Connect with us

crypto nieuws

XRP-prijsvoorspelling omdat de gemeenschap er bij Coinbase op aandringt om token opnieuw aan te bieden – $ 3 XRP inkomend?

Gepubliceerd

op

XRP crypto

 

Bron: TradingView

Crypto nieuws – De XRP-prijs is de afgelopen 24 uur met 3,5% gestegen en is gestegen tot $ 0,382995 terwijl de cryptocurrency-markt herstelt van de weekendverliezen. De huidige prijs vertegenwoordigt een daling van 5% in een week en een zeer lichte daling van 0,4% in de afgelopen 30 dagen, aangezien XRP nog steeds wordt ondermijnd door het aanslepen van de juridische strijd van Ripple met de SEC.

Desondanks blijft het sentiment rond deze zaak positief, waarbij de XRP-community onlangs naar Twitter ging om er bij Coinbase op aan te dringen het token opnieuw aan te bieden. Dit geeft het vertrouwen aan dat Ripple erin zal slagen een positief oordeel te vellen en dat uitwisselingen wettelijk toegestaan ​​zullen zijn om XRP te noteren.

XRP-prijsvoorspelling omdat de gemeenschap er bij Coinbase op aandringt om token opnieuw aan te bieden – $ 3 XRP inkomend?

XRP bevindt zich momenteel in een precaire positie, met zijn indicatoren die consistent zijn met aanhoudende stijgingen of nieuwe dalingen. Het voortschrijdend gemiddelde over 30 dagen (rood) is afgevlakt nadat het zijn 200-dagengemiddelde (blauw) had bereikt, en het lijkt erop dat het nu samen met de prijs zou kunnen dalen.

 

Bron: TradingView

Ondertussen is de relatieve sterkte-index van XRP (paars) gestegen tot meer dan 45 na een daling tot 40. Dit kleine herstel, dat de afgelopen dagen al is gedaald, zou een signaal kunnen zijn voor verdere stijgingen, hoewel het net zo gemakkelijk weer zou kunnen dalen, zoals in december gebeurde.

De stijging van vandaag vond plaats in de context van een wijdverspreide campagne op Twitter en sociale media om Coinbase aan te moedigen XRP opnieuw aan te bieden. Onder de hashtag #RelistXRP hebben de aanhangers van de munt betoogd dat een dergelijke hernieuwde aanbieding niet alleen een rally voor het token zou veroorzaken, maar dat Coinbase zou profiteren door miljoenen aan wisselkosten te oogsten.

Sommigen hebben zelfs beweerd dat ze geruchten hebben gehoord dat Coinbase inderdaad van plan is om XRP opnieuw aan te bieden, hoewel er geen bewijs is dat dergelijke speculatie ondersteunt.

Dat gezegd hebbende, heeft de uitwisseling in november een amicusbrief ingediend ter ondersteuning van Ripple. Deze indiening van getuigenissen ondersteunt de mening dat Coinbase een gunstig standpunt over XRP blijft innemen, ook al heeft het de munt in december 2020 verwijderd om juridische gevolgen te voorkomen.

Een ander evenement dat de mening ondersteunde dat Coinbase XRP vroeg of laat opnieuw zal aanbieden, kwam in januari. Dit was het moment waarop de rechter tijdens een hoorzitting in hoger beroep in de zaak van LBRY tegen de SEC verklaarde dat de verkoop door derden van LBC-tokens niet telt als de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Aangezien is vastgesteld dat LBRY zelf niet-geregistreerde effecten heeft verkocht toen het aanvankelijk LBC-tokens aanbood, suggereert deze uitspraak dat, zelfs als de SEC wint van Ripple, beurzen nog steeds XRP kunnen noteren. Met andere woorden, als Ripple zijn zaak verliest, hoeft Coinbase er niet noodzakelijkerwijs van te weerhouden de munt opnieuw op de markt te brengen.

Het punt is dat de kans groot is dat Ripple uiteindelijk een positief resultaat behaalt. Dit wordt ondersteund door de verschillende gunstige uitspraken die het tot nu toe heeft gedaan, waaronder de rechtbank die haar recht handhaafde om een ​​eerlijke kennisgevingsverdediging te presenteren, evenals rechter Torres die haar toegang verleende tot belangrijke documenten en e-mails met betrekking tot een toespraak uit 2018 die toen werd gehouden. Voorzitter Willem Hinman.

Tegelijkertijd hebben waarnemers beweerd dat de SEC er niet in is geslaagd vast te stellen hoe Ripple een ‘gemeenschappelijke onderneming’ ontwikkelde die de waarde van XRP zou verhogen. Dit vaststellen is essentieel als de SEC wil aantonen dat Ripple niet-geregistreerde effecten heeft verkocht, maar tot nu toe is het twijfelachtig of het dit voldoende heeft aangetoond.

Als zodanig blijven de vooruitzichten van Ripple goed, CEO Brad Garlinghouse zei onlangs dat hij verwacht dat de zaak tegen het einde van de eerste helft van 2023, of uiterlijk tegen het einde van het jaar, zal zijn afgerond.

Als Ripple wint, lijdt het geen twijfel dat Coinbase XRP opnieuw zou aanbieden. Bij uitbreiding bestaat er ook weinig twijfel dat de altcoin een zeer grote rally zou beleven.

In de onmiddellijke nasleep van een positief resultaat zou XRP waarschijnlijk binnen enkele dagen naar $1 schieten. Vanaf daar zou het de rest van het jaar kunnen stijgen tot $ 3, voordat het zijn huidige recordhoogte van $ 3,40 in 2024 nadert.

Op de lange termijn zal een overwinning van Ripple het bedrijf in staat stellen om zijn activiteiten met grote sprongen uit te breiden. Dit wordt ondersteund door het feit dat het in staat is geweest om dit bedrijf uit te breiden, zelfs in de schaduw van zijn zaak, met zijn Q4 2022 XRP Markets Report waaruit bleek dat het alleen al in dat kwartaal $ 226,31 miljoen aan netto XRP-verkopen verwerkte.

Hierdoor kunnen de jaren na een Ripple-overwinning ertoe leiden dat XRP stijgt in de cryptocurrency-ranglijst naarmate Ripple meer adoptie en gebruik aantrekt.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending