Connect with us

crypto nieuws

Wirex tekent langdurig wereldwijd partnerschap met Visa, Bank of Brazil zegt dat burgers belasting kunnen betalen met crypto, MetaMask waarschuwt gebruikers voor phishing-pogingen

Gepubliceerd

op

Wirex tekent langdurig wereldwijd partnerschap met Visa, Bank of Brazil zegt dat burgers belasting kunnen betalen met crypto, MetaMask waarschuwt gebruikers voor phishing-pogingen

 

Bron: Adobe/prima91

Krijg uw dagelijkse, hapklare samenvatting van cryptoasset- en blockchain-gerelateerd nieuws – onderzoek de verhalen die onder de radar vliegen van het hedendaagse cryptonieuws.
_________

Betalingen nieuws

  • Crypto betalingsplatform Draadx ondertekende een strategisch wereldwijd langetermijnpartnerschap met het netwerk van betalingsbedrijven Visa, waaronder lid worden van Visa in APAC en het VK, waardoor Wirex zelf rechtstreeks crypto-enabled debet- en prepaidkaarten kan uitgeven aan meer dan 40 landen. Volgens het persbericht ondersteunt de overeenkomst verdere samenwerking in belangrijke markten, waaronder APAC, het VK, Europa en de VS. “Lidmaatschap van Visa stelt Wirex in staat om nieuwe innovatieve producten aan te bieden om crypto in het dagelijks gebruik te gebruiken, de gebruikerservaring te verbeteren en nieuwe blockchain-initiatieven te testen”, voegde het eraan toe.
  • Platform voor digitale activa bakkt kondigde aan dat het zijn consumentgerichte app zou beëindigen en zich zou concentreren op schaalbare business-to-business-to-consumer-oplossingen. “Bakkt zal zijn kernfocus voortzetten om bedrijven crypto- en loyaliteitservaringen voor hun klanten te bieden via SaaS- en API-oplossingen op een veilig en compliant platform”, aldus het persbericht.

Fiscaal nieuws

  • bank van Brazilië (Banco do Brasil) kondigde aan dat burgers hun belastingen met crypto konden betalen. Volgens het persbericht van de grootbank wordt dit mogelijk gemaakt door een samenwerking met een blockchain-oplossingenbedrijf Beetje. “Met de regeling [Bitfy] gaat optreden als incassopartner van de Bank. De service stelt partners (onder andere financiële instellingen, fintechs) in staat om de betalingsoplossing voor belastingaanslagen, vergoedingen en verplichtingen aan hun klanten aan te bieden, met behulp van de overeenkomsten ondertekend door [Bank of Brazil] met entiteiten en concessiehouders van openbare diensten”, aldus de banken.

Beveiliging nieuws

  • Grote aanbieder van crypto-portemonnees Metamasker gewaarschuwd voor phishing-pogingen door oplichters die via een webhostingbedrijf contact proberen op te nemen met gebruikers Naamgoedkoop’s externe upstream-systeem voor e-mails. Metamasker gezegd dat het “geen KYC-informatie verzamelt en u nooit een e-mail zal sturen over uw account! Voer uw geheime herstelzin NOOIT op een website in. Als je vandaag een e-mail hebt ontvangen van MetaMask of Namecheap of iemand anders zoals deze, negeer deze dan en klik niet op de links!” Namechap heeft het probleem gedetecteerd en op de hoogte zijn gebruikers.

CBDC-nieuws

  • De Centrale Bank van de Verenigde Arabische Emiraten (CBUAE) is van plan een digitale valuta van de centrale bank (CBDC) te lanceren voor grensoverschrijdend en binnenlands gebruik als onderdeel van het onlangs gelanceerde programma voor de transformatie van financiële infrastructuur (FIT). Volgens de aankondiging zal het programma negen belangrijke initiatieven implementeren: de eerste fase omvat een reeks digitale betalingsinfrastructuren en -diensten, zoals de lancering van een Card Domestic Scheme, een Instant Payments Platform en de uitgifte van de CBDC. “Deze digitale betalingsinitiatieven zullen financiële inclusie stimuleren, betalingsinnovatie, veiligheid en efficiëntie bevorderen en een geldloze samenleving tot stand brengen”, aldus het.

Regelgeving nieuws

  • De Groep van 20 (G20) grote economieën onderzoeken of de groep gezamenlijk cryptocurrencies kan reguleren, meldde Reuters, daarbij verwijzend naar minister van Financiën Nirmala Sitharaman. “We praten met alle naties dat als het regulering vereist, één land alleen niets kan doen. […] Wij [are discussing] als we een standaardwerkwijze kunnen maken die door iedereen wordt gevolgd om een ​​regelgevend kader te creëren, en als het effectief kan zijn”, zei Sitharaman.

Liefdadigheidsnieuws

  • Mede-oprichter van Ethereum, Vitalik Buterin, heeft een donatie gedaan van ETH 99 om de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië te helpen. Dat blijkt uit transactiegegevens van Etherscanstuurde Buterin het geld van zijn portemonnee-adres “vitalik.eth” naar een ontvangende portemonnee met het label “Ahbap Yardm/Earthquake Support.”
  • Betalingsgateway Alchemie betalen heeft een donatie gedaan van 1 bitcoin (BTC) om de hulpverlening bij de aardbeving in Turkije te helpen. Volgens het persbericht is het bereid om zijn Turkse klanten en partnerbedrijven “op elke mogelijke manier” te ondersteunen, zei het en voegde eraan toe: “Mocht u extra hulp nodig hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.”

Web3 nieuws

  • NARS-cosmetica kondigde zijn nieuwste Orgasm-collectie aan met de lancering van ODENTITEIT – een creatieve samenwerking tussen het merk en Baas schoonheden, een door vrouwen opgerichte Web3-gemeenschap. Volgens een persbericht zal het initiatief vrouwen over de hele wereld betrekken door de release van twee gratis digitale verzamelobjecten, een exclusief voor Boss Beauties-houders en een tweede voor iedereen, die beide zijn geïnspireerd op NARS’ beroemde schaduw, Orgasm. Het unieke partnerschap heeft tot doel vrouwen aan boord te krijgen voor Web3 via een toegankelijke munt, een boeiende en educatieve virtuele evenementenreeks en meer, voegde het eraan toe.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending