Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van Bitcoin-prijs terwijl het handelsvolume van $ 40 miljard binnenstroomt – kopen whales?

Gepubliceerd

op

bitcoin

 

De prijsvoorspelling van Bitcoin blijft ongewijzigd, ondanks het feit dat ’s werelds grootste digitale asset op basis van marktkapitalisatie de laatste tijd in het nieuws is vanwege de recente stijging van het handelsvolume. Met een handelsvolume van meer dan $40 miljard in de afgelopen dagen, bruist de markt van activiteit en veel investeerders vragen zich af wat dit zou kunnen betekenen voor de toekomst van Bitcoin.

In deze update onderzoeken we de impact van deze stijging van het handelsvolume op de prijs van Bitcoin en analyseren we de rol die whalesspelen in het huidige marktscenario.

Crypto Fundamentele Outlook: Binance, Kraken en Coinbase

Ondanks de bezorgdheid van sommige crypto traders over mogelijke regelgevende schokken in de nabije toekomst, blijft een groep spraakmakende investeerders onaangedaan. Na de tijdelijke opschorting van stortingen en opnames van Amerikaanse dollars door Binance, zou er een crisisscenario kunnen ontstaan ​​als er geen Amerikaanse banken opstaan ​​om steun te bieden.

Hoewel er volgende week misschien meer duidelijkheid komt over de situatie, resulteerde de recente schikking van $30 miljoen tussen Kraken en de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) in een plotselinge daling van de marktprijzen.

Na de schikking waarschuwde Brian Armstrong, CEO van Coinbase, dat de SEC crypto-staking mogelijk helemaal zou kunnen verbieden. Tegen deze achtergrond suggereren recente opmerkingen van SEC-voorzitter Gary Gensler dat crypto bedrijven verplicht zullen worden om volledige onthullingen te doen, wat de mogelijkheid van dergelijke acties in de toekomst verder ondersteunt.

Gensler ging zelfs zo ver om te stellen dat naleving van Amerikaanse wetten met betrekking tot volledige en getrouwe onthullingen de enige manier zou kunnen zijn voor crypto bedrijven om levensvatbaar te blijven.

Analyse van de rol van whales

whaleszijn grote investeerders die een aanzienlijk deel van een bepaald activum bezitten en de mogelijkheid hebben om met hun acties een aanzienlijke invloed op de markt uit te oefenen. Op de cryptocurrency markt kunnen de activiteiten van whaleseen aanzienlijke impact hebben op de prijs van digitale activa, waaronder Bitcoin.

Recente gegevens en statistieken suggereren dat de huidige toename van het handelsvolume mogelijk te wijten is aan de betrokkenheid van whalesop de markt. De analyse van hun activiteiten biedt waardevolle inzichten in de markttendens en kan beleggers helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Bitcoin whales, individuen die meer dan $ 1 miljoen aan BTC hadden, profiteerden van een prijsdaling door meer te kopen tegen de huidige prijzen. Gegevens uit de keten laten zien dat deze koopwoede bijzonder hoog was na de ineenstorting van de FTX in november 2022.

Het gedrag van deze whalessuggereert dat de negatieve gevoelens rond Kraken’s opschorting van crypto staking diensten van korte duur zouden zijn, en dat ze een kans zien om aanzienlijke hoeveelheden BTC te kopen onder de drempel van $ 22.000.

IMF: El Salvador’s “beperkte” Bitcoin-gebruik vermindert de voorspelde risico’s

Het IMF heeft El Salvador gewaarschuwd om voorzichtig te zijn bij het uitbreiden van de betrokkenheid van de overheid bij Bitcoin, aangezien het speculatieve karakter van de digitale valuta ervoor heeft gezorgd dat de prijzen zijn gedaald.

Ondanks het “beperkte” gebruik van Bitcoin door het land, benadrukte het IMF de risico’s voor El Salvador’s fiscale houdbaarheid, consumentenbescherming en financiële stabiliteit.

Het IMF benadrukte de noodzaak van meer transparantie in zowel Bitcoin-transacties als de financiële toestand van de Chivo portemonnee in staatsbezit. Aangezien het gebruik van Bitcoin als legale valuta in El Salvador zou kunnen groeien, adviseerde het IMF het land om plannen voor de uitgifte van symbolische obligaties, die juridische en financiële risico’s met zich meebrengen, te heroverwegen.

IMF adviseert El Salvador om geen tokenized bonds uit te geven

Het IMF heeft El Salvador aanbevolen om geen symbolische obligaties uit te geven vanwege hun juridische en financiële risico’s. De verklaring benadrukte de speculatieve aard van cryptomarkten en de fiscale kwetsbaarheid van het land, en benadrukte de noodzaak van voorzichtigheid bij het uitbreiden van de blootstelling van de overheid aan Bitcoin.

Het IMF riep op tot meer transparantie in de financiële toestand van de Chivo-portemonnee, evenals de Bitcoin transacties in El Salvador.

PayPal stopt Stablecoin-project na melding van $ 600 miljoen in Crypto Holdings

Volgens het rapport had PayPal $ 291 miljoen aan Bitcoin en $ 250 miljoen aan Ethereum, met nog eens $ 63 miljoen aan andere digitale activa zoals Bitcoin Cash en Litecoin (geen uitsplitsing verstrekt). Het bedrijf merkte op dat een externe bewaarder deze activa op zijn naam hield ten behoeve van zijn klanten.

PayPal identificeerde de onzekere regelgeving als een risico voor zijn bedrijf, daarbij verwijzend naar de onduidelijke juridische status van sommige cryptomunten en de mogelijke behoefte aan aanvullende licenties als gevolg van het veranderende regelgevingslandschap. Het bedrijf uitte zijn bezorgdheid dat het huidige en toekomstige aanbod van cryptocurrency voor klanten het zou kunnen onderwerpen aan aanvullende wettelijke verplichtingen.

Het gebrek aan duidelijkheid over de regelgeving in de VS is een groeiende zorg voor cryptobedrijven, zoals blijkt uit de recente handhavingsactie tegen Kraken door de SEC, resulterend in een boete van $ 30 miljoen voor de uitwisseling.

Bitcoin-prijs

BTC-prijs is $ 21.810 met een 24-uurs handelsvolume van $ 15,3 miljard. Het is de afgelopen 24 uur met 0,45% gestegen met een nummer 1-positie, een marktkapitalisatie van $ 420,7 miljard, 19,3 miljoen in omloop en een maximale voorraad van 21 miljoen BTC-munten.

Bitcoin brak zaterdag een belangrijke ondersteuningszone op $ 21.875, waardoor de kans op een bearish trend in BTC toenam. Een bullish doorbraak van dit niveau zou kunnen leiden tot de volgende weerstandsniveaus van $22.300 of $22.850.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als het echter niet onder het niveau van $ 21.750 komt, kan het blijven dalen naar het niveau van $ 21.200. Als de prijs van BTC onder dit niveau zakt, kan deze dalen tot $20.600, wat de onmiddellijke steun is.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending