Connect with us

crypto nieuws

XRP-prijsvoorspelling als XRP Whale portemonnee activeert met 30 miljoen tokens – wat is er aan de hand?

Gepubliceerd

op

XRP-prijsvoorspelling als XRP Whale portemonnee activeert met 30 miljoen tokens - wat is er aan de hand?
Bron: TradingView

De XRP-prijs is de afgelopen 24 uur met 2% gedaald tot $ 0,386705 te midden van een marktbrede uitverkoop gisteren. Het huidige niveau betekent dat het in een week met 6% is gedaald, maar in de afgelopen 30 dagen met 10% is gestegen, waarbij Kraken’s schikking van $ 30 miljoen met de SEC dit weekend mogelijk verdere verliezen signaleert.

De bewegingen van vandaag volgen ook rapporten van whalesen grote investeerders die XRP naar beurzen verplaatsen, mogelijk om de altcoin te verkopen in afwachting van verdere dalingen. Hoewel de korte termijn ongunstig lijkt voor XRP, wekt het vooruitzicht van een Ripple-overwinning tegen de SEC hoop op een grote rally later in het jaar.

XRP-prijsvoorspelling als XRP Whale portemonnee activeert met 30 miljoen tokens – wat is er aan de hand?

De grafiek van XRP suggereert dat er de komende dagen nog meer verliezen kunnen optreden, voordat de prijs van de altcoin tot rust komt en weer begint te stijgen. Met name de relatieve sterkte-index (paars) heeft de afgelopen dagen een consistente daling laten zien en kan verder dalen richting 30 voordat hij weer omhoog gaat, samen met de prijs van XRP.

Bron: TradingView

Iets soortgelijks geldt voor XRP’s 30-dagen voortschrijdend gemiddelde (rood), dat na het bereiken van een piek ten opzichte van het 200-dagen gemiddelde (blauw) eruit ziet alsof het weer zou kunnen beginnen te dalen.

Het belangrijkste ondersteuningsniveau om hier op te letten is $ 0,38. Als XRP duidelijk onder dit niveau zakt, kan er nog meer pijn in het verschiet liggen.

Dat dit een mogelijkheid is, is de afgelopen dagen onderstreept door berichten over whalesdie XRP naar beurzen verplaatsen. Inderdaad, een grote investeerder heeft een paar dagen geleden 34 miljoen XRP (ter waarde van ongeveer $ 13,5 miljoen) overgemaakt naar Bitstamp, en dit kan een groot deel van de reden zijn geweest waarom de munt de afgelopen dag viel.

Toch blijft het belangrijk om hier naar het grotere plaatje op de langere termijn te kijken, waarbij de zaak van Ripple tegen de SEC er nog steeds goed uitziet voor XRP en de bredere cryptocurrency-markt. Volgens Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, zal deze zaak waarschijnlijk tegen het einde van de eerste helft van 2023 of uiterlijk tegen het einde van het jaar worden afgerond.

Hoewel de SEC de afgelopen maanden in vergelijkbare zaken overwinningen heeft behaald, is het zeker geen uitgemaakte zaak dat het deze specifieke zaak zal winnen. Om te beginnen scoorde het Web3-platform LBRY eind vorige maand een groot punt tegen de SEC, waarbij de hoorzitting in hoger beroep resulteerde in een verklaring van de rechter dat de verkoop door derden van LBC-tokens niet telt als de verkoop van niet-geregistreerde effecten .

Dit is zeer belangrijk voor Ripple, omdat het suggereert dat als de rechtbank vindt dat Ripple zelf niet-geregistreerde effecten heeft verkocht, dit oordeel niet zal voorkomen dat exchanges XRP blijven noteren. Als zodanig kan zelfs een verlies voor Ripple een beetje irrelevant worden voor de toekomst van Ripple en crypto.

Niet alleen dat, maar de afgelopen maanden hebben Ripple een reeks kleine overwinningen opgeleverd. Dit omvat de rechtbank die haar recht om een ​​eerlijke kennisgevingsverdediging te presenteren handhaaft, evenals rechter Torres die haar toegang verleent tot belangrijke documenten en e-mails met betrekking tot een toespraak in 2018. door de toenmalige voorzitter William Hinman.

Meer in het algemeen hebben waarnemers ook beweerd dat de SECr niet heeft kunnen vaststellen hoe Ripple een ‘gemeenschappelijke onderneming’ ontwikkelde – zoals beschreven in de Howey-test – die de waarde van XRP zou verhogen. Indien nauwkeurig, suggereert een dergelijke analyse dat Ripple uiteindelijk een soort positief oordeel of schikking kan veiligstellen.

En wat voor Ripple veelbelovend is, is dat het zijn bedrijf heeft kunnen laten groeien, zelfs in de context van een langlopende juridische strijd. Zo onthulde het Q4 2022 XRP Markets Report vorige week dat het alleen al in dat kwartaal $ 226,31 miljoen aan netto XRP-verkopen verdiende.

Gezien de gezondheid van Ripple’s bedrijf, zou een overwinning in zijn geval met de SEC echt de weg vrij kunnen maken voor een grote uitbreiding van de vraag naar XRP. De prijs van de altcoin zou binnen enkele dagen na de komst van een positieve conclusie gemakkelijk kunnen stijgen tot $ 1, terwijl het aan het einde van het jaar zelfs nog hoger zou kunnen zijn.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending