Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van de Bitcoin-prijs terwijl BTC in bijna 6 maanden een nieuw hoogtepunt nadert – Start nieuwe bullmarkt?

Gepubliceerd

op

Voorspelling van de Bitcoin-prijs terwijl BTC in bijna 6 maanden een nieuw hoogtepunt nadert - Start nieuwe bullmarkt?

Bitcoin maakt momenteel een prijsstijging door, waarbij de waarde na bijna 6 maanden een nieuw hoogtepunt bereikt. Dit heeft geleid tot speculaties dat er mogelijk een nieuwe bullmarkt aanbreekt.

Op 2 februari opende de BTC/USD de handel op $23.723. In de afgelopen 24 uur is het 3,50% gestegen en wordt momenteel verhandeld op $ 23.796,00.

De BTC/USD fluctueerde tussen een hoogtepunt van $24.239,00 en een dieptepunt van $23.668,00, en de waarde ervan is de afgelopen week met meer dan 3% gestegen.

Hoe de renteverhoging van de Fed uw geld beïnvloedt

Op 2 februari verhoogde de Federal Reserve de rentetarieven met 25 basispunten (0,25 procentpunt) tot een bereik van 4,5%-4,75%, waarmee werd voldaan aan de verwachtingen van marktdeelnemers.

Bovendien hield Jerome Powell, het hoofd van de Federal Reserve, een persconferentie en verklaarde dat het deflatoire proces in de economie was begonnen. Powell bevestigde dit door te zeggen dat het te vroeg is om de overwinning op de inflatie uit te roepen.

Jerome Powell merkte ook op dat hij niet verwacht dat de Federal Reserve dit jaar de rente zal verlagen, in tegenstelling tot wat verschillende prominente analisten voorspellen. Bovendien verklaarde Powell dat hij “niet bezorgd” was over de suggestie van de obligatiemarkt om nog een renteverlaging voor een pauze, aangezien sommige marktspelers verwachten dat de inflatie sneller zal dalen dan de Fed verwacht.

De markt heeft positief gereageerd op de opmerkingen van Jerome Powell, ook al hadden de markten de renteverhoging geanticipeerd en had hij verdere verhogingen genoemd. BTC/USD steeg toen de markt reageerde op de renteverhoging door de Federal Reserve.

FASB keurt Crypto Asset Accounting Standard goed: wat dit voor u betekent

Op 1 februari stemde de FASB ermee in om een ​​voorstel voor een verordening op te stellen over de boekhouding en openbaarmaking van cryptomunten. Deze nieuwe verordening zal richtlijnen geven aan bedrijven die digitale activa bezitten en investeerders meer duidelijkheid bieden in termen van relevante informatie.

De Financial Accounting Standards Board (FASB) heeft onlangs nieuwe regelgeving voorgesteld voor organisaties die zich bezighouden met cryptomunten. Deze voorschriften vereisen dat cryptocurrency-uitwisselingen en bedrijven zich houden aan een vooraf bepaalde reeks boekhoudkundige principes en procedures om naleving te garanderen.

Om een ​​betere boekhouding en openbaarmaking van crypto-activa in de VS te garanderen, wordt voorgesteld dat bedrijven digitale valuta scheiden van andere immateriële activa (zoals patenten en handelsmerken) in hun financiële overzichten, zowel voor particuliere als voor openbare ondernemingen. Bedrijven moeten hun netto-inkomen aanpassen door rekening te houden met de winsten en verliezen die ze hebben gemaakt met crypto-activa.

De voorgestelde verordening zou slechts een select aantal bedrijven treffen. Het door de Raad ingediende onderzoek heeft nog geen inbreng gehad van grote bedrijven als Block en Tesla. MicroStrategy, een cryptocurrency-organisatie, is echter een van de weinige die hun steun voor de verhuizing hebben uitgesproken.

Als de voorgestelde regels worden geaccepteerd, kan dit mogelijk leiden tot een verbetering van het vertrouwen van het publiek in digitale valuta. Dit is een zeer positieve ontwikkeling voor BTC/USD, aangezien het waarschijnlijk meer stabiliteit en potentiële groei zal brengen.

Feds komen tussenbeide om adressen te blokkeren die zijn gekoppeld aan Russische Black Market-dealer

Op 1 februari kondigde het Office of Foreign Assets Control (OFAC) van het Amerikaanse ministerie van Financiën aan dat het twee cryptocurrency-wallets, naar verluidt gekoppeld aan een Russisch netwerk dat sancties omzeilt, had toegevoegd aan de lijst van Specially Designated Nationals. De OFAC beweerde dat het de Bitcoin- en Ethereum-adressen van Jonatan Zimenkov, de zoon van Igor Vladimirovich Zimenkov, op de zwarte lijst had gezet.

Volgens het Office of Foreign Assets Control (OFAC) hebben vader en zoon Igor en Jonatan Zimenkov hun krachten gebundeld om een ​​sanctieontduikingsnetwerk op te zetten dat tijdens de invasie van Oekraïne vorig jaar “high-tech apparaten” aan een Russisch bedrijf heeft overgedragen.

Bovendien blijkt uit blockchain-gegevens dat geen van de twee gesanctioneerde Bitcoin– of Ethereum-adressen activa bezit. Het lijkt erop dat de Schatkist meer moeite doet om cryptocurrency-portemonnees te integreren in haar sanctie-initiatief, wat de transparantie en de waarde van de leidende munt, BTC/USD, zou kunnen vergroten.

Bitcoin-prijs

De huidige kosten van één Bitcoin zijn $ 23.565 met een 24-uurs handelsvolume van $ 30 miljard. De koers van Bitcoin is de afgelopen week met 2,50% gestegen. Bovendien bekleedt het momenteel de eerste plaats op CoinMarketCap met een live marktkapitalisatie van $ 454 miljard.

Onlangs heeft de grafiek van de BTC/USD-wisselkoers van de afgelopen 4 uur de $24.000 niet kunnen doorbreken. Vervolgens daalde het en testte het het ondersteuningsniveau van $ 23.000.

Het voortschrijdend gemiddelde over 50 dagen voor het tijdsbestek van 4 uur heeft het ondersteuningsniveau van Bitcoin op $ 23.000 geplaatst. Als het onder deze waarde valt, kan het dalen tot $ 22.600 of $ 22.350. Dit zou ook kunnen leiden tot een bullish reversal in het BTC/USD-paar.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Het kopen van Bitcoin met een waarde van meer dan $ 23.000 en het stellen van doelen van $ 23.550 of $ 24.000 kan winstgevend zijn. Als de kosten echter dalen tot onder de ondersteuningszone van $ 23.000, zou het verkopen van posities waarschijnlijk winstgevender zijn.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending