Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van Bitcoin-prijs terwijl Bulls BTC boven $ 19.500 houden – Waar gaat BTC nu naartoe?

Gepubliceerd

op

Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC)

‘S Werelds beste cryptocurrency, Bitcoin, is sterk gedaald en bereikte de laagste waarde in twee maanden. De op een na meest waardevolle cryptocurrency, Ether, kende ook een vergelijkbare neerwaartse trend in waarde.

Op 10 maart zakte Bitcoin voor het eerst in bijna twee maanden kort onder de $20.000 en bereikte een dieptepunt van $19.918.

De agressieve houding van de Federal Reserve heeft echter invloed gehad op de cryptomarkt, wat aangeeft dat de volgende renteverhoging de marktconsensus zal overtreffen, wat onzekerheid veroorzaakt bij handelaren en investeerders.

Bovendien heeft het recente optreden van de overheid verder bijgedragen aan de achteruitgang van de cryptocurrency-markt, waardoor het voor de sector moeilijk is om een ​​positieve impuls te krijgen.

Risicovolle stemming in cryptomarkt

De wereldwijde cryptocurrency-markt maakt een neergang door, waarbij verschillende cryptocurrencies aanzienlijke verliezen lijden. Het beleggersvertrouwen werd aangetast door zorgen over aanstaande rentestijgingen en onzekerheid over de regelgeving, wat bijdroeg aan een wereldwijde bearmarkt.

Het is vermeldenswaard dat de recente uitspraken van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, de marktonzekerheid hebben vergroot. Powell’s agressieve houding ten aanzien van toekomstige rentestijgingen heeft geleid tot angst over de mogelijke impact op de cryptocurrency-sector.

Bovendien hebben recente regelgevende maatregelen tegen grote spelers zoals Paxos en Binance en het harde optreden van de SEC tegen gecentraliseerde staking het negatieve sentiment in de cryptomarkt vergroot.

Dit heeft de onzekerheid rond de regelgeving voor cryptocurrencies vergroot, wat van oudsher een omstreden kwestie is geweest voor de industrie.

Bullish Amerikaanse dollar draagt ​​bij aan druk op cryptomarkt

Aan de andere kant was de sterkere Amerikaanse dollar een andere factor die negatieve druk uitoefende op de cryptocurrency-markt. Nu de recente uitspraken van Fed-voorzitter Jerome Powell over mogelijke renteverhogingen om de inflatie in bedwang te houden het marktsentiment hebben gedomineerd, heeft de Amerikaanse munt een impuls gekregen. Als gevolg hiervan is de dollar gestegen ten opzichte van belangrijke valuta’s.

Vandaar dat de bullish trend in de Amerikaanse dollar ook de markt voor cryptocurrency heeft beïnvloed, wat heeft bijgedragen aan recente verliezen in Bitcoin en andere cryptocurrencies.

Wanneer de Amerikaanse dollar sterk is, hebben beleggers de neiging om hun geld weg te schuiven van risicovollere investeringen zoals cryptocurrencies naar veilige havens.

Het algemene marktsentiment is voorzichtig, aangezien de uitspraken van Powell voor onzekerheid hebben gezorgd bij handelaren en investeerders. Gezien de mogelijkheid van verdere rentestijgingen, houden velen nauwlettend in de gaten voor eventuele aanvullende aanwijzingen van de Federal Reserve over haar intenties.

$ 1 miljard aan Bitcoin verplaatst van in beslag genomen Amerikaanse portefeuilles

In maart 2023 werd ongeveer 50.000 Bitcoin ter waarde van $ 1 miljard overgemaakt van door de politie in beslag genomen rekeningen in de Verenigde Staten. De meeste overdrachten waren echter intern, met 9.861 BTC verzonden naar Coinbase en de rest verdeeld over twee portemonnee-adressen.

Daarom heeft de onverwachte overdracht geleid tot bezorgdheid bij handelaren en investeerders over mogelijke marktturbulentie in de toekomst. Het is vermeldenswaard dat de impact van zo’n massale BTC-overdracht onzeker is, aangezien het niet bekend is of de ontvangers het geld zullen verkopen of behouden.

De overdracht zou echter mogelijk de verkoopdruk op de markt kunnen vergroten, waardoor de BTC-prijzen zouden kunnen dalen. Aan de andere kant, als de fondsen worden vastgehouden door de begunstigden, kan het circulerende aanbod van BTC afnemen, wat mogelijk kan resulteren in een prijsstijging.

Bitcoin-prijs

De live Bitcoin-prijs is $ 19.969, met een 24-uurs handelsvolume van $ 36 miljard. In de afgelopen 24 uur is Bitcoin met 8,16% gedaald. Het staat bovenaan op CoinMarketCap met een live marktkapitalisatie van $385 miljard.

Bitcoin wordt verhandeld onder $21.000 en wordt geconfronteerd met weerstand van $20.400, met grote weerstand in de buurt van $22.000. Een slot boven de $22.600 kan een bullish momentum naar $23.000 teweegbrengen.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het niet vrijmaken van $ 21.000 kan leiden tot een daling in de richting van $ 19.800 of zelfs $ 18.400.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending