Connect with us

crypto nieuws

Voorspelling van de Bitcoin prijs, zoals de CEO van Pantera Capital zegt, de volgende bull-markt cyclus is al begonnen – wat weet hij?

Gepubliceerd

op

Bitcoin

 

In de afgelopen jaren is de cryptocurrency-markt gegroeid met een snelheid die nog nooit eerder is gezien. Bitcoin, de grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, heeft het voortouw genomen. Aangezien de prijs van Bitcoin zijwaarts blijft bewegen, houden investeerders en analisten de markt nauwlettend in de gaten om te voorspellen waar de prijs vervolgens naartoe zal gaan.

In deze context heeft de CEO van Pantera Capital, Dan Morehead, optimistische voorspellingen gedaan over de cryptocurrency-markt. In deze update bespreken we de opmerkingen van Morehead en analyseren we wat deze in de toekomst voor de prijs van Bitcoin kunnen betekenen.

Pantera Capital CEO: volgende bullscyclus gestart

Dan Morehead, de CEO van Pantera Capital, verklaarde onlangs dat Bitcoin al zijn volgende bullmarkt cyclus is ingegaan, ondanks enige markt apathie. Morehead, de CEO van Pantera Capital, zei dat Bitcoin al in zijn zevende bull-cyclus zit en dat beleggers zich niet moeten laten afschrikken door de daling van de cryptomarkt na FTX.

In de Blockchain Letter van het bedrijf verwachtte hij dat 2023 een jaar zou zijn waarin het vertrouwen in de cryptomarkt zou worden hersteld en erkende hij dat deze tijdens deze cyclus dieptepunten had gekend.

Morehead gelooft dat het tijd is om crypto bullish om te draaien ondanks markt apathie. Hij zei: “Pantera heeft tien jaar Bitcoin cycli doorgemaakt en ik heb 35 jaar vergelijkbare cycli verhandeld.”

Volgens Morehead heeft de cryptomarkt, inclusief Bitcoin, zijn dieptepunt al bereikt, ongeacht hoe de rentetarieven fluctueren. Hij is er vast van overtuigd dat blockchain activa zich in de volgende bullmarkt cyclus bevinden.

Morehead ondersteunt zijn argument verder door te stellen dat de recente daling van Bitcoin vanaf zijn hoogste punt ooit binnen de historische normen valt. Hij voorspelt dat Bitcoin tijdens de komende zevende bull-cyclus met 136% zal stijgen, wat zal leiden tot een nieuwe recordhoogte.

Morehead gebruikte gegevens om zijn argument te ondersteunen en verklaarde dat de daling van de cryptomarkt van november 2021 tot november 2022 de mediaan was van een typische cyclus. Hij wees erop dat het de enige bearmarkt was die meer dan 100% van de vorige bullmarkt wegvaagde, met name 136%.

Bitcoin Hash Rate neemt aanzienlijk toe naarmate openbare mijnwerkers erin springen

Uit de nieuwste analyse van de Hashrate Index blijkt dat beursgenoteerde Bitcoin-mijnbouwbedrijven, zoals Core Scientific, Riot en CleanSpark, in januari een stijging van de Bitcoin-productie hebben ervaren. Dit werd toegeschreven aan stabiele elektriciteitsprijzen en verbeterde weersomstandigheden.

De analyse toonde ook een consistente toename van de hasjsnelheid en de BTC productie in vergelijking met de voorgaande maand, zoals onthuld in de eerste productie-update van 2023.

In januari verhoogde de meerderheid van de openbare mijnwerkers hun Bitcoin productie, waarbij CleanSpark een boost van 50% behaalde, een recordmaandproductie van 697 Bitcoins. Core Scientific leidde de BTC productie met 1.527 gedolven munten, gevolgd door Riot, de op een na grootste producent, met 740 gedolven Bitcoins die maand.

Marathon en Cipher waren ook getuige van een opmerkelijke stijging van de Bitcoin productie, met respectievelijk 687 en 343 Bitcoins. Dit betekende een aanzienlijke stijging in vergelijking met hun output in december van 475 en 225 munten.

IMF waarschuwt El Salvador tegen het verhandelen van Bitcoin obligaties: wat betekent dit?

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft El Salvador, het eerste land dat Bitcoin erkent als wettig betaalmiddel, geadviseerd over de potentiële risico’s die verband houden met de toenemende afhankelijkheid van digitale valuta.

Hoewel het IMF erkent dat de risico’s die samenhangen met de acceptatie van Bitcoin nog niet zijn uitgekomen vanwege het beperkte gebruik, heeft het El Salvador gewaarschuwd waakzaam te zijn en de transparantie en integriteit van zijn financiële systeem te waarborgen.

Een IMF-rapport van 10 februari onderzocht El Salvador’s acceptatie van Bitcoin en benadrukte het belang van transparantie en voorzichtigheid in het licht van de potentiële risico’s voor de economische kracht, consumentenbescherming, financiële integriteit en stabiliteit.

Het rapport is opgesteld door een team van specialisten die het Midden-Amerikaanse land bezochten en concludeerden dat, hoewel de risico’s van Bitcoin nog niet aan het licht zijn gekomen, het van cruciaal belang is om deze potentiële risico’s aan te pakken.

Het IMF benadrukte ook het belang van de Salvadoraanse regering om de transparantie met betrekking tot haar Bitcoin transacties te vergroten en een duidelijk financieel statusrapport te verstrekken over haar Bitcoin portemonnee in staatseigendom, de Chivo portemonnee.

Sinds El Salvador Bitcoin in september 2021 als legale valuta heeft aangenomen, is het van cruciaal belang om de transparantie te verbeteren, wat de noodzaak benadrukt om de bijbehorende risico’s volledig te begrijpen.

Bitcoin prijs

Vanaf vandaag is de live Bitcoin prijs $ 22.012, met een 24-uurs handelsvolume van $ 16,6 miljard. In de afgelopen 24 uur is Bitcoin met 1,54% gestegen. Bitcoin staat momenteel op nummer 1 op CoinMarketCap, met een live marktkapitalisatie van $424 miljard. Het circulerende aanbod van Bitcoin is 19.288.937 BTC munten, met een maximale voorraad van 21.000.000 BTC-munten.

De prijs van Bitcoin is onlangs de grens van $ 21.800 gepasseerd, waardoor het weer in het laterale handelsbereik tussen $ 21.800 en $ 22.350 is geplaatst. Aan de positieve kant zou het doorbreken van de grens van $22.350 de BTC prijs naar $22.800 of $23.350 kunnen stuwen.

Volgens de MACD- en RSI-indicatoren zijn er tekenen van een lichte daling van de prijs van Bitcoin. Als de prijs onder de $21.550 daalt, kan dit een bearish uitbraak veroorzaken die kan resulteren in een daling naar het $21.150-niveau.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Als de prijs van Bitcoin onder de $21.750 zakt, zou de neerwaartse trend zich kunnen voortzetten, waardoor de prijs mogelijk kan dalen tot $21.200. Als het onder dat niveau komt, kan dit resulteren in verdere prijsdalingen, met het volgende ondersteuningsniveau op $ 20.600.

Mis niets – Abonneer u om crypto e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending