Connect with us

crypto nieuws

Tel Aviv Stock Exchange laat klanten van niet-bancaire leden crypto verhandelen, twee hackers gearresteerd in Frankrijk, $ 70 miljoen aan BTC en ETH gedoneerd aan Oekraïne

Gepubliceerd

op

 

Bron: AdobeStock

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

Wissel nieuws uit

  • De Beurs van Tel Aviv (TASE), de exploitant van het Israëlische openbare aandelenhandelsplatform, is van plan de geautoriseerde activiteiten uit te breiden om klanten van zijn niet-bancaire leden in staat te stellen crypto te verhandelen. Volgens het persbericht “zal de voorgestelde structuur de klant in staat stellen geld (Fiat-geld) te storten dat bestemd is voor investeringen in cryptovaluta en geld opnemen dat afkomstig is van die valuta’s.”
  • De voormalige CEO van BitFlyer Yuzu Kano is van plan om terug te keren naar zijn functie en het bedrijf naar een beursgang te leiden, in een poging een einde te maken aan een geschil met het huidige management en andere aandeelhouders over de controle over de startup, aldus Bloomberg. Het voorstel van Kano zal volgende maand tijdens een geplande vergadering aan de aandeelhouders worden voorgelegd.

Juridisch nieuws

  • De Franse politie arresteerde twee mensen die naar verluidt achter een aanval op het DeFi-protocol (Decentralized Finance) zaten Vogelbekdier. Per een tweet, nam de politie ook ongeveer $ 222.000 aan crypto in beslag.

Beleggingsnieuws

  • Vanaf februari 2023 is bijna $ 70 miljoen aan crypto gedoneerd aan adressen die sinds het begin van de oorlog zijn verstrekt door de Oekraïense regering, blockchain-analysebedrijf Kettinganalyse gevonden. De meeste donaties werden gedaan in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Aan de andere kant is het aantal pro-Russische organisaties dat het bedrijf heeft geïdentificeerd tot nu toe gegroeid tot ongeveer 100, met bijna $ 5,4 miljoen aan ontvangen donaties. “Die donaties zijn in de loop van het jaar echter afgenomen”, zei Chainalysis.
  • Alfa blauwe oceaan (ABO) kondigde de lancering aan van een nieuwe particuliere investeringsmaatschappij, ABO Digitaal, dat alternatieve financieringsoplossingen zal bieden aan startende en snelgroeiende bedrijven in de digitale activaruimte. Volgens het persbericht zal het bedrijf gebruikmaken van “ABO’s ervaring als een gestructureerde Private Investments in Public Equity (PIPE)-investeerder met meer dan $ 2 miljard aan uitgevoerde financieringsverplichtingen wereldwijd in de afgelopen vijf jaar.”

Regelgeving nieuws

  • Terwijl de Reservebank van India heeft gepleit voor een volledig verbod op het gebruik van crypto, de Internationaal Monetair Fonds (IMF) en de Raad voor Financiële Stabiliteit (FSB) zijn van plan een technisch document op te stellen om te komen tot een gecoördineerde wereldwijde aanpak voor de regulering van cryptoactiva, zoals voorgesteld door het Indiase voorzitterschap van de G20, meldde The Hindu. Het document zal ter overweging worden voorgelegd tijdens de volgende bijeenkomst van de ministers van Financiën van de G20 en de presidenten van de centrale banken, gepland in oktober, voegde het eraan toe.
  • “We zijn een groot voorstander van het reguleren van de wereld van digitaal geld”, zei IMF-directeur Kristalina Georgieva in een interview met Bloomberg. Ze voegde eraan toe dat dit “een topprioriteit” is voor de FSB, het IMF en de Bank voor Internationale Betalingen (BIS). Echter, “als de regelgeving traag op gang komt en cryptoactiva een groter risico worden voor consumenten en mogelijk voor financiële stabiliteit”, zou het verbieden van cryptocurrencies “niet van tafel moeten worden gehaald”, zei Georgieva.

Web3 nieuws

  • Berichtenprotocol Push-protocol kondigde de lancering aan van zijn nieuwe groepschatfunctie voor Push-chat, de Web3-berichtenapp. De meldingen voor Push Chat zijn gebaseerd op de bestaande meldingsinfrastructuur van Push Protocol, zei het. Gebruikers kunnen online communities creëren, hetzij rechtstreeks op de Push-dapp, hetzij door Push Chat toe te voegen aan hun eigen dapp. “Deze functie opent een wereld van mogelijkheden voor toepassingen voor DAO’s, NFT-gemeenschappen, gaming en meer”, voegde hij eraan toe.
  • Aanbieder van blockchain-infrastructuur Theta Labs kondigde een nieuwe samenwerking aan met ABS-CBN, een groot contentbedrijf in de Filippijnen. Volgens het persbericht wordt Theta de Web3-video-infrastructuurpartner om de verschillende bedrijfseenheden van ABS-CBN en zijn NFT-activiteiten voor digitale verzamelobjecten van stroom te voorzien. Het voegde eraan toe dat drie projecten zijn afgerond en in de komende maanden zullen worden uitgebracht. ABS-CBN zal ook Theta’s Video API gebruiken, waardoor ze het potentieel van Web3-technologie kunnen verkennen.
  • De Hashgraph-verenigingde non-profit versnellende acceptatie van de Hedera netwerk, in samenwerking met telecommunicatie-exploitanten Oranje om de AGV High-Speed ​​Accelerator in Marokko te lanceren. Samen zullen ze cofinanciering bieden aan ondernemers, start-ups, ondernemingen, overheidsprojecten, universiteiten en academische instellingen, terwijl hun co-investeringsmodel de ontwikkeling en implementatie van DLT-, blockchain- en fintech-oplossingen zal dienen, aldus de aankondiging. .

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending