Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van Bitcoin-prijs terwijl BTC met 2% stijgt – Dit is het volgende BTC-doel

Gepubliceerd

op

bitcoin

Bitcoin, ’s werelds meest populaire cryptocurrency, heeft onlangs een aanzienlijke prijsstijging gezien, met een stijging van 2%. Als gevolg hiervan kijken investeerders en handelaren reikhalzend uit naar het volgende potentiële doelwit voor BTC. De prijs van Bitcoin is in de loop van de dag gedaald, wat vermoedelijk het resultaat is van de publicatie van de FOMC (Federal Open Market Committee) notulen.

Deze informatie heeft voor onzekerheid op de markt gezorgd en kan hebben bijgedragen aan de daling van de BTC-prijzen.

Bitcoin in de balans: hoe renteverhogingen de BTC-prijzen beïnvloeden

Op 22 februari heeft de Amerikaanse Federal Reserve de notulen van haar Federal Open Market Committee (FOMC) vrijgegeven. Uit de FOMC-notulen bleek dat de Fed van plan is de rentetarieven langer te verhogen dan veel beleggers hadden verwacht na het rapport van de Consumer Price Index (CPI) van januari, waaruit bleek dat de inflatie hoger was dan verwacht, met een stijging van 0,5%.

Als gevolg hiervan verhoogde de Federal Reserve de benchmark Fed Funds-rente met 25 basispunten. Beleggers houden de notulen van de Federal Reserve nauwlettend in de gaten nu de marktvolatiliteit is toegenomen.

De cryptomarkt maakt vandaag een neergang door, met BTC/USD en andere cryptocurrencies die corrigeren na de publicatie van de FOMC-minuten, wat suggereert dat verdere rentestijgingen in het verschiet liggen als de inflatie sterk blijft.

Stijgende US Dollar Index houdt BTC onder druk

Uit de notulen van de vergadering van de Amerikaanse Federal Reserve bleek dat ambtenaren vastbesloten zijn om een ​​meer geleidelijk tempo van renteverhogingen te gebruiken om de toenemende inflatie aan te pakken, die de waarde van de dollar heeft doen stijgen.

De DXY-index, die een maatstaf is voor de waarde van de Amerikaanse dollar ten opzichte van een mandje met andere belangrijke valuta’s, schommelt momenteel rond de 104,50 en nadert zijn wekelijkse hoogtepunt.

Er is een sterke historische correlatie tussen de bewegingen van de DXY-index en de prijzen van cryptocurrency. Wanneer de DXY stijgt, neigt de waarde van Bitcoin doorgaans te dalen.

Bitcoin Beach Festival maakt golven in Brazilië met crypto-educatie en carnavalplezier

Het inaugurele Bitcoin Beach-evenement werd onlangs gehouden in Jericoacoara, Brazilië, waar de behoefte aan effectieve alternatieven voor traditionele financiering dringender is dan ooit vanwege financiële onzekerheid.

Het evenement besloeg drie dagen, van 18 februari tot 21 februari 2023, en bevatte zes vooraanstaande sprekers, evenals een carnavalsoptreden met een Bitcoin-thema. Het evenement was bedoeld om de jeugd van het land te informeren over Bitcoin en de mogelijke voordelen ervan.

Evenementen die Bitcoin-educatie promoten, kunnen helpen om financiële geletterdheid te vergroten en de acceptatie van cryptocurrencies door de algemene bevolking te versnellen.

Bovendien suggereren recente gegevens dat de vraag naar Bitcoin-betalingen hoger is in Zuid-Amerika en dat de Braziliaanse regering stappen onderneemt om cryptocurrencies te integreren in het dagelijks leven van haar burgers.

BBP-groei in het vierde kwartaal van de VS herzien tot 2,7%

Het Amerikaanse ministerie van Handel heeft de economische groei van het land in het vierde kwartaal van 2022 naar beneden bijgesteld als gevolg van een daling van de consumentenbestedingen en een stijging van de door de Federal Reserve gewenste inflatiestatistieken.

De nieuwe cijfers laten zien dat het voor inflatie gecorrigeerde bruto binnenlands product (bbp), dat de totale waarde vertegenwoordigt van alle goederen en diensten die in de VS worden geproduceerd, tijdens de periode met 2,7% op jaarbasis is gegroeid. Dit is lager dan de eerder gerapporteerde groei van 2,9%.

In het vierde kwartaal van 2022 groeide de Amerikaanse economie op jaarbasis met 2,7% op kwartaalbasis, iets minder dan de eerdere schatting van 2,9%. De consumentenbestedingen stegen met 1,4%, de kleinste stijging sinds Q1 2022 en lager dan de vervroegde raming van 2,1%.

Over het algemeen, wanneer de Amerikaanse economie sterk is, stijgen de Bitcoin-prijzen meestal omdat investeerders op zoek zijn naar alternatieve activa. Andere factoren, zoals de wereldwijde economische omstandigheden, overheidsvoorschriften en het beleggerssentiment, hebben echter ook invloed op de Bitcoin-prijzen. Het is essentieel om deze factoren en de algemene marktomstandigheden bij te houden om de richting van de Bitcoin-prijzen nauwkeurig te kunnen voorspellen.

Bitcoin-prijs

Vanaf nu staat de live prijs van Bitcoin op $24.050, met een handelsvolume van $31 miljard in de afgelopen 24 uur. Het heeft momenteel de eerste plaats op CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $ 464 miljard.

Op het tijdsbestek van 2 uur vertoont Bitcoin een stijgend driehoekspatroon met een opwaartse trendlijn die ondersteuning biedt rond het niveau van $24.000. Als de prijs van Bitcoin onder dit niveau zakt, wordt verwacht dat het volgende ondersteuningsniveau rond de $23.400 zal liggen. Bovendien bevinden de RSI- en MACD-indicatoren zich beide in de verkoopzone, wat extra verkoopdruk op Bitcoin uitoefent.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het weerstandsniveau van Bitcoin staat op $24.500. Een sterke stijging van de koopdruk zou de prijs tot boven dit niveau kunnen drijven en mogelijk een uitbraak teweegbrengen, wat de weg vrijmaakt voor BTC om het volgende weerstandsniveau op $25.200 te testen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending