Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van de Bitcoin-prijs terwijl BTC binnen 24 uur met 9,5% stijgt – wat is er aan de hand?

Gepubliceerd

op

Bitcoin (BTC)
Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) slaagden erin om maandag het niveau van $ 22.000 terug te winnen, wat duidt op enige stabiliteit in de cryptocurrency-markt. Na te zijn gedaald tot het laagste niveau sinds januari, heeft Bitcoin de grens van $22.000 overschreden en heeft het die dag een waardestijging van 10% gezien.

Ethereum heeft een vergelijkbaar traject gevolgd en handelt nu boven de $1.600. Deze positieve ontwikkeling was echter vooral te danken aan nieuws over de inspanningen van de overheid om spaarders van Silicon Valley Bank te beschermen.

Anderzijds werden de verbeteringen in het marktsentiment ook ondersteund door de verzwakking van de Amerikaanse dollar. Het is de moeite waard eraan te denken dat de arbeidsgegevens van februari een vertraging van de loongroei lieten zien, wat wijst op een afname van de inflatiedruk.

Daarom zou de Federal Reserve renteverhogingen nauwlettend in de gaten kunnen houden en zou de vraag naar de Amerikaanse dollar kunnen afnemen.

De crypto-marktkapitalisatie herstelt naarmate Bitcoin en andere altcoins stijgen

In het weekend herstelde de wereldwijde cryptocurrency-markt zich en bereikte $ 1,02 biljoen na een scherpe daling. De recente aankondiging van de regering om het geld van alle depositohouders in Silicon Valley Bank te beschermen, werd beschouwd als een belangrijke factor die de hele cryptomarkt positief beïnvloedde. Op maandag bleef Bitcoin, ’s werelds oudste en meest waardevolle cryptocurrency, stabiel binnen het bereik van $22.000.

Het recente herstel van de crypto-marktkapitalisatie en de stijging van de waarde van Bitcoin en andere altcoins tonen de veerkracht van de sector aan. De toekomst van de markt hangt echter af van duidelijkheid en stabiliteit in de regelgeving. Het ontbreken van duidelijke regelgeving en toezicht heeft geleid tot onzekerheden en risico’s die de groei en acceptatie van de industrie kunnen belemmeren.

Daarom moet de crypto-industrie samenwerken met toezichthouders om een ​​raamwerk op te zetten dat de veiligheid en stabiliteit van de markt kan garanderen. Dit kader moet aandacht besteden aan kwesties als beleggersbescherming, marktmanipulatie, witwassen van geld en cyberbeveiliging. Door duidelijke regelgeving en toezicht te implementeren, kan de sector meer investeerders en bedrijven aantrekken, waardoor innovatie en groei worden gestimuleerd.

Silicon Valley Bank en Circle staan ​​voor grote uitdagingen

Het is ook belangrijk op te merken dat twee grote Amerikaanse financiële instellingen aanzienlijke obstakels zijn tegengekomen in de crypto-industrie. Silicon Valley Bank, die bankdiensten aanbiedt aan tal van cryptobedrijven, ondervond onlangs beperkingen op opnames en overboekingen vanwege zorgen over haar liquiditeitspositie.

Echter, na de aankondiging van de regering om alle spaarders te beschermen, kregen rekeninghouders maandag volledige toegang tot hun geld.

Ondertussen worstelt Circle, een peer-to-peer betalingstechnologiebedrijf, met het falen van zijn belangrijkste bankpartner, Signature Bank, wat de afhankelijkheid van het stablecoin-ecosysteem van enkele gecentraliseerde entiteiten benadrukt.

Deze problemen benadrukken de risico’s en zwakke punten in de cryptocurrency-sector en benadrukken de noodzaak van transparante wetten en monitoring om marktstabiliteit te garanderen.

Niettemin heeft het ontbreken van specifieke wet- en regelgeving de sector kwetsbaar gemaakt voor fraude, het witwassen van geld en andere illegale activiteiten. Daarom moet de crypto-industrie samenwerken met autoriteiten om een ​​raamwerk op te zetten dat de veiligheid en stabiliteit van de markt garandeert.

Zwakkere Amerikaanse dollar leidt tot bullish run in Bitcoin

De algehele bullish voorkeur voor de Amerikaanse dollar is ook geïdentificeerd als een sleutelfactor die de BTC-prijs heeft ondersteund. De cryptocurrency-markt kende een positieve trend toen de dollar aanzienlijk daalde ten opzichte van een mand met valuta’s.

Traders verwachten dat de Federal Reserve de rente slechts met 25 basispunten zal verhogen, wat zal leiden tot een daling van de waarde van de Amerikaanse dollar.

Beleggers kopen cryptocurrencies zoals Bitcoin (BTC) als een hedge tegen inflatie, in de verwachting dat de Federal Reserve een meer versoepelende aanpak zal hanteren als gevolg van toenemende economische uitdagingen.

Deze trend van beleggers die cryptocurrencies kopen, zal naar verwachting aanhouden terwijl ze proberen hun activa te beschermen tegen de impact van inflatie.

Bitcoin-prijs

Bitcoin heeft het weerstandsniveau van $23.150 overschreden. Als het onder dit niveau was gebroken, had het verkoopdruk kunnen veroorzaken en geleid tot een verdere daling naar het niveau van $ 21.750 of $ 19.200.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Aan de andere kant is de eerste hindernis voor Bitcoin het weerstandsniveau van $25.200. Als Bitcoin boven dit niveau uitbreekt, kan dit koopdruk veroorzaken en mogelijk de prijs naar het niveau van $ 25,50 duwen.

Als het bullish momentum aanhoudt, bestaat de kans dat Bitcoin zelfs de grens van $25.150 kan bereiken.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending