Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van Bitcoin-prijs terwijl BTC-handelsvolume stijgt tot $ 40 miljard – dit is waar BTC naartoe gaat

Gepubliceerd

op

Bitcoin Price Prediction as BTC Trading Volume Surges to $40 Billion – Here

De bitcoin-markt ervaart momenteel een stijging van het handelsvolume en bereikte in de afgelopen 24 uur $ 40 miljard. Dit is een aanzienlijke stijging ten opzichte van het vorige record van $ 34 miljard dat in mei van dit jaar werd gevestigd.

Met deze toegenomen activiteit is het belangrijk om na te denken over de toekomst van Bitcoin-prijzen en waar deze naartoe kunnen gaan.

In dit artikel bespreken we de huidige toestand van de markt en onderzoeken we enkele mogelijke scenario’s voor waar de Bitcoin-prijzen vervolgens naartoe kunnen gaan op basis van het huidige handelsvolume.

Blockchain.com schrapt personeel terwijl cryptomarkt worstelt

Blockchain.com, een van de toonaangevende cryptobedrijven, heeft onlangs aangekondigd dat het zijn personeel zal schrappen vanwege de huidige problemen op de cryptocurrency-markt. Het bedrijf heeft een moeilijke tijd doorgemaakt met zijn activiteiten omdat veel investeerders zich uit de markt hebben teruggetrokken en de prijzen aanzienlijk zijn gedaald.

Blockchain.com, een bedrijf voor digitale valuta, heeft het ontslag aangekondigd van ongeveer 150 werknemers, goed voor 25% van het personeel. De huidige bearmarkt in digitale valuta, die begon in 2022, heeft zijn tol geëist van veel bedrijven. Het ziet er niet naar uit dat deze trend snel zal eindigen en het bedrijf is slechts een van de slachtoffers.

In de afgelopen weken heeft Blockchain.com zich aangesloten bij een lijst van andere op cryptocurrency gerichte bedrijven die hun toevlucht moesten nemen tot het ontslaan van personeel vanwege de financiële gevolgen van de pandemie. Onlangs heeft Coinbase, een van de meest bekende digitale valuta-uitwisselingen, aangekondigd het personeelsbestand met ongeveer 1.000 mensen te verminderen om de operationele uitgaven de komende maanden met 25% te verminderen.

Het nieuws komt voor velen in de branche als een verrassing, aangezien Blockchain.com eerder werd gezien als een leider in de ruimte en een veilig platform bood voor gebruikers om hun digitale activa op te slaan en te verhandelen.

Marktvolumes voor Bitcoin-derivaten vertonen bemoedigende tekenen van herstel na neergang in 2022

In 2022 beleefde Bitcoin een langdurige bearmarkt, wat resulteerde in een prijsdaling van 60% en een snelle daling van de bitcoin-futures en optievolumes.

Afgelopen november zorgde de plotselinge sluiting van FTX ervoor dat het beleggerssentiment zeer negatief werd. Dit leidde tot een massale terugtrekking uit de handel in derivaten, samen met langdurige liquidaties en een algehele bearish trend in de markt.

Volgens statistieken van het blok bedroeg het handelsvolume van Bitcoin-futures ongeveer $ 1,3 biljoen in december 2021, maar daalde het dramatisch tot slechts $ 620 miljoen in november 2022, wat neerkomt op een daling van bijna 50%. Deze cijfers zijn verkregen van toonaangevende cryptocurrency-uitwisselingen.

Sinds het begin van 2023 is de prijs van Bitcoin aanzienlijk gestegen en is de derivatenmarkt ook steeds optimistischer geworden. Er werd bijvoorbeeld geregistreerd dat Bitcoin eerder deze week voor $ 24.000 werd verhandeld.

Positieve winsten in on-chain data in 2023

ProfChaine, een bekende marktanalist, tweette onlangs over de omkering van de derivatenmarkt met een bijzonder sterke short selling en een optimistisch sentiment. Zijn bericht ging vergezeld van meerdere grafieken die de 3-maands voortschrijdende jaarbasis van bitcoin-futures illustreerden.

Deze maatstaf toont de variatie in de gemiddelde prijs van termijncontracten in vergelijking met de spotprijs, wat kan duiden op een stijging of een daling. Bij het speculeren op de prijs van termijncontracten wordt een positieve verwachte koers bereikt als de prijstrend hoger is dan de contante koers, terwijl een negatieve verwachtingskoers optreedt als wordt verwacht dat de prijzen zullen dalen.

Zoals te zien is in de grafiek, is de hefboomwerking van de open rente begin 2021 gestegen, wat in tegenspraak is met eerdere voorspellingen van een daling van de marktvolumes dit jaar. Bovendien was er ook in 2022 een duidelijke daling.

De stijging van de handel in futures suggereert dat de markt sterk is en is een positieve indicator van een langdurige bull run. Dit impliceert dat beleggers kunnen verwachten dat hun beleggingen in de nabije toekomst zullen groeien.

Vandaar dat Bitcoin de laatste tijd een positieve trend doormaakt, wat tot uiting komt in de stijging van het derivatenmarktvolume. Dit duidt op een verdere groei van de prijs van de cryptocurrency.

Bitcoin-prijs

De prijs van Bitcoin staat momenteel op $23.417 en het 24-uurs handelsvolume is $18 miljard. Er is de afgelopen dag een waardedaling van 0,80% geweest. Het bekleedt de eerste plaats op CoinMarketCap met een marktkapitalisatie van ongeveer $ 451 miljard.

Bitcoin bevindt zich momenteel in een bearish trend en als het directe ondersteuningsgebied van $ 23.300 wordt verbroken, kan dit mogelijk leiden tot verdere verliezen tot $ 23.000. Er moet echter worden opgemerkt dat dit punt ook als steunpunt kan dienen vanwege de aanwezigheid van een opwaartse trendlijn.

De RSI- en MACD-indicatoren suggereren dat de verkoopdruk waarschijnlijk zal toenemen, wat resulteert in een daling van de BTC-prijs naar $22.750 als het volgende ondersteuningsniveau.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Op dit moment lijkt BTC/USD zich in een bullish fase te bevinden vanwege het 50-daagse exponentiële voortschrijdend gemiddelde van meer dan $23.300. Als de prijs met succes de $ 23.950 overschrijdt, kan deze mogelijk oplopen tot $ 24.500.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending