Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van de Bitcoin-prijs nu BTC een nieuw hoogtepunt bereikt voor 2023 – hier gaat het nu naartoe

Gepubliceerd

op

bitcoin crypto

 

Tijdens de handelssessie in de VS zijn er optimistische vooruitzichten voor de prijsvoorspelling van Bitcoin, aangezien BTC is hersteld van het ondersteuningsniveau van $23.300. De prijs van Bitcoin heeft de afgelopen dagen een achtbaanrit gemaakt, met aanzienlijke prijsstijgingen gevolgd door scherpe dalingen.

Binance CEO weerlegt claims van USDC-delisting te midden van SEC’s regelgevende acties

Binance, dat de meeste transacties heeft van alle cryptocurrency-exchanges, overweegt naar verluidt de banden met zijn Amerikaanse zakenpartners te verbreken. Volgens een recent rapport van Bloomberg overweegt Binance de notering van tokens van bedrijven in de Verenigde Staten te schrappen vanwege het recente regelgevende optreden van de Securities Exchange Commission (SEC).

Aangezien de SEC meer aandacht besteedt aan de crypto-industrie, is Binance een van de vele beurzen die haar beleid en procedures herzien om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de wettelijke vereisten.

Nadat de Securities and Exchange Commission (SEC) zei dat BUSD, een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, een beveiliging is en vervolgens het cryptobedrijf Paxos aanklaagde, is de relatie tussen beurzen en de Amerikaanse regelgevende instantie gespannen en onzeker geworden.

In het licht van deze ontwikkelingen is Binance naar verluidt bezig haar investeringen in de Verenigde Staten opnieuw te evalueren. Hoewel Binance geen vergunning heeft om in de VS te opereren, doet het zaken in het land via haar dochteronderneming Binance.US.

Nu de regelgevende druk echter toeneemt, is Binance slechts een van de vele crypto-uitwisselingen die nu hun activiteiten herzien en wijzigingen in hun bedrijfsmodellen overwegen om te blijven voldoen aan de Amerikaanse regelgeving.

Binance CEO reageert snel op beschuldigingen

Als reactie op de beschuldigingen ontkende de CEO van Binance, Changpeng Zhao (CZ), op Twitter de beweringen. CZ reageerde op een opmerking op het socialemediaplatform en verklaarde:

De CEO van Binance, Changpeng Zhao, is onlangs betrokken geweest bij controverses. Uit een rapport van Reuters bleek dat Binance 400 miljoen dollar heeft overgemaakt van een “geheime” rekening die is gekoppeld aan haar dochteronderneming, Binance.US, aan een handelsonderneming die eigendom is van CZ, genaamd Merit Peak.

Het bedrijf, dat in 2019 op de Britse Maagdeneilanden werd opgericht, had eerder meer dan $ 1 miljoen geïnvesteerd in de Amerikaanse dochteronderneming van Binance. De transactie werd gefaciliteerd door Silvergate Bank, een cryptovriendelijke financiële instelling.

SEC beweert dat de CEO van Terraform Labs meer dan 10.000 Bitcoin heeft overgedragen na de ineenstorting

De SEC heeft Terraform Labs en oprichter Do Kwon aangeklaagd wegens het naar verluidt overboeken van miljoenen dollars aan Bitcoin naar een Zwitserse bankrekening na de ineenstorting van het bedrijf in mei. De rechtszaak omvat beschuldigingen van de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

De beklaagden zouden meer dan 10.000 Bitcoin van Terraform- en Luna Foundation Guard-accounts naar een niet-gehoste portemonnee buiten de uitwisselingsplatforms hebben verplaatst.

Sindsdien hebben Terraform en Kwon naar verluidt Bitcoin overgedragen aan een Zwitserse financiële instelling en omgezet in contanten, wat heeft geleid tot meer dan $100 miljoen aan opnames sinds juni 2022.

De ineenstorting van de onderneming van Kwon heeft meer dan $ 40 miljard aan gecombineerde marktwaarde gewist. FINMA, de Zwitserse financiële toezichthouder, weigerde commentaar te geven op de zaak.

Binance beoordeelt Amerikaanse investeringen in het licht van regelgevend optreden

Terwijl het regelgevende toezicht op Binance doorgaat, overweegt ’s werelds grootste cryptocurrency-uitwisseling naar verluidt de samenwerking met Amerikaanse bedrijven te beëindigen. Bloomberg meldt dat de CEO van Binance, Changpeng Zhao, de durfkapitaalinvesteringen van de beurs in de VS aan het herzien is en overweegt de banden met Amerikaanse banken en dienstverleners te verbreken.

Binance overweegt naar verluidt ook om tokens te schrappen van in de VS gevestigde projecten, waaronder Circle’s USDC stablecoin.

De SEC, CFTC, DOJ en IRS hebben onderzoek gedaan naar Binance, dat Amerikaanse klanten bedient via Binance.US. Ondanks het onderzoek beweert Binance.US onafhankelijk te opereren en heeft het geen plannen om de Amerikaanse markt te verlaten.

Bitcoin-prijs

Vanaf vandaag is de live Bitcoin-prijs $ 24.323, en het 24-uurs handelsvolume is $ 40 miljard. In de afgelopen 24 uur heeft Bitcoin een daling van 2,5% doorgemaakt. Bitcoin heeft een huidige CoinMarketCap-ranglijst van #1, met een live marktkapitalisatie van $469 miljard. Het circulerende aanbod van Bitcoin is 19.293.956 BTC-munten, met een maximale voorraad van 21.000.000 BTC-munten.

Bitcoin is hersteld na het vinden van ondersteuning rond het $ 23.325 50% Fibonacci-retracementniveau. De opwaartse trend werd geïnitieerd doordat kaarsen boven dit niveau sloten, wat leidde tot een kooptrend in Bitcoin.

In de toekomst is het volgende weerstandsniveau van Bitcoin $24.350. Als er boven dit niveau een bullish crossover plaatsvindt, kan de BTC-prijs mogelijk stijgen tot $25.300. Bovendien kan een patroon van “drie witte soldaten” in het tijdsbestek van 4 uur wijzen op een opkomende opwaartse trend in BTC.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen draagt ​​ook bij aan de waarschijnlijkheid van een aanhoudende opwaartse trend in Bitcoin. Beleggers willen misschien het niveau van $ 23.700 volgen om een ​​kooppositie in te nemen en het tegenovergestelde doen als de prijs onder dit niveau daalt.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending