Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van Bitcoin-prijs terwijl BTC voorbij de $ 24.000 schiet – Begint er een nieuwe bullmarkt?

Gepubliceerd

op

bitcoin crypto

 

Bitcoin is goed bezig terwijl het voorbij de $ 24.000 schiet, en beleggers vragen zich af of er een nieuwe bullmarkt aanbreekt. Nadat Bitcoin in december 2017 een recordhoogte bereikte, leed het een grote crash en worstelt het sindsdien om zijn eerdere hoogten te herwinnen.

Recente gebeurtenissen, zoals grote bedrijven die in Bitcoin investeren en institutionele acceptatie, hebben echter geleid tot een stijging van de prijzen, waardoor velen speculeren dat er een nieuwe bullmarkt in aantocht is.

Bovendien wordt de recente oprichting van een nieuwe eenheid door de Bank of New York Mellon, gericht op het helpen van klanten bij het aanhouden, overdragen en uitgeven van digitale activa, gezien als een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de recente stijging van de waarde van Bitcoin.

Laten we eens nader bekijken wat de drijvende kracht achter de stijging van Bitcoin is en wat analisten zeggen over de toekomstige prijsvoorspellingen.

Crypto-markt stijgt te midden van acceptatie en sterke verkoopcijfers in de VS

De wereldwijde cryptocurrency-markt is vandaag getuige geweest van een sterke stijging, voornamelijk als gevolg van de toename van institutionele acceptatie en interesse van belangrijke bedrijven. Beleggers werden ook aangemoedigd door de robuuste cijfers over de detailhandelsverkopen in de VS, die eerder als goed nieuws voor de winst worden gezien dan als een bezorgdheid dat het renteverhogingen zou stimuleren.

Bovendien heeft de lancering van het non-fungible tokens (NFT‘s)-protocol Ordinals in januari 2023 ertoe geleid dat de gemiddelde grootte van een Bitcoin-blok voor het eerst sinds de oprichting van de cryptocurrency in 2009 2,5 gigabyte (GB) bereikte, wat bijdroeg aan de opwaartse trend van de markt. tendens.

Als gevolg hiervan heeft de wereldwijde cryptomarktkapitalisatie een nieuw record van $ 1,11 biljoen bereikt, een stijging van 8,55 procent in 24 uur op het moment van schrijven.

De gemiddelde blokgrootte van Bitcoin is getuige van een scherpe toename

De gemiddelde blokgrootte van Bitcoin heeft een recordhoogte bereikt, voor het eerst sinds de oprichting van de cryptocurrency in 2009 meer dan 2,5 gigabyte (MB). Dit is te danken aan de implementatie van het non-fungible tokens (NFTs)-protocol Ordinals, dat werd geïntroduceerd door software-engineer Casey Rodarmor in januari 2023.

Dankzij het protocol konden Bitcoin-netwerkgebruikers digitale artefacten produceren, waaronder JPEG-foto’s, PDF-documenten, audiobestanden en videobestanden. De blokgroottes namen met meer dan 2 MB toe in de weken na de lancering van het protocol, wat wijst op een aanzienlijke groei in de netwerkactiviteit van Bitcoin.

Dit benadrukt een opmerkelijke ontwikkeling in de groei van Bitcoin, omdat het de potentie heeft om netwerkactiviteit te stimuleren, zelfs zonder de traditionele overdracht van contant geld voor financiële doeleinden.

Amerikaanse dollar verliest zijn kracht

De US-dollar, die tijdens de vorige sessie was gestegen naar bijna het hoogste punt in zes weken van 104,11, begon de laatste tijd te verzwakken. Winstnemingen na de aanzienlijke stijgingen van deze week hebben geleid tot een daling van de US-dollar ten opzichte van een mandje valuta’s.

De dollarindex en de dollarindexfutures zijn met circa 0,2% gedaald. Met positieve indicaties van verbetering op de Amerikaanse arbeidsmarkt en inflatie, zijn de markten onzeker over waar de rente dit jaar zal pieken. Dit heeft ertoe geleid dat traders voorzichtig zijn met het nemen van riskantere weddenschappen op Aziatische valuta’s.

Amerikaanse wekelijkse eerste werkloosheidsaanvragen lager dan verwacht, gedaald tot 194.000

Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft donderdag een update vrijgegeven die aangeeft dat er in de week die eindigde op 11 februari 194.000 nieuwe aanvragen voor werkloosheidsuitkeringen waren. Deze stand is iets hoger dan het aantal van 190.000 van vorige week; het is ook vergelijkbaar met de 195.000 gelezen van de voorgaande week.

Uit het rapport bleek dat het voor seizoen gecorrigeerde verzekerde werkloosheidspercentage 1,2% bedroeg, terwijl het voortschrijdend gemiddelde over vier weken 189.500 bedroeg, wat een lichte stijging van 500 vertegenwoordigde ten opzichte van het gecorrigeerde gemiddelde van de vorige week.

Ze benadrukken ook dat het voor seizoen gecorrigeerde cijfer voor het aantal mensen dat vorige week een baan heeft in de VS 156.000 bedroeg in vergelijking met het herziene cijfer van vorige week van 146.000.

Bitcoin-prijs

Momenteel staat de huidige live Bitcoin-prijs op $ 22.974, met een handelsvolume van $ 25 miljard in de afgelopen 24 uur. Gedurende deze periode is de prijs van Bitcoin met bijna 4% gestegen. Het behoudt met name zijn positie aan de top van CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $ 443 miljard.

Op technisch niveau heeft Bitcoin een belangrijk dubbel weerstandsniveau van $24.300 overtroffen. Nu de huidige kaarsen boven dit niveau sluiten, is er een grotere kans op voortzetting van de bullish trend in BTC. De directe weerstandsniveaus voor Bitcoin zijn $25.450 en $26.000.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

In het geval van een bearish uitbraak onder het niveau van $24.300, zou de prijs van Bitcoin kunnen dalen naar het niveau van $22.500, dat wordt ondersteund door een opwaarts kanaal.

De RSI- en MACD-indicatoren bevinden zich echter in de koopzone en Bitcoin heeft ook een opwaarts kanaal gevormd, wat wijst op een grote kans op aanhoudende bullish trading boven het $24.300-niveau.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending