Connect with us

crypto nieuws

XRP-prijsvoorspelling als het handelsvolume van $ 600 miljoen binnenkomt – Kan XRP $ 10 bereiken in 2023?

Gepubliceerd

op

XRP

Aangezien XRP een handelsvolume van $ 600 miljoen registreert, vragen investeerders zich af of de cryptocurrency in 2023 $ 10 kan bereiken. Deze XRP-prijsvoorspelling wordt gevoed door recente ontwikkelingen in het XRP-ecosysteem, evenals een bredere stijging van de cryptocurrency-markt.

Er zijn echter ook factoren die het groeipotentieel van XRP kunnen beperken. In dit artikel gaan we dieper in op de huidige marktprestaties van XRP en de factoren die van invloed kunnen zijn op het toekomstige groeipotentieel.

Ripple vs SEC: Juridische strijd en de impact ervan op XRP-waarde

Crypto-investeerders volgen de juridische strijd van Ripple met de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) al meer dan twee jaar. De SEC diende een klacht in tegen Ripple Labs, het bedrijf achter XRP, en beweerde dat de cryptocurrency een beveiliging is en dat Ripple deze aan investeerders aanbood zonder wettelijke registratie. Het wordt echter steeds moeilijker om de uitkomst van de rechtszaak te voorspellen.

Op 23 februari stelde advocaat en advocaat voor cryptocurrency John Deaton een scenario voor dat indien nodig een schikking zou kunnen bespoedigen. Deaton tweette dat hij gelooft dat de advocaat van Ripple een schikking sterk zal aanbevelen als de SEC schriftelijk accepteert dat alle huidige en toekomstige XRP-transacties geen effecten zijn. Deaton sprak ook zijn vertrouwen uit dat Ripple als overwinnaar uit de bus zal komen en dat het Hooggerechtshof het bereik van de SEC niet zal handhaven.

Op 24 februari bekritiseerde de Amerikaanse waakhond voor corruptie en klokkenluiders, Empower Oversight, de SEC voor het herhaaldelijk ontzeggen van transparantieorganisaties aan materiaal van algemeen belang, met name met betrekking tot de cryptocurrency-industrie.

Ondanks de juridische zorgen blijven veel investeerders en experts optimistisch over het langetermijnpotentieel voor XRP/USD.

Het potentiële partnerschap van Ripple en de impact ervan op XRP

Punnoose Mathew, de algemeen directeur van Joyalukkas Exchange gevestigd in Dubai, kondigde op LinkedIn aan dat hij onlangs Ripple-executives Mark Johnson, William Cooley en Nick Taplin heeft ontmoet. Dit nieuws suggereert dat Ripple mogelijk een nieuwe zakenpartner heeft verworven.

Volgens Mathew zou het On-Demand Liquidity (ODL)-platform van Ripple een geweldige oplossing kunnen bieden voor geldtransactiebedrijven die willen opschalen en de kosten van grensoverschrijdende betalingen willen verlagen en tegelijkertijd een snelle afwikkeling en continue toegang tot liquiditeit willen garanderen.

Hoewel Ripple nog geen officiële aankondiging heeft gedaan over zijn nieuwe partner, impliceert de verklaring van Mathew sterk dat er een partnerschap tot stand is gebracht. Het gebruik van ODL, dat is gebouwd op XRP, zal naar verwachting de efficiëntie van Ripple’s grensoverschrijdende financiële operaties vergroten. Ondanks deze positieve ontwikkeling is de XRP/USD-prijs gedaald ten opzichte van eerdere hoogtepunten.

G20-conferentie staat centraal nu de Amerikaanse rentetarieven naar verwachting zullen stijgen

De economische gegevens van de VS hebben geleid tot nieuwe zorgen voor de Federal Reserve, wat resulteert in druk op risicovollere activa. De stijging van de inflatie in de VS heeft geleid tot de verwachting dat de Fed een agressiever rentepad zal volgen om de beoogde inflatie te bereiken. Recente gegevens uit de VS hebben ook de mogelijkheid van een renteverhoging met 50 basispunten weer naar voren gebracht.

Bovendien benadrukte de G20 op 24 februari cryptocurrencies en benadrukte de noodzaak van een sterk wereldwijd regelgevingskader. Het IMF ging zelfs zo ver dat het de mogelijkheid van een verbod op cryptocurrency suggereerde. De combinatie van de krantenkoppen van de G20 en zorgen van de Fed zorgt ervoor dat XRP/USD onder druk blijft staan.

Cross-Chain Bridge-voorstel kan de weg vrijmaken voor interoperabiliteit in cryptocurrency

Op 23 februari plaatste Mayukha Vadari, een software-engineer bij Ripple, een voorstel op GitHub voor een nieuw cross-chain bridge-protocol en deelde de link op Twitter.

Het voorgestelde protocol, ontwikkeld door XRPL- en RippleX-ontwikkelaars, heeft tot doel interoperabiliteit tussen verschillende netwerken te bieden en tegelijkertijd de veiligheid van activa op de kettingbrug te waarborgen.

Ondanks deze positieve ontwikkeling is de XRP/USD-prijs blijven dalen zonder een significante trigger of katalysator.

XRP-prijsvoorspelling

Op 26 februari begon het XRP/USD-paar te handelen op $0,37782. Het heeft een hoogtepunt bereikt van $ 0,37858 en een dieptepunt van $ 0,37589. Momenteel handelt het paar op $0,37642, een daling van 0,39% in de afgelopen 24 uur. Bovendien is de waarde van XRP/USD de afgelopen week met meer dan 4,5% gedaald.

De XRP/USD worstelde onder het niveau van $ 0,3850 terwijl hij steun kreeg in de buurt van $ 0,3750. In het geval van een bearish uitbraak van de ondersteuningszone van $ 0,3750, kan Ripple verder wegglijden tot het volgende ondersteuningsgebied van $ 0,3702 of $ 0,3620.

XRP/USD-prijsgrafiek – Bron: Tradingview

Toonaangevende technische indicatoren zoals MACD en RSI komen nu in de koopzone, wat aangeeft dat de markt momenteel een kooptrend ingaat. Bovendien zou een bullish breakout van het $ 0,3847-niveau een rimpeling naar het $ 0,3975-niveau kunnen blootleggen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending