Connect with us

crypto nieuws

XRP-prijsvoorspelling terwijl het handelsvolume van $ 1 miljard binnenstroomt – $ 1 XRP binnenkomt?

Gepubliceerd

op

XRP-prijsvoorspelling terwijl het handelsvolume van $ 1 miljard binnenstroomt - $ 1 XRP binnenkomt?
Bron: TradingView

De XRP-prijs is de afgelopen 24 uur nauwelijks veranderd, steeg met 0,1% en bereikte $ 0,398191. Dit betekent een stijging van 0,5% in een week en een stijging van 15,5% in de afgelopen 30 dagen, waarbij XRP momenteel een 24-uurs handelsvolume heeft van ongeveer $1 miljard.

Een dergelijk volume is hoger in vergelijking met waar XRP-handel eerder deze maand was, wat aangeeft dat de altcoin op het punt staat te herstellen van een deel van de verliezen die het tijdens het weekend heeft geleden. En met een resultaat in de Ripple-SEC-zaak die in de komende maanden wordt verwacht, zou XRP binnenkort zeer grote winsten kunnen opleveren.

XRP-prijsvoorspelling terwijl het handelsvolume van $ 1 miljard binnenstroomt – $ 1 XRP binnenkomt?

De grafiek van XRP suggereert dat het op de rand van een rally staat. Het 30-daagse voortschrijdend gemiddelde (rood) staat op het punt zijn 200-daagse (blauw) in te halen, iets wat een uitbraak van meer dan $ 0,4 en hoger zou kunnen aangeven.

Bron: TradingView

Evenzo is de relatieve sterkte-index (paars) van XRP begonnen met klimmen nadat hij de afgelopen dagen onder de 50 was gezakt. Nogmaals, dit suggereert dat XRP op het punt staat aanzienlijk te stijgen.

Dit beeld wordt ondersteund door het 24-uurs handelsvolume, dat hoog blijft. Met andere woorden, dit volumeniveau wordt alleen gezien wanneer er een relatief grote beweging op het punt staat te gebeuren, omhoog of omlaag.

Dat gezegd hebbende, een 24-uurs volume van $ 1 miljard is niet zo groot als het wordt voor XRP, met eind januari – toen XRP steeg tot ongeveer $ 0,423 met niveaus van ongeveer $ 2,25 miljard. Als zodanig kan elke rally bescheiden zijn, tenzij het volume nog verder aantrekt.

Toch suggereren rapporten dat whalesde afgelopen dagen XRP hebben verzameld, waardoor de mogelijkheid van aanzienlijke bewegingen in de zeer nabije toekomst groter wordt.

Deze mogelijkheid wordt ook naar voren gebracht door de lopende Ripple-SEC-zaak, waardoor XRP zou kunnen stijgen wanneer het eindigt. En volgens de CEO van Ripple, Brad Garlinghouse, zal het tegen het einde van de eerste helft van 2023, of uiterlijk tegen het einde van het jaar, worden afgerond.

De algemene mening is inderdaad dat beide partijen nu gewoon wachten op rechter Analisa Torres om een ​​beslissing te nemen. Zo tweette de in de VS gevestigde advocaat James K. Filan op 20 januari dat “Everything is Briefed”, waarmee hij aangeeft dat alle belangrijke bewijsstukken en getuigenissen zijn ingediend.

Net zo veelbelovend zag Web3-platform LBRY vorige week een klap uitdelen tegen de SEC. Een hoorzitting in beroep voor zijn eigen zaak tegen de SEC bracht namelijk een verklaring van een rechter met zich mee dat de verkoop door derden van LBC-tokens niet telt als de verkoop van niet-geregistreerde effecten.

Simpel gezegd, beurzen die LBC verkopen, zijn niet iets dat in strijd is met de Amerikaanse effectenwetgeving. Dit zou grote implicaties kunnen hebben voor de Ripple-zaak, want zelfs als de rechtbank oordeelt dat Ripple zelf niet-geregistreerde effecten heeft verkocht, kan een dergelijke uitspraak niet voorkomen dat uitwisselingen de handel in XRP blijven ondersteunen.

In het licht van dit alles zijn veel waarnemers van mening dat Ripple een sterke zaak heeft, met een kans op een vonnis of schikking waardoor het zijn bedrijf kan voortzetten. Als dit toch gebeurt, zal XRP vrijwel zeker groot worden.

En op de langere termijn zal de clearing van Ripple het bedrijf in staat stellen zijn eigen activiteiten aanzienlijk uit te breiden. Wat indrukwekkend is, is dat het al in staat is geweest om te groeien tijdens de zaak, met het Q4 2022 XRP Markets Report waaruit bleek dat het alleen al in dat kwartaal $ 226,31 miljoen aan netto XRP-verkopen opleverde.

In het licht van dit alles zal XRP de komende maanden waarschijnlijk de grens van $1 overschrijden. Vanaf daar zou het kunnen stijgen tot $ 2 en verder, mogelijk verontrustend zijn huidige hoogste punt ooit is $ 3,40, ver terug in januari 2018.

Sommige XRP-houders richten zich zelfs op $ 5 of hoger, op basis van de basisprincipes en een positieve conclusie van de Ripple-SEC-zaak. Dit lijkt misschien te optimistisch, maar de tijd zal dit optimisme waarschijnlijk rechtvaardigen.

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws

crypto nieuws

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanhet DeFi-platform Euler Finance

Gepubliceerd

op

Voor bijna $ 200.000.000 aan crypto gehackt vanaf het DeFi-platform Euler Finance

Een hacker maakte maandagochtend vroeg misbruik van het gedecentraliseerde financiële (DeFi)-platform Euler Finance en stal ongeveer $200 miljoen aan cryptovaluta, volgens het blockchain-beveiligingsbedrijf SlowMist.

Euler Finance, een non-custodial lending protocol gebouwd op Ethereum (ETH), erkend de hack op maandag en merkte op dat het samenwerkte met wetshandhavers en onafhankelijke auditors en beveiligingsbedrijven.

Legt uit SlowMist,

“De aanvaller gebruikte flitsleningen om geld te storten en gebruikte ze vervolgens twee keer om de liquidatielogica te activeren, het geld aan het reserveadres te schenken en een zelfliquidatie uit te voeren om eventuele resterende activa te innen.”

Het blockchain-beveiligingsbedrijf merkt op dat de hacker geld heeft gedoneerd aan het reserve-adres zonder te zijn onderworpen aan een liquiditeitscontrole, wat “een mechanisme creëerde dat direct tot zachte liquidatie kon leiden”.

“Toen de zachte liquidatielogica werd geactiveerd door een hoge hefboomwerking, nam de opbrengstwaarde toe, waardoor de vereffenaar het grootste deel van het onderpand van de geliquideerde gebruikersrekening kon verkrijgen door slechts een deel van de verplichtingen naar zichzelf over te dragen.

Aangezien de waarde van de onderpand fondsen hoger was dan de waarde van de passiva (die slechts gedeeltelijk werden overgedragen vanwege de zachte liquidatie), kon de vereffenaar met succes slagen voor hun gezondheidsfactorcontrole (checkLiquidity) en de verkregen fondsen opnemen.

Volgens Kijk op kettingverloor Euler ongeveer 96.833 ETH, ter waarde van ongeveer $ 166 miljoen op het moment van schrijven, en $ 34 miljoen aan de aan de USD gekoppelde stablecoin DAI.

In zijn 2023 Crypto Crime Report merkt blockchain-dataplatform Chainalysis op dat hackers vorig jaar in totaal $ 3,8 miljard hebben gestolen van cryptocurrency-bedrijven, het hoogste jaarlijkse totaal ooit. De hackers gingen ervandoor met een overgrote meerderheid van dat totaal door zich te richten op DeFi-protocollen.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Amerikaanse regering eist stopzetting van Voyager-Binance.US’ deal van $ 1 miljard – hier is waarom

Gepubliceerd

op

Bron: AdobeStock / Ascannio

Plannen van Binance.US om de activa van Voyager Digital, een ingestorte cryptocurrency-makelaardij, te verwerven, zijn op een addertje onder het gras gekomen na een verzoek van de Amerikaanse regering om de voorgestelde deal in de wacht te zetten.

Volgens gerechtelijke documenten hebben zowel de Securities and Exchange Commission (SEC) als de financiële toezichthouder van New York bezwaar gemaakt tegen de transactie van $ 1 miljard, daarbij verwijzend naar meerdere zorgen.

De SEC zei dat de Voyager-deal mogelijk in strijd is met wetten over het niet-geregistreerde aanbod en de verkoop van effecten.

Meer specifiek zei het bureau dat de transacties in crypto-activa die nodig zijn om de herbalancering te bewerkstelligen “mogelijk in strijd zijn met het verbod in sectie 5 van de Securities Act van 1933 tegen het niet-geregistreerde aanbod, de verkoop of de levering na verkoop van effecten.”

Het bezwaar van de SEC haalde ook rapporten aan van Amerikaanse onderzoeken naar Binance.US en de wereldwijde Binance crypto-uitwisseling, waarvan Binance.US een zogenaamd onafhankelijke partner is. “Regulerende acties” zouden kunnen betekenen dat de deal “onmogelijk te voltooien” wordt, zei het.

Evenzo maakten de belangrijkste financiële toezichthouder van New York en de New Yorkse procureur-generaal Letitia James bezwaar tegen de deal en zeiden dat Voyager “illegaal een bedrijf in virtuele valuta exploiteerde binnen de staat zonder vergunning”.

De toezichthouder vermeldde ook dat, aangezien Binance.US geen licentie heeft of beschikbaar is in New York, Voyager-klanten in de staat mogelijk zes maanden moeten wachten om toegang te krijgen tot hun geld.

“Rekeninghouders in New York zullen niet in staat zijn om de activa op hun rekeningen te controleren, inclusief of ze de cryptocurrency moeten verkopen om verder risico op de volatiele cryptocurrency-markt te vermijden”, aldus de NYDFS, eraan toevoegend:

“Rekeninghouders in andere jurisdicties dan niet-ondersteunde jurisdicties (‘ondersteunde jurisdicties’) hebben daarentegen de vrijheid om de aan hen verschuldigde cryptocurrency te verhandelen, gedefinieerd als ‘Net Owed Coins’ in de APA, zodra hun Binance US-accounts zijn opgezet en hun activa worden gemigreerd.”

Ondertussen houdt de Amerikaanse faillissementsrechter Michael Wiles, die de deal vorige week aanvankelijk goedkeurde, morgen een hoorzitting over de nieuwe bezwaren van de SEC en de hoogste toezichthouder van New York.

“Het Hof kan de regering niet vertellen om nu te spreken of voor altijd te zwijgen voordat Voyager en Binance.US trouwen”, zei rechter Williams in een recente aanvraag. “Niets in de Faillissementswet staat rechtbanken toe partijen vrij te pleiten van aansprakelijkheid jegens de regering voor gedragingen in het verleden en in de toekomst.”

De door Binance.US voorgestelde deal van $ 1 miljard om Voyager te kopen, stelt klanten in staat eindelijk geld op te nemen, met schattingen dat gebruikers 73% van de waarde van hun stortingen kunnen terugkrijgen.

Met name is Voyager niet verplicht om het aanbod van de uitwisseling te accepteren. Het zal tot een maand duren voordat het bedrijf “nieuwe vragen” over de toewijding van Binance.US aan de overname, de naleving van de regelgeving en de veiligheid van klantdeposito’s beoordeelt, aldus het rapport, daarbij verwijzend naar de financiële adviseurs van Voyager.

Voyager was een cryptocurrency-makelaar die in juli Chapter 11 Faillissement aanvroeg, wat werd gevolgd door een biedingsoorlog tussen Binance en de FTX-beurs. Eind oktober verkreeg FTX de goedkeuring van een Amerikaanse faillissementsrechtbank om de activa van Voyager over te nemen, maar het beruchte stortte kort daarna in en Binance was weer terug in het spel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

crypto nieuws

Spaanse La Liga-voetbalclubs klagen crypto-sponsors aan

Gepubliceerd

op

A flag featuring the crest of the Spanish football club Celta Vigo.
Bron: Alexey Novikov/Adobe

Het Spaanse voetbal (voetbal) lijdt aan een “crypto-kater”, beweert een nieuw rapport – met veel La Liga-clubs die achterblijven met “defaults, klachten en een ervaring om te vergeten” nadat partnerschappen met crypto-sponsors zijn verzuurd.

De nieuwste club die in de problemen komt met een sponsor uit de cryptosector is Celta Vigo. De club werkte in 2021 samen met de Turkse cryptobeurs Bitci.

Maar in een persbericht dat eerder deze week op Twitter werd gepubliceerd, beweerde Celta dat de beurs “geen enkele betaling heeft gedaan” sinds de deal werd gesloten.

Celta schreef dat het “bij verschillende gelegenheden gedwongen was om Bitci te vragen om aan zijn betalingsverplichtingen te voldoen”.

De club schreef dat Bitci “zich had beperkt tot het aanbieden van verschillende betalingsbeloften, die het nooit is nagekomen”.

De club verklaarde dat het “besloten had om juridische stappen te ondernemen” om “volledige naleving te vragen van wat de partijen waren overeengekomen”.

De club concludeerde dat het “de grootste inspanningen” deed om een ​​”onaangename situatie” op te lossen die “uitsluitend door Bitci was veroorzaakt”.

Maar de zaak van Celta staat niet op zichzelf. Xataka meldde dat Bitci betalingsuitstel had aangevraagd bij een aantal van zijn andere Spaanse partners, waaronder Celta-rivaal Valencia, evenals de in Barcelona gevestigde La Liga-kant Espanyol.

Espanyol zei dat ze vorig jaar probeerden Bitci voor de rechter te slepen wegens onbetaalde vergoedingen.

Welke andere Spaanse voetbalclubs lijden aan een ‘cryptokater’?

Xakata meldde dat Bitci beweert dat het de “solvabiliteit” heeft om zijn rekeningen aan Spaanse clubs te betalen. Maar naar verluidt zegt het dat de handen gebonden zijn door de recent ingevoerde Turkse wetgeving.

Hetzelfde cryptoplatform heeft ook sponsorovereenkomsten met Cádiz, Alavés en Real Betis. Het sloot ook een deal met de Koninklijke Spaanse voetbalbond – met het logo gedrukt op de trainingskleding van het Spaanse nationale team.

Maar Bitci is niet het enige cryptoplatform dat met La Liga-teams aan een rotsachtige rit begint.

Xakata meldde ook dat vorig jaar de hoofdsponsor van Real Sociedad, een fan-token-uitgever genaamd Iqoniq, foldde. Iqoniq was Sociedad $ 875.000 aan onbetaalde sponsorgelden verschuldigd op het moment van de liquidatie.

Eerder deze maand maakten twee Braziliaanse topvoetballers hun voornemen bekend om een ​​collega-profspeler aan te klagen, bewerend dat hij hen had overtuigd om te investeren in een crypto piramidespel.

Mis niets van nieuwe crypto nieuws – Abonneer u om e-mail waarschuwingen rechtstreeks in uw inbox te ontvangen.

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading
Crypto nieuws
Laatste crypto nieuws, Defi, NFT en meer! Wij zijn toegewijd aan Laatste crypto nieuws Laatste nft nieuwes Updates op web3 nieuws.
Crypto nieuws
Lees verder

Word lid van meer dan 10.000 leden voor dagelijkse crypto nieuws updates!

Loading

Trending