Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van Bitcoin-prijs terwijl BTC een handelsvolume van $ 30 miljard ziet binnenkomen – Hoe hoog kan BTC gaan?

Gepubliceerd

op

bitcoin 2023
bitcoin

Bitcoin, ’s werelds grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, heeft de afgelopen maanden een sterke stijging van het handelsvolume gezien, met meer dan $ 30 miljard aan bitcoin die dagelijks wordt verhandeld. Dit heeft ertoe geleid dat veel investeerders en handelaren zich afvragen waar de prijs van bitcoin naartoe gaat en wat de toekomst in petto heeft voor dit zeer volatiele activum.

De prijs van Bitcoin is de laatste tijd enorm gestegen te midden van de zwakte van de Amerikaanse dollar, maar nu handelt het in een smal bereik van $ 22.740 tot $ 23.350.

Inflatiebeheersing: de opmerkingen van de Fed-voorzitter veroorzaken een kortstondige piek in de Bitcoin-prijs

De prijs van Bitcoin werd beïnvloed door de recente opmerkingen van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, over inflatiebeheersing. Hoewel Powell zijn vertrouwen uitsprak om de inflatie onder controle te krijgen, verklaarde hij ook dat het een lang en uitdagend proces zal worden. Tijdens een toespraak in de Economic Club van Washington, DC, verklaarde Powell dat er geen garantie is dat de inflatie gemakkelijk zal verdwijnen.

Hij zei echter ook dat de inflatie dit jaar aanzienlijk zou toenemen, wat positief nieuws is voor degenen die te maken hebben met “risk-on” activa zoals Bitcoin.

De Fed heeft de rentetarieven agressief verhoogd om de inflatie aan te pakken, en de recente vertraging van de renteverhogingen heeft een positief effect gehad op de cryptomarkt, die de afgelopen 30 dagen met 35% is gestegen.

Eerder werd de cryptomarkt beïnvloed door het agressieve monetaire beleid van de Fed, waardoor handelaren overstapten van risicovolle activa zoals Bitcoin naar de veiligheid van de dollar. Maar nu de Fed haar aanpak verandert, vertoont de markt weer tekenen van leven.

Concluderend, hoewel de opmerkingen van Powell een kortetermijnimpact hadden op de prijs van Bitcoin, blijven de algemene vooruitzichten voor de cryptomarkt positief aangezien de Fed vooruitgang blijft boeken bij het beheersen van de inflatie.

Bitcoin Mining Powerhouses Hut 8 en US Bitcoin Corp. bundelen krachten in fusie

Hut 8 en US Bitcoin Corp. hebben hun fusie aangekondigd, resulterend in de vorming van Hut 8 Corp. het fusiebedrijf.

In het persbericht staat dat de fusie naar verwachting een grootschalige, beursgenoteerde Bitcoin-mijnwerker zal creëren met een focus op kosteneffectieve mijnbouw, diverse inkomstenstromen en milieuvriendelijke praktijken.

Het nieuwe bedrijf krijgt toegang tot 825 MW aan energie op zes locaties, waaronder self-mining, hosting en infrastructuuractiviteiten. Het zal 5,6 EH/s geïnstalleerde mijnbouwcapaciteit en 220 MW hostinginfrastructuur hebben, aangedreven door schone energiebronnen, op de locatie in King Mountain.

Daarnaast zal het bedrijf toezicht houden op een infrastructuuractiviteitenportfolio met een gecombineerd vermogen van 680 MW, waarbij gebruik wordt gemaakt van zowel hernieuwbare als emissievrije energiebronnen.

Jaime Leverton, CEO van Hut 8, verklaarde dat de fusie de operationele geschiedenis en gediversifieerde inkomstenstromen van Hut 8 samenbrengt met de schaalbare mijnsites en beheerde infrastructuuractiviteiten van US Bitcoin, waardoor het bedrijf wordt gepositioneerd voor groei op korte termijn en toekomstige kansen.

Michael Ho, mede-oprichter en CEO van US Bitcoin Corp, voegde eraan toe dat de fusie met Hut 8 perfect past, waarbij beide bedrijven een visie op innovatie delen en zich inzetten voor het genereren van diverse inkomstenbronnen.

DCG verwijdert belang in Grayscale Crypto Trusts als onderdeel van fondsenwervingsinspanningen

DCG, het moederbedrijf van Grayscale Investments, verkoopt zijn belang in verschillende van zijn cryptocurrency-trusts als onderdeel van zijn inspanningen om fondsen te werven. Deze stap van DCG is belangrijk, aangezien Grayscale een van de grootste en meest prominente investeringsfirma’s in de cryptocurrency-industrie is.

Grayscale is vooral bekend om zijn Bitcoin Trust, dat een van de grootste beursgenoteerde voertuigen is geworden om in Bitcoin te investeren. Het bedrijf biedt ook een reeks andere cryptocurrency-trusts, waaronder trusts voor Ethereum, Bitcoin Cash en Litecoin.

Concluderend, de verkoop van het belang van DCG in Grayscale crypto-trusts is een belangrijke ontwikkeling in de cryptocurrency-markt, maar het is belangrijk om te onthouden dat deze stap gewoon deel uitmaakt van de inspanningen van het bedrijf om fondsen te werven en de groei ervan te ondersteunen.

Voor degenen die willen investeren in cryptomunten, is dit een teken dat de markt rijp is voor kansen en dat er voldoende potentieel is voor sterke rendementen in de komende jaren.

Bitcoin-prijs

Op dinsdag handelde Bitcoin volgens CoinMarketCap op $ 23.090 en kende het de afgelopen 24 uur een daling van 0,50%. Het 24-uurs handelsvolume is $15 miljard en de cryptocurrency staat bovenaan op CoinMarketCap. De marktkapitalisatie is $ 449 miljard.

De prijs van Bitcoin schommelt momenteel rond het ondersteuningsniveau van $23.000, na een recente daling van de waarde. Mocht het onder dit niveau zakken, dan bestaat de mogelijkheid dat de prijs verder daalt tot een voorspelde $22.400, wat wordt ondersteund door een stijgende trendlijn.

Uit technische analyse blijkt dat de verkoopdruk toeneemt, zo blijkt uit indicatoren van RSI en MACD. Dit kan resulteren in een daling van de waarde van Bitcoin tot $22.350 als het volgende laagste punt.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het exponentiële voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen suggereert dat het BTC/USD-paar weerstand kan ondervinden in de buurt van het $23.250-niveau, maar de trend blijft optimistisch. Als het $ 23.250 overschrijdt, bestaat de kans dat de prijs $ 23.500 bereikt, wat wijst op een waarschijnlijkheid van een waardestijging.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending