Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van de Bitcoin-prijs terwijl het rentebesluit van de Federal Reserve wordt aangekondigd – Kan BTC deze maand $ 30.000 bereiken?

Gepubliceerd

op

Voorspelling van de Bitcoin-prijs terwijl het rentebesluit van de Federal Reserve wordt aangekondigd - Kan BTC deze maand $ 30.000 bereiken?

Terwijl de Federal Reserve haar rentebesluit aankondigt, kijken veel investeerders naar de toekomst van Bitcoin en vragen: kan BTC deze maand $30.000 bereiken?

De Federal Reserve kondigde woensdag aan dat haar belangrijkste kortetermijnrente met een kwart punt zou stijgen, wat minder was dan de eerdere verhoging met 0,5 punt in december. Dit besluit toonde aan dat de inflatie niet meer zo hoog is als voorheen en aan het vertragen is.

Na hun tweedaagse vergadering meldde de Federal Reserve dat de inflatie licht is afgenomen, maar nog steeds relatief hoog is. De centrale bank lijkt niet geneigd om aan te geven dat hun inspanningen om de inflatie te bestrijden aan het afnemen zijn, ook al wegen ze de voordelen van het initiatief af tegen de toenemende recessiedreigingen.

Bitcoin heeft de afgelopen dagen een opmerkelijke waardedaling ervaren, waardoor investeerders zich afvragen of het momenteel de beste tijd is om deze cryptocurrency te kopen. Momenteel handelt Bitcoin binnen een bereik van $ 22.700 – $ 23.850 en de uitkomst van dit bereik zal aangeven hoe de markt waarschijnlijk zal reageren.

In dit artikel zullen we de mogelijke redenen voor de recente prijsdaling van Bitcoin bekijken en analyseren of het op dit moment een haalbare optie is om te investeren.

De Amerikaanse regering geeft een zwarte lijst uit van Bitcoin- en Ether-adressen die verband houden met pogingen om sancties te ontwijken

OFAC, het toezichthoudende orgaan van het Amerikaanse ministerie van Financiën voor de naleving van sancties, heeft een Bitcoin- en een Ethereum-adres op zijn “zwarte lijst” gezet, omdat het van mening is dat deze adressen zijn gebruikt om sancties te omzeilen.

Uit een persbericht bleek dat Igor Zimenkov en zijn zoon Jonatan deel uitmaakten van een uitgebreid netwerk van mensen en organisaties die probeerden defensietechnologie naar het buitenland te exporteren. Jonatan Zimenkov, een Russisch staatsburger, was verbonden met twee adressen die verband hielden met zowel zijn vader als Rosoboroneksport OAO.

Volgens de website van het bedrijf is Rosoboronexport een Russische staatstussenpersoon die zich bezighoudt met wapenexport. Volgens een persbericht van het Office of Foreign Assets Control (OFAC) stonden Igor en Jonatan Zimenkov in direct contact met organisaties die onderworpen zijn aan economische sancties uit Rusland.

Rosoboroneksport heeft meerdere transacties gedaan met betrekking tot Russische cyberveiligheid en de verkoop van helikopters aan het buitenland, en heeft persoonlijk contact gehad met potentiële klanten om te helpen bij de verkoop van Russisch militair materieel.

Op het moment van schrijven hadden noch het Bitcoin- noch het Ether-adres een digitale valuta. Het Bitcoin-adres, dat niet meer dan 0,01 BTC bevatte (destijds gewaardeerd op ongeveer $ 230), werd voor het laatst gebruikt in december 2022. Dit specifieke Ethereum-adres heeft in het verleden een aanzienlijke hoeveelheid ETH in- of uitgezet, maar heeft bijna een jaar niet actief geweest.

Afgelopen november ontving een etheradres geld van een adres dat door Arkham Intelligence werd geïdentificeerd als een portemonnee die actief betrokken is bij Over The Counter (OTC)-handel. Dit is best intrigerend om op te merken. Alameda Research, het handelsbedrijf dat is opgericht door FTX-originator Sam Bankman-Fried, heeft eerder geld naar dat adres overgemaakt.

Bitcoin-prijs

Vanaf nu staat de waarde van Bitcoin op $ 23.052,37 met een dagelijks handelsvolume van $ 22 miljard. In de afgelopen 24 uur is het met 0,33% gedaald. Het heeft momenteel de hoogste positie op CoinMarketCap en heeft een marktkapitalisatie van $444 miljard.

De 4-uurs BTC/USD-wisselkoersgrafiek heeft de laatste tijd moeite gehad om de grens van $24.000 te overschrijden. Het is sindsdien gedaald om het ondersteuningsniveau van $ 23.000 te testen.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Volgens het 50-dagen voortschrijdend gemiddelde van het 4-uurs tijdsbestek, is er een ondersteuning van $ 23.000 vastgesteld voor de Bitcoin-prijs. Als het onder dit niveau valt, kan het mogelijk dalen tot $ 22.600 of zelfs lager tot $ 22.350. Dit kan ook een bullish omkering in het BTC/USD-paar veroorzaken.

Investeren in koopposities met prijzen van meer dan $ 23.000 en een doel van $ 23.550 of $ 24.000 kan als gunstig worden beschouwd. Als de prijs echter daalt tot onder de ondersteuningszone van $ 23.000, kan het verkopen van posities winstgevender zijn.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending