Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van Bitcoin-prijs terwijl BTC in 7 dagen met 14% omhoog schiet – dit is waar BTC nu naartoe gaat

Gepubliceerd

op

bitcoin crypto

De prijs van Bitcoin is de afgelopen zeven dagen aanzienlijk gestegen met 14%, waardoor velen zich afvragen waar de cryptocurrency in de nabije toekomst naartoe gaat. In deze update onderzoeken we enkele van de heersende prijsvoorspellingen van Bitcoin en analyseren we de factoren die van invloed zijn op de recente prijsbewegingen van de cryptocurrency.

De netwerkmoeilijkheid van Bitcoin zal naar verwachting de grootste stijging van het jaar ervaren

De hashrate van Bitcoin bleef in 2022 boven de 200 exahash-per-seconde (EH/s). Desalniettemin lijkt het erop dat 300 EH/s in 2023 de nieuwe norm zal zijn. Volgens recente statistieken was de hashrate van Bitcoin gemiddeld ongeveer 310,5 EH/s over de laatste 2.016 blokken, met bloktijden variërend van 8 minuten en 55 seconden tot 8 minuten en 68 seconden.

Deze indicatoren wijzen op een aanzienlijke stijging van de moeilijkheidsgraad, die op 24 februari wordt verwacht.

Hieronder volgen de resultaten van een onderzoek uitgevoerd door het National Institute of Standards and Technology (NIST). De voorspelde stijging voor deze wijziging zal tussen de 10,78% en 11,5% liggen. De huidige moeilijkheid ligt rond de 39,16 biljoen hashes, en de volgende aanpassing zal dit zeer zeker verhogen tot 40 biljoen.

Een stijging van 10,78% zou een moeilijkheidsgraad opleveren van ongeveer 43,35 biljoen hashes. Wat de beslissing ook is, een stijging van de moeilijkheidsgraad zal het moeilijker maken voor Bitcoin-mijnwerkers om nieuwe blokken te ontdekken.

De verwachte toename van de netwerkmoeilijkheid van Bitcoin, gecombineerd met een hoge hashrate en kortere bloktijden, betekent dat het voor miners moeilijker zal worden om nieuwe blokken te ontdekken. Dit kan resulteren in een vertraging van de snelheid waarmee nieuwe Bitcoin wordt geproduceerd en mogelijk een prijsstijging veroorzaken vanwege de schaarste.

Bovendien kunnen de toename van de hashrate van Bitcoin en de concentratie van mijnkracht in een paar grote mijnpools ook zorgen baren over centralisatie en veiligheidsrisico’s. Desalniettemin kunnen de hoge hashrate en de concentratie van mining-kracht ook de algehele beveiliging van het Bitcoin-netwerk verbeteren, waardoor het beter bestand is tegen mogelijke aanvallen.

Samenvattend kunnen de verwachte veranderingen in de netwerkproblemen en hashrate van Bitcoin een aantal implicaties hebben voor de prijs, veiligheid en decentralisatie. De volledige impact zal echter afhangen van verschillende factoren, waaronder de marktvraag, ontwikkelingen op het gebied van regelgeving en technologische vooruitgang.

IoV Labs presenteert RIF Flyover om eenvoudig over te stappen tussen Bitcoin en onderstam

IoV Labs, een blockchain-technologiebedrijf gevestigd in Zuid-Amerika, heeft RIF Flyover geïntroduceerd, een open-sourceprotocol dat is ontworpen om naadloze overdrachten tussen de belangrijkste Bitcoin-blockchain en de Rootstock-zijketen mogelijk te maken, wat resulteert in snellere transacties.

RIF is een gedecentraliseerde infrastructuurprotocolsuite die de ontwikkeling van schaalbare gedecentraliseerde applicaties binnen één enkel ecosysteem mogelijk maakt. RIF Flyover, ook wel Repayment Protocol genoemd, is een niet-bewarende overbruggingsmethode die soepelere en snellere overdrachten tussen Bitcoin en Rootstock-zijketen mogelijk maakt via externe liquiditeitsverschaffers.

Het unieke ontwerp maakt veilige cross-chain-overdrachten mogelijk, aangezien gebruikers derden geen toegang tot hun geld of privésleutels hoeven te geven, in tegenstelling tot traditionele cross-chain-bruggen.

Potentiële impact

De lancering van RIF Flyover door IoV Labs kan een positieve invloed hebben op de bruikbaarheid en algehele waarde van Bitcoin. Door snellere en soepelere overdrachten tussen de belangrijkste Bitcoin-blockchain en de Rootstock-zijketen mogelijk te maken, kan het RIF Flyover-protocol het nut van Bitcoin verbeteren en het aantrekkelijker maken voor gebruikers die op zoek zijn naar een efficiëntere en naadloze ervaring.

Bitcoin-prijs

Vanaf nu is de huidige live prijs van Bitcoin $ 24.650, en het 24-uurs handelsvolume is $ 29,2 miljard. In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een daling van bijna 1% doorgemaakt. Met een live marktkapitalisatie van $475 miljard staat Bitcoin momenteel op nummer 1 op CoinMarketCap.

Vanuit technisch oogpunt handelt Bitcoin momenteel zijwaarts en is beperkt tot een smal bereik tussen de $ 24.300 en $ 25.300. Het lijkt erop dat veel beleggers wachten op de publicatie van de notulen van de vergadering van het Amerikaanse Federal Open Market Committee (FOMC) voordat ze grote stappen zetten.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

De FOMC-bijeenkomsten kunnen een aanzienlijke impact hebben op de cryptocurrency-markt, omdat ze inzicht geven in het monetaire beleid van de Verenigde Staten. Beleggers volgen de notulen vaak nauwlettend om een ​​beter inzicht te krijgen in de toekomstige richting van rentetarieven, inflatie en economische groei.

Gezien de anticipatie rond de notulen van de FOMC-vergadering, is het geen verrassing dat Bitcoin binnen een relatief krap bereik handelt. Zodra de notulen zijn vrijgegeven, is het echter mogelijk dat we enige beweging in de cryptocurrency-markten zien, aangezien investeerders reageren op nieuwe informatie of inzichten.

Als de prijs van Bitcoin zou dalen tot onder het huidige ondersteuningsniveau van $23.750, zou het volgende ondersteuningsniveau $22.850 zijn. Dit niveau wordt bepaald door het 50% Fibonacci-retracementteken, een veelgebruikte technische analysetool die potentiële steun- en weerstandsniveaus identificeert op basis van de vorige prijsactie.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending