Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van Bitcoin-prijs terwijl BTC boven de $ 22.000 uitsteekt – hier gaat het nu naartoe

Gepubliceerd

op

bitcoin crypto

 

Crypto nieuws – Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, heeft onlangs het prijsniveau van $ 22.000 overschreden, wat de discussies over de toekomstperspectieven van het digitale activum opnieuw heeft doen oplaaien.

Hoewel Bitcoin in het verleden verschillende prijsstijgingen heeft meegemaakt, is deze recente opleving te midden van een ongekende interesse van institutionele beleggers en een toegenomen acceptatie door de mainstream.

Dit heeft ertoe geleid dat analisten hun Bitcoin-prijsvoorspellingen hebben herzien, waarbij sommigen een aanhoudende bull run voorspellen, terwijl anderen voorzichtiger zijn in hun vooruitzichten.

Bitcoin stijgt als reactie op stijgende detailhandelsverkopen

De detailhandelsverkopen in de Verenigde Staten registreerden in januari 2023 een onverwachte stijging van 3% op maandbasis, de grootste stijging sinds maart 2021 en overtrof de marktvoorspellingen van een stijging van 1,8% ruimschoots. Deze opleving volgde op een daling van 1,1% in december.

Doorgaans geven robuuste gegevens over de detailhandelsverkopen aan dat de Amerikaanse Federal Reserve een agressiever monetair beleid zou kunnen voeren, waardoor investeerders afstappen van risicovolle investeringen zoals Bitcoin en zich wenden tot traditionele veilige havenactiva zoals goud.

El Salvador gaat ‘Bitcoin-ambassade’ vestigen in Texas

El Salvador heeft plannen in gang gezet om een ​​”Bitcoin-ambassade” te vestigen in de staat Texas, zoals verklaard door de gezant van het land naar de Verenigde Staten, Milena Mayorga. In een tweet gisteren verklaarde Mayorga dat ze in gesprek was over het voorstel met Joe Esparza, de staatssecretaris van Texas.

De staatssecretaris van Texas heeft geverifieerd dat ze inderdaad een ontmoeting hebben gehad met de vertegenwoordiger van El Salvador in de Verenigde Staten, met de bedoeling de mogelijkheden voor culturele en zakelijke uitwisseling te onderzoeken. Desalniettemin heeft de ambtenaar ervoor gekozen om de details van de dialoog vertrouwelijk te houden.

Rapporten geven aan dat El Salvador de bovengenoemde digitale valuta heeft aangeschaft, zoals vermeld in tweets van de leider van het land. Desalniettemin hebben de autoriteiten afgezien van het bekendmaken van de bijzonderheden van de overname, tot groot ongenoegen van verschillende mensenrechtenorganisaties, die president Nayib Bukele hebben bestraft voor zijn strenge optreden tegen de alom bekende straatfacties van het land.

Ondanks de kritiek heeft Bukele een grote aanhang behouden onder de bevolking van El Salvador.

Bitcoin on the Rise, Amerikaanse CPI erachter?

De consumentenprijsindex (CPI) in de Verenigde Staten steeg in januari met 0,5%, voornamelijk als gevolg van de stijging van de voedselprijzen en huurprijzen. Hoewel de jaarlijkse prijsstijging van 6,4% in januari iets lager was dan de 6,5% die in december werd opgetekend, overtrof hij toch de door economen voorspelde 6,2%.

De aanhoudende stijging van de inflatie blijft zorgen baren, en als dit patroon niet wordt afgeremd, kan dit aanzienlijke gevolgen hebben voor de bredere economie.

Het potentieel voor een aanzienlijke prijsstijging van Bitcoin in de richting van $ 23.878 is naar voren gekomen na de publicatie van de gegevens van de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). De cryptocurrency-markt is gevoelig voor macro-economische indicatoren zoals de CPI, en onverwachte resultaten kunnen een substantiële impact hebben.

De Amerikaanse CPI werd onlangs gepubliceerd en wees op een stijging van de consumentenprijzen met 0,9% in juni, veel meer dan de voorspellingen van analisten. In de nasleep van de aankondiging kende de prijs van Bitcoin een opleving, wat zou kunnen leiden tot verdere winsten.

Auteur van ‘Rich Dad Poor Dad’ biedt Bitcoin-prijsvoorspelling: inzichten onthuld

De bekende auteur van de bestseller ‘Rich Dad Poor Dad’, Robert Kiyosaki, heeft investeerders geadviseerd om de recente ontslagen bij toonaangevende bedrijven als Google, Microsoft, Facebook en Amazon nauwlettend in de gaten te houden. Met maar liefst 2,3 miljoen Twitter-volgers heeft Kiyosaki verder zijn verwachting uitgesproken van een substantiële marktcrash die deze maand begint.

Volgens hem zullen alle activa, inclusief goud en cryptocurrencies, naar verwachting een eerste waardedaling ondergaan.

Vanuit het perspectief van Kiyosaki zal de Federal Reserve haar toevlucht moeten nemen tot het drukken van geld om de markten te ondersteunen zodra de crisis is uitgebroken. Deze maatregel zou onvermijdelijk leiden tot een escalatie van de staatsschuld en een daling van de waarde van de munt.

Kiyosaki heeft ook voorzien dat de waarde van schaarse activa zoals goud, zilver en Bitcoin tegen het begin van 2025 aanzienlijk zal stijgen. Desalniettemin heeft het nieuws tot nu toe weinig invloed gehad op de prijs van Bitcoin.

Waarschuwingsbericht van het IMF aan El Salvador met betrekking tot de risico’s van Bitcoin

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft El Salvador een waarschuwend bericht gestuurd met betrekking tot de gevaren van zijn blootstelling aan de Bitcoin-markt en pleitte voor meer transparantie.

El Salvador schreef in 2021 geschiedenis als het eerste land dat Bitcoin als wettig betaalmiddel omarmde, waarna de regering een Bitcoin-aankoopactie op gang bracht.

Helaas is het publiek niet op de hoogte van de precieze hoeveelheid Bitcoin die de overheid via haar aankoopcampagne heeft verkregen. Tijdens een recent bezoek aan El Salvador heeft het IMF het land geadviseerd om de nodige stappen te ondernemen om de potentiële gevaren van zijn betrokkenheid bij digitale valuta te beperken.

Bitcoin-prijs

Momenteel staat de huidige live Bitcoin-prijs op $ 22.974, met een handelsvolume van $ 25 miljard in de afgelopen 24 uur. Gedurende deze periode is de prijs van Bitcoin met bijna 4% gestegen. Het behoudt met name zijn positie aan de top van CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $ 443 miljard.

De populariteit van Bitcoin als hedge tegen inflatie en als waardeopslag blijft stijgen, ondersteund door de groeiende algemene acceptatie en verhoogde institutionele interesse.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Kijkend naar het technische aspect, wordt verwacht dat Bitcoin aanzienlijke weerstand zal ondervinden op het niveau van $ 24.300.

Een gunstige bullish breakout boven dit niveau zou een opleving naar $ 25.250 kunnen veroorzaken, waarbij een verdere breakout de potentie heeft om de Bitcoin-prijs naar $ 26.850 te stuwen. In het geval van een bearish trend kunnen de onmiddellijke ondersteuningsniveaus voor Bitcoin echter worden gevonden op $22.375 en $21.300.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending