Connect with us

crypto nieuws

VK gaat achter niet-geregistreerde crypto-geldautomaten aan, S. Korea kijkt naar de Ripple-SEC-strijd, Silvergate Execs onderzocht door advocatenkantoor, Bitget gaat samenwerken aan CBDC’s

Gepubliceerd

op

VK gaat achter niet-geregistreerde crypto-geldautomaten aan, S. Korea kijkt naar de Ripple-SEC-strijd, Silvergate Execs onderzocht door advocatenkantoor, Bitget gaat samenwerken aan CBDC's

 

Bron: AdobeStock / salarko

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

Regelgeving nieuws

  • Het VK Financiële gedragsautoriteit (FCA) zei dat het bewijsmateriaal had verzameld met betrekking tot niet-geregistreerde crypto-ATM-operators van verschillende locaties rond Leeds als onderdeel van een gezamenlijke operatie met Digitale inlichtingen- en onderzoekseenheid van de politie van West Yorkshire. Volgens het persbericht werkt de FCA samen met meerdere wetshandhavingspartners, waaronder lokale politiediensten, om illegale Crypto-geldautomaten te verstoren en uit te schakelen. Het zal het tijdens deze bezoeken verzamelde bewijsmateriaal beoordelen en verdere mogelijke handhavingsmaatregelen overwegen.
  • De Zuid-Koreaanse financiële toezichthouder, de Dienst Financieel Toezicht (FSS), houdt de VS nauwlettend in de gaten Effecten en uitwisseling (SEC) rechtszaak tegen Rimpeling. Per News1 Korea kondigde de toezichthouder eerder aan dat het “regelgeving en formaten zou herzien zodat symbolische effecten kunnen worden uitgegeven en gedistribueerd in overeenstemming met relevante richtlijnen, en een briefingsessie voor de industrie zou houden.”

Juridisch nieuws

  • Scott+Scott Advocaten LLPeen internationaal procesbureau voor effecten en consumentenrechten, onderzoekt “bepaalde directeuren en functionarissen” van cryptovriendelijke banken Zilverpoort voor het schenden van hun fiduciaire verplichtingen jegens Silvergate en haar aandeelhouders, aldus een persbericht. “Scott+Scott onderzoekt of leden van de raad van bestuur van Silvergate valse en/of misleidende verklaringen hebben afgelegd, of hebben veroorzaakt dat zij valse en/of misleidende verklaringen aflegden, en ook geen materiële ongunstige feiten over Silvergate’s activiteiten, activiteiten, vooruitzichten en financiële gezondheid openbaar hebben gemaakt.” het verklaarde.
  • Een rechter van de faillissementsrechtbank in Delaware, VS, heeft naar verluidt maandag een bevel ondertekend om het ontslag van de ingestorte beurs goed te keuren FTX’s Turkse entiteiten uit de Amerikaanse faillissementsprocedure.

CBDC-nieuws

  • Crypto-uitwisseling Bitget kondigde zijn samenwerking aan met een fintech-bedrijf Kapitaal op digitale valutaprojecten van de centrale bank (CBDC) in Brazilië en Argentinië. “Het partnerschap had gesprekken met de Argentijnse regering en de autoriteiten van de centrale bank, over samenwerkingen op het gebied van CBDC, het afstemmen van een gemeenschappelijke strategie in de Mercosur-regio”, aldus een persbericht.

Beleggingsnieuws

  • bulleen aanbieder van digitale activa-infrastructuur voor financiële instellingen in Europa, kondigde een Serie B-ronde van USD 65 miljoen aan onder leiding van Krediet Zwitserland met deelname van nieuwe institutionele investeerders zoals Duitse Bank, Pictet-groep, Cedar Mundi Venturesevenals van Serie A-investeerders Arabische Bank Zwitserland En Investis. De transactie werd goedgekeurd door de Zwitserse toezichthouder, FINMA. Het geld zal worden gebruikt om de groeistrategie van Taurus te ondersteunen, aldus het bedrijf.
  • Interactieve Makelaars, een geautomatiseerde wereldwijde elektronische makelaar, heeft de lancering van cryptocurrency-handel in Hong Kong aangekondigd, waardoor Professional Investor-klanten van Interactive Brokers Hong Kong kunnen handelen in bitcoin (BTC) en ethereum (ETH). Volgens een persbericht kunnen in aanmerking komende klanten, waaronder personen met meer dan HK $ 8 miljoen (US $ 1 miljoen) aan belegbare activa of instellingen met activa van meer dan HK $ 40 miljoen (US $ 5,1 miljoen) die inwoners zijn van Hong Kong, nu cryptocurrency verhandelen naast andere activaklassen die beschikbaar zijn op het Interactive Brokers-platform.
  • Monade Labshet team dat de Monade blockchain, kondigde de afsluiting aan van een startfinancieringsronde van $ 19 miljoen onder leiding van Dragonfly hoofdstadmet deelname van 70 investeerders, inclusief Placeholder Kapitaal, Lemniskap, Shima hoofdstad, Finaliteit Kapitaal, en engel investeerders. “Door deze investering kan Monad Labs zijn toewijding aan het bouwen van het volgende niveau van Layer1 slimme contractplatforms met Monad voortzetten”, aldus het bedrijf.

NFT-nieuws

  • Web3 infrastructuurbedrijf MoonPay en cross-chain non-fungible token (NFT) platform Magisch Eden zijn een strategisch partnerschap aangegaan dat “de toegang tot NFT’s en digitale activa wereldwijd zal verbeteren”, aldus een persbericht. Deze integratie, zo voegde het eraan toe, stelt gebruikers in staat om gemakkelijk NFT’s te kopen met een paar klikken met behulp van betalingsrails die ze kennen, voegde het toe. De cross-chain marktplaats van Magic Eden herbergt meer dan 16.000 NFT-collecties en heeft sinds de lancering in september 2021 meer dan $ 2,6 miljard aan transacties verwerkt.

Web3 nieuws

  • BNB-keten aangekondigd dat het is gelanceerd Zero2Hero, een bouwserie van zes maanden die ontwikkelaars van over de hele wereld zal verwelkomen om de oplossingen en tools te bouwen die nodig zijn voor massale acceptatie van Web3. Volgens de aankondiging zal de virtuele serie een bootcamp van zes weken, een hackathon van vier weken en een zes weken durende incubator voor ontwikkelaars van alle niveaus mogelijk maken, waardoor ze de kans krijgen om voort te bouwen op BNB Chain en hun capaciteiten te laten zien. Aanmeldingen gaan vanaf 13 februari open op de BNB Chain-website, zei het.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending