Connect with us

crypto nieuws

Terra Luna Classic prijsvoorspelling terwijl de SEC Terraform Labs en Do Kwon aanklaagt – Zit LUNC in de problemen?

Gepubliceerd

op

terra luna classic

De terra luna classic-prijs is gedaald tot $ 0,00016791, met een daling van 4,5% vandaag na het nieuws dat de SEC Terraform Labs en CEO Do Kwon aanklaagt “met het orkestreren van fraude met crypto-activa van meerdere miljarden dollars”. LUNC blijft de afgelopen week met 4,5% stijgen, maar is de afgelopen 30 dagen met 4% gedaald, in een turbulente tijd voor de markt als geheel.

Ondanks het slechte nieuws voor Terraform Labs en (de nog steeds voortvluchtige) Do Kwon, wordt LUNC niet direct beïnvloed door de aanklachten van de SEC, aangezien het nu door de gemeenschap wordt aangestuurd. En met plannen om zus stablecoin USTC opnieuw te koppelen, zou het een betere toekomst voor zich kunnen hebben dan het nieuwere LUNA-token, dat door Terraform Labs werd gelanceerd als onderdeel van het vernieuwde Terra 2.0-netwerk.

Terra Luna Klassieke prijsvoorspelling terwijl de SEC Terraform Labs en Do Kwon aanklaagt – Zit LUNC in de problemen?

De indicatoren van LUNC hebben negatief gereageerd op het nieuws van gisteren, waarbij de relatieve sterkte-index (paars) van de munt daalde van 70 een paar dagen geleden tot iets minder dan 40 vandaag. Dit duidt op een bovengemiddelde verkoopdruk, terwijl het feit dat het (nog) niet onder de 30 is gezakt, aangeeft dat de prijs nog genoeg ruimte heeft om te dalen voordat het oververkocht raakt.

 

Bron: TradingView

Evenzo is het voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen van LUNC (rood) tot stilstand gekomen nadat het leek alsof het terug zou klimmen naar het gemiddelde over 200 dagen (blauw). Als zodanig kan het verder dalen voordat het uitbodemt.

Het belangrijkste ondersteuningsniveau op korte termijn om naar te kijken is $ 0,000165, wat zou kunnen duiden op verdere dalingen als het mislukt. En nu Terraform Labs, Do Kwon en Terra in het algemeen om de verkeerde redenen in het nieuws komen, zou de negatieve publiciteit er inderdaad voor kunnen zorgen dat LUNC verder daalt.

Hoewel de SEC niet heeft aangegeven wat voor soort straf of straf het zou kunnen eisen in zijn zaak tegen Terraform Labs en Do Kwon, waren de aanklachten behoorlijk vernietigend.

“Zoals beweerd in onze klacht, was het Terraform-ecosysteem noch gedecentraliseerd, noch financieel. Het was gewoon een fraude ondersteund door een zogenaamde algoritmische ‘stablecoin’ – waarvan de prijs werd gecontroleerd door de beklaagden, niet door enige code,” zei hij. Gurbir S. Grewal, directeur van de afdeling Handhaving van de SEC.

Terwijl Terraform Labs in mei de oorspronkelijke Terra-blockchain – en LUNC en USTC – verliet, lanceerde het een vervanging, Terra 2.0, samen met een enkele native token, LUNA. Dienovereenkomstig is LUNA harder gedaald dan niet alleen de meeste grote tokens van vandaag, maar ook LUNC, met een daling van 7,5% in de afgelopen 24 uur.

Met andere woorden, LUNA is de altcoin die echt zal lijden onder de zaak van de SEC. Daarentegen is LUNC misschien een beetje besmet door associatie, maar het en de Terra Luna Classic zijn nu meer door de gemeenschap aangestuurd en gedecentraliseerd dan vóór de ineenstorting van May.

En hoewel we mogen verwachten dat de LUNC-prijs op korte termijn wat laag zal blijven, lijkt de toekomst op langere termijn veel bemoedigender. Het nu geaccepteerde voorstel om USTC opnieuw te koppelen is bijvoorbeeld extreem optimistisch voor de altcoin, aangezien het opnieuw koppelen van de stablecoin een grootschalige verbranding van LUNC-tokens zou vereisen.

Dit betekent dat het totaal aan brandwonden van LUNC – dat momenteel 39 miljard bedraagt ​​- aanzienlijk zal stijgen zodra het voorstel in praktijk wordt gebracht. En met een oplage van ongeveer 5,9 biljoen, moet er echt drastisch worden gebrand om de prijs van LUNC substantieel te laten stijgen.

Het is ook bemoedigend om op te merken dat de Terra Luna Classic-gemeenschap verschillende andere stappen heeft ondernomen om de native blockchain van LUNC bruikbaarder en aantrekkelijker te maken voor gebruikers. Met name het einde van het jaar was getuige van de oprichting van een taskforce gericht op het stimuleren van de ontwikkeling en acceptatie van Terra Luna Classic, iets wat destijds de prijs van LUNC hielp verhogen.

Er zijn ook een aantal voorstellen gedaan om de verbrandingssnelheid op verschillende andere manieren te verhogen, waaronder een voorstel om de minimumcommissies te verhogen (voor validators) tot 5% (wat zou kunnen resulteren in meer LUNC-verbranding).

Ja, divisie binnen de Terra Luna Classic-gemeenschap heeft bij sommige gelegenheden de vooruitgang belemmerd, maar het lijdt geen twijfel dat het overgrote deel van deze gemeenschap er volledig op gericht is om van LUNC een aantrekkelijker vooruitzicht te maken.

Dienovereenkomstig is er een reële kans dat de altcoin zich in de komende maanden kan herstellen tot $ 0,0002, met een rally naar $ 0,0003 of hoger mogelijk tegen het einde van 2023. Alles wat groter is, hangt af van enorme brandwonden, maar met Binance die ook zijn handelskosten hervat. volgende maand brandt, zal het totaal weer merkbaar beginnen te stijgen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending