden via API’s Ze voegden eraan toe dat cross-chain-functionaliteit essentieel is om meer gebruikers aan Web3 te laten wennen en dat integraties zoals deze het lanceren van multi-chain dapps eenvoudiger zouden maken voor ontwikkelaars.
  • Web3-versneller Uitbijtere ondernemingen kondigde het eerste cohort aan voor zijn Zero-Knowledge (ZK) Base Camp accelerator programma, dat ZKproofs gebruikt om infrastructuur, schaalvergroting en privacy te innoveren, inclusief zkSig, Straal, syndr, Truffels, DataHive En vZelf. Volgens het persbericht: “Het inaugurele ZK Base Camp van Outlier Ventures zal op maat gemaakt mentorschap, netwerken en ondersteuning bieden van meer dan 400 best-in-class mentoren en ecosysteempartnerorganisaties, waaronder Aleo, Azteken, onveranderlijkX, NetherMind, Veelhoek En zkSync.”

Beleggingsnieuws

  • Alpha Sigma Kapitaal kondigde een investering aan van Transformeer ondernemingen en zijn oprichter, Michael Terpin, in zijn nieuwe holdingmaatschappij, Alpha Transform Holdings, gecreëerd door de fusie van geselecteerde activa van Transform Ventures en het moederbedrijf van Alpha Sigma Capital, waardoor een nieuwe houdstermaatschappij ontstond. Het nieuwe bedrijf zal ook twee nieuwe fondsen creëren met een totaal beheerd vermogen van $ 100 miljoen. In het persbericht staat dat de investering financiering omvat voor het moederbedrijf Alpha Transform Holdings, het nieuwe digitale activafonds Alpha Liquid en een closed-end durfkapitaalbedrijf voor investeringen in aandelen in een vroeg stadium in blockchain-, AI- en opkomende technologiebedrijven. Terpin deed ook een persoonlijke investering in contanten, bitcoin en ethereum van $ 2,65 miljoen, met een optie om nog eens $ 2,9 miljoen te investeren.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending