Connect with us

crypto nieuws

Texas verdubbelt de poging om de overname van Voyager Digital Assets door Binance.US te blokkeren

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock/JorgeEduardo

Binance.US de Amerikaanse tak van crypto-exchange Binance is weer een obstakel tegengekomen in zijn pogingen om de activa van de failliete crypto-uitleenfirma te kopen Voyager digitaal: Texas, VS, ambtenaren hebben opnieuw bezwaar gemaakt tegen de deal tussen de uitwisseling en de geldschieter.

Het probleem blijft de verbinding tussen Binance.US en Binance. Advocaten die de Texas State Securities Board en de Texaanse afdeling van het bankwezen heeft vrijdag documenten ingediend bij de faillissementsrechtbank van New York, zoals gerapporteerd door Bloombeg, met het argument dat,

“De onafhankelijkheid van Binance.US van Binance.com is van het allergrootste belang om de privacy van consumenten en munten te beschermen tegen oneigenlijk gebruik. Hoewel Binance.US, als koper, beweert onafhankelijk te opereren van Binance.com, is de [terms of use] anders suggereren.”

Het juridische team van Texas maakt zich zorgen over “ontoereikende” onthullingen rond de gebruiksvoorwaarden van Binance.US. Volgens de indiening zijn secties van de gebruiksvoorwaarden van Binance.US “bedoeld om de rechten uit te leggen die klanten aan Binance.US en zijn moedermaatschappijen, dochterondernemingen, gelieerde ondernemingen, entiteiten onder gemeenschappelijk eigendom of anderszins verbonden partijen geven” – en deze partijen “verschijnen inclusief Binance.com, BAM Management Co., CPZ Holdings En [Binance CEO Changpeng] Zhao.”

In januari voerden de twee toezichthouders aan dat er nauwe banden zijn tussen de bovengenoemde bedrijven: Zhao is eigenaar van CPZ Holdings, dat eigenaar is van Binance.US-operator BAM Management, terwijl BAM Trading een volledige dochteronderneming is van BAM Management, zeiden ze. De advocaten beweerden dat “op basis van deze organisatiestructuur Zhao de indirecte eigenaar lijkt te zijn van zowel Binance.US als Binance.com.”

Volgens de laatste indiening,

Deze verbonden partijen “spelen een sleutelrol in de diensten die door Binance.US worden geleverd en kunnen Binance.com zelfs effectief toestaan ​​om in de VS op te treden, hoewel Binance.com naar verluidt geen zaken doet met Amerikaanse klanten.”

Binance en Binance.US hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar, aldus het rapport.

Slechts de laatste in een reeks obstakels

Voyager vroeg in juli het faillissement van Chapter 11 aan, waardoor het een vrijwillig herstructureringsproces kon ingaan. Dit werd gevolgd door een biedproces waarin Binance en de FTX uitwisseling deelgenomen.

Eind oktober, en dagen voor de beruchte ineenstorting, kreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen.

Toen, in november, viel FTX uit beeld en stond Binance.US op het punt om een ​​bod uit te brengen om Voyager over te nemen. Dit kwam nadat de geldschieter had aangekondigd dat “Voyager het biedproces voor het bedrijf heeft heropend en actief in gesprek is met alternatieve bieders.”

Half december werd bekend dat Binance.US resterende activa zou opkopen van de failliete cryptogeldschieter. De deal tussen de twee bedrijven waardeerde Voyager op ongeveer $ 1 miljard (een bedrag dat grotendeels bestaat uit verplichtingen van Voyager aan zijn klanten), en het vereiste dat Binance.US $ 10 miljoen stortte en Voyager bepaalde uitgaven tot $ 15 miljoen terugbetaalde. In totaal werd gezegd dat de aankoopprijs $ 20 miljoen omvatte, naast terugbetalingen aan de klanten van Voyager.

Echter, in januari, de VS Securities and Exchange Commission (SEC) maakte bezwaar tegen de pogingen van de beurs om deze activa te kopen en zei dat er meer informatie over de deal nodig is en dat Binance.US onvoldoende details heeft verstrekt over haar vermogen om de deal te sluiten. De SEC zei ook meer informatie nodig te hebben over de aard van de geplande bedrijfsactiviteiten nadat Binance.US de activa van Voyager had overgenomen.

Heet gereguleerd water

De Amerikaanse toezichthouders houden Binance en haar dochterondernemingen al een tijdje in de gaten.

Zoals gemeld, stroomde naar verluidt meer dan $ 400 miljoen uit de Binance.US account bij in Californië gevestigd Silvergate Bank naar Verdienste piekeen handelsfirma gelieerd aan Binance CEO Zhao, gedurende de eerste drie maanden van 2021. Binance.US erkende dat “terwijl er een marktmaker was met de naam Merit Peak die op het Binance.US-platform opereerde, stopte het alle activiteit op het platform in 2021.”

Ondertussen erkende Binance Chief Strategy Oficer Patrick Hillmann in februari “lacunes” in de naleving van de regelgeving “die sindsdien zijn gedicht”, eraan toevoegend dat Binance zou waarschijnlijk geldboetes moeten betalen om lopende onderzoeken door de Amerikaanse autoriteiten af ​​te wikkelen.

Ook deze maand, naast verschillende andere gerelateerde evenementen, blockchain-infrastructuurplatform Paxos kondigde aan dat de SEC plannen had om handhavend op te treden tegen de uitgifte van Binance USD (BUSD), terwijl de Het New Yorkse ministerie van financiële dienstverlening (NYDFS) beval Paxos om te stoppen met het slaan van BUSD.

Dat werd toen bekend gemaakt Cirkelhet in de VS gevestigde betalingsbedrijf dat de stablecoin van de USD-munt (USDC) uitgeeft, had de New Yorkse waakhond gewaarschuwd dat het enkele discrepanties in de blockchain-gegevens had gevonden die suggereerden dat Binance niet genoeg crypto in reserve had om het aantal tokens te ondersteunen het was uitgegeven.

Vorige week zei Paxos dat het in gesprek was met de SEC over zijn beslissing om de stablecoin als een effect te beschouwen. CEO Charles Cascarilla zei dat de beslissing om de samenwerking met Binance te beëindigen kwam omdat de relatie “niet langer overeenkomt met onze huidige strategische prioriteiten”. Hij voegde eraan toe dat de communicatie met de NYDFS en de SEC over BUSD niets te maken had met de samenwerking met Binance.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending