Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van Bitcoin-prijzen naarmate BTC het belangrijkste ondersteuningsniveau nadert – waar is het volgende BTC-doel?

Gepubliceerd

op

bitcoin en ethereum

bitcoin en ethereum

Bitcoin heeft een volatiele periode doorgemaakt, waarbij de cryptocurrency de afgelopen week met bijna 4% is gedaald. Op het moment van schrijven nadert BTC een belangrijk ondersteuningsniveau, waarbij analisten de markt nauwlettend volgen om te bepalen waar het volgende doelwit voor het digitale activum zal zijn.

In deze context is het essentieel om de factoren te onderzoeken die de prijs van BTC op korte en lange termijn kunnen beïnvloeden.

Hoe stijgende rentetarieven Bitcoin en andere digitale activa beïnvloeden

In januari steeg de inflatie met 5,4% in vergelijking met het voorgaande jaar, volgens het Personal Consumption Expenditures (PCE)-rapport dat op 24 februari werd vrijgegeven door het Bureau of Economic Analysis (BEA).

De kerninflatie, die de Federal Reserve bij voorkeur gebruikt om de inflatie te meten, is sinds januari 2022 met 4,7% gestegen. De US Dollar Index (DXY) bereikte 105,26, het hoogste niveau sinds 6 januari, wat de impact van de stijgende inflatie weerspiegelt.

De Federal Reserve heeft een totale inflatie van 2% als doel gesteld en er wordt verwacht dat er meer renteverhogingen zullen plaatsvinden om de inflatie aan te pakken. Als gevolg van de mogelijke renteverhogingen verwacht het merendeel van de markt dat de Federal Reserve de rentetarieven zal blijven verhogen.

Toen de PCE-gegevens in januari een inflatiestijging van 5,4% onthulden, daalde BTC/USD, wat aangeeft dat Bitcoin gevoelig is voor stijgende rentetarieven.

Investeren in cryptocurrency en de waarschuwende houding van het IMF

Tijdens de G20-conferentie in Bengaluru op 25 februari suggereerde IMF-directeur Kristalina Georgieva dat het verbieden van private cryptocurrencies een optie zou kunnen zijn. Het IMF heeft ook nieuwe richtlijnen voorgesteld voor zijn lidstaten over het reguleren van cryptocurrencies, uiteengezet in een rapport van 23 februari.

Het actieplan met negen punten van het bureau benadrukt de noodzaak om te voorkomen dat cryptocurrency-activa worden erkend als officieel geld of wettig betaalmiddel, terwijl strengere regels voor virtuele valuta worden geïmplementeerd om de financiële stabiliteit te verbeteren.

De strikte houding van het IMF ten aanzien van cryptocurrencies zou kunnen leiden tot meer toezicht en regulering, wat van invloed kan zijn op de acceptatie en waarde van BTC/USD.

Wat is de moeilijkheidsgraad van Bitcoin Mining en hoe beïnvloedt dit de winstgevendheid?

Op 24 februari 2023 bereikte de moeilijkheidsgraad van het minen van bitcoin een recordhoogte (ATH). Volgens on-chain data klom de mining-moeilijkheid naar 43.05 in de meest recente herberekening bij blok 778.323.

In de afgelopen twee weken is de moeilijkheidsgraad van het minen van bitcoin met 9,95% toegenomen tot een nieuw record ooit, wat aangeeft dat meer miners de markt betreden om te profiteren van de stijging van de BTC-prijs.

De mining-moeilijkheidsgraad meet hoeveel iteraties mijnwerkers moeten uitvoeren om de hash van een Bitcoin-blok te verkrijgen. Als gevolg hiervan neemt de complexiteit van het oplossen van een blok toe met de grootte ervan, waardoor de winstgevendheid van mijnbouw afneemt.

Hoewel mijnbouwproblemen niet direct van invloed zijn op de prijs, resulteert een toename van de moeilijkheidsgraad in een hogere energiebehoefte om één BTC te ontginnen, waardoor het voor mijnwerkers duurder wordt om winstgevend te blijven.

Een stevige maar bereikgebonden BTC is een positieve indicatie voor bulls. Ondanks de huidige dip in Bitcoin-prijs, heeft het activum het potentieel om te herstellen. Mijnwerkers zijn ook optimistisch over het herstel van de BTC/USD-prijs.

Bitcoin-prijs

Op 26 februari begon BTC/USD te handelen tegen $23.177,00. Momenteel wordt het verhandeld tegen $ 23.245,00, een stijging van 0,78% in de afgelopen 24 uur. De hoogste waarde van BTC/USD in de afgelopen 24 uur was $23.302,00, terwijl de laagste waarde $23.083,00 was. De waarde van BTC is de afgelopen week echter met meer dan 5,5% gedaald.

Het onmiddellijke ondersteuningsniveau van het BTC/USD-paar ligt op $22.800, en als het onder dit niveau doorbreekt, kan dit de prijs van BTC mogelijk blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied op het $22.150-niveau.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Bitcoin ondervindt nog steeds weerstand op het niveau van $ 23.500, terwijl het onmiddellijke ondersteuningsniveau op $ 22.800 blijft. Een doorbraak onder het ondersteuningsniveau zou BTC kunnen blootstellen aan het volgende ondersteuningsgebied voor $22.150.

Aangezien het BTC/USD-paar echter de oververkochte zone is binnengegaan, bestaat de kans dat BTC herstelt en het weerstandsniveau van $23.500 doorbreekt, wat mogelijk resulteert in een prijs van $24.250.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending