Connect with us

crypto nieuws

Wat de toespraak van Powell zou kunnen betekenen voor cryptoprijzen?

Gepubliceerd

op

Powell bitcoin

Bitcoin is voortdurend aan het dalen en wordt op dinsdagochtend verhandeld tegen ongeveer $ 22.886. Aan de andere kant heeft Ethereum onlangs de stabiliteit weten te behouden rond de $1.600. Marktspelers maken zich zorgen na de verrassend positieve banencijfers van vrijdag. Terwijl beleggers wachten op de toespraak van de voorzitter van de Fed later vandaag.

Bitcoin zat in de eerste week van februari in een opwaartse trend en bereikte een nieuw hoogtepunt van meer dan $24.000. Het token kon echter het niveau van $ 24.000 niet vasthouden en de prijs zakte onder de $ 23.000. Marktexperts denken dat februari minder succesvol zal zijn dan januari.

Marktexperts hebben gewaarschuwd dat de huidige trend in crypto en aandelen deze maand kan omslaan vanwege de onzekerheid over de mogelijke impact van aankomende macro-economische gegevens uit de Verenigde Staten op het marktsentiment. De reden voor de negatieve trend kan echter worden toegeschreven aan de recente renteverhogingen van de Federal Reserve.

Wat de toespraak van Powell zou kunnen betekenen voor cryptoprijzen?

Op de Amerikaanse markten was het relatief rustig na afgelopen weekend, met ongewijzigde rentetarieven en aanhoudende zwakke inflatiecijfers. De komende paar keer dat de Federal Reserve de rente verhoogt, zal afhangen van hoe de economie zich de komende tijd ontwikkelt. Mensen verwachten een verslechtering van de economische omstandigheden, wat kan leiden tot versoepeling van het beleid. De rente op de dollar en de Amerikaanse staatsobligaties kende een periode van appreciatie, maar dat gaat nu waarschijnlijk veranderen. Dit ondermijnt de effectiviteit van de renteverhogingen van de Fed aan het korte uiteinde van de curve, terwijl ze probeert de inflatie in haar systeem laag te houden.

Zijn optreden bij de Economic Club of Washington op dinsdag 7 februari was een hoogtepunt van de week. Als de Fed er niet in slaagt om op zinvolle wijze tegen de marktreactie in te gaan, zou dit kunnen betekenen dat de Fed zelf ontspannen is met wat er is gebeurd. Dit dreigt het verder te duwen in de richting van het inprijzen van toekomstige renteverlagingen. Verscheidene andere functionarissen van de Federal Reserve zullen deze week spreken.

Introductie van de krachtigste cryptominer ooit: wat het voor u kan doen

Riot heeft zojuist aangekondigd dat ze in januari 740 Bitcoin hebben geproduceerd, een nieuw jaarrecord. Het bedrag is het bewijs dat het bedrijf erin is geslaagd om meer Bitcoin te genereren en nieuwe records te creëren. Analisten zeggen dat dit werd beschouwd als een sleutelfactor bij het stabiliseren van de BCH-prijs.

Riot stond voor grote uitdagingen voor zijn bedrijf na de rampzalige ineenstorting van zijn concurrent en de daaropvolgende cryptowinter. De waarde van Bitcoin was in 2022 met 64% gedaald, wat van invloed was op de moeilijkheid van de mijnbouw en waarom deze toenam.

Naarmate de prijs van Bitcoin stijgt, hebben sommige bedrijven hun mijnproductie verhoogd. Dit komt omdat ze een kans zien om nog meer winst te maken door gebruik te maken van de nieuwe beschikbare middelen. De rel kon zijn Bitcoin-miningoutput van januari 2022 tot heden met 62% verhogen. Ze genereerden 740 BTC in januari 2018, een aanzienlijke stijging ten opzichte van de 458 BTC die ze in januari 2022 genereerden.

Waarom verliest de Amerikaanse dollar zijn kracht?

De recente dips in de Amerikaanse dollar waren een ander cruciaal element dat verdere verliezen in de BTC zou kunnen beperken. De US-dollar daalde dinsdag na de winst aan het begin van de week, maar bleef in de buurt van het hoogste punt in één maand toen traders hun prognoses verhoogden van de rentetarieven van de Amerikaanse Federal Reserve die nodig zijn om de inflatie te beperken.

De markten herstelden zich van de verrassing van de Amerikaanse banenstatistieken van vrijdag, die aangaven dat de niet-agrarische loonlijsten in januari met 517.000 stegen, wat wijst op een aanhoudend gezonde arbeidsmarkt.

Het rapport gaf de Amerikaanse dollar echter een boost in eerdere sessies, maar het gaf een deel van die winst in de Aziatische handel van dinsdag weer terug nadat het traders overrompelde, die gokten op het einde van de cyclus van renteverhogingen door de Fed.

Bitcoin-prijs

In de afgelopen 24 uur is Bitcoin meer dan 0,50% in waarde gestegen en het dagelijkse handelsvolume is $24 miljard. De live marktkapitalisatie is $ 442 miljard op basis van gegevens van CoinMarketCap.

Bitcoin krijgt onmiddellijke technische ondersteuning in de buurt van het $22.700-niveau. Het sluiten van kaarsen boven dit niveau heeft het potentieel om de Bitcoin-prijs hoger te drijven naar het volgende weerstandsniveau van $23.200.

Verderop zou een extra opwaarts momentum de BTC-prijs naar het niveau van $23.600 kunnen duwen.

Bitcoin-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Technische analysetools zoals RSI en MACD hebben tekenen getoond van een mogelijke toename van het aantal aankopen, wat zou kunnen leiden tot een stijging van de waarde van BTC tot $23.550.

Het BTC/USD-paar zou steun kunnen vinden bij $22.750, en een doorbraak onder dit niveau zou BTC kunnen blootstellen aan het $22.400-niveau.

Ethereum-prijs

De live Ethereum-prijs van vandaag is $ 1.636 met een 24-uurs handelsvolume van $ 6,7 miljard. Ethereum is de afgelopen 24 uur met 0,50% gestegen. De huidige CoinMarketCap-ranglijst is #2, met een live marktkapitalisatie van $200 miljard.

Het ETH/USD-paar handelt zijwaarts en handhaaft een smal handelsbereik van $1.620 tot $1.660. Aan de positieve kant zou een doorbraak boven $1.660 de ETH-prijs kunnen blootstellen aan niveaus van $1.680 en $1.720.

Ethereum-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Aan de onderkant kan een doorbraak onder het niveau van $1.620 BTC blootstellen aan niveaus van $1.550.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending